Animáky přecházejí do 3D

vydáno 9. 8. 2011 | autor Štěpán Čermák | sekce Novinky | téma 3D, Filmy, Ze světa

Tagy: Blu-ray, Blu-ray 3D, Bolt, Chicken Little, G-Force, Meet the Robinsons, Rio, Robinsonovi, Walt Disney Pictures

Walt Disney Home Entertainment pokračuje ve své agresivní stereo-ofenzívě a připravuje hned čtyři nové Blu-ray 3D tituly. Do jejich už tak docela rozsáhlého 3D katalogu díky tomu přibydou Chicken Little, G-Force, Robinsonovi a Bolt, všechny samozřejmě čerstvě s 3D nálepkou.

Ve třetím prostoru si premiéru odbudou tři z nich, Bolt už totiž ve stereu k sehnání byl – v rámci exkluzivní smlouvy ho k některým HDTV věnovala společnost Sony. Konverze se každopádně bát nemusíte, animáky už do dalšího prostoru proskakovaly v kinech a jsou tak renderované, pouze G-Force je „falešné“ 3Dčko, které ale občas vypadá docela dobře – už kvůli předmětům vyskakujícím mimo rámec obrazu (tedy do černých pruhů obrazovky).

Blu-ray 3D

Walt Disney pak není jediné studio, které se snaží 3D do našich domácností trochu více popostrčit. Svou troškou do mlýna přispívá i 20th Century Fox, které před pár dny oslavilo gigantický úspěch se svým animákem Rio. Toho se na Blučku a DVD během prvních šesti dnů prodalo jen v Severní Americe neuvěřitelných 2.5 milionů kusů, což z pohádky o pestrobarevných ptácích dělá nejúspěšnější rodinný titul v historii srpnových premiér.

A právě Rio se chystá do třetího BD prostoru vstoupit také. Titul by měl být pro americký trh dostupný počínaje 30. srpnem (zatímco disneyovky vyjdou až v listopadu) a dá se předpokládat, že také bude patřit mezi nejprodávanější tituly formátu. Ostatně co jiného byste na svém novém 3D televizoru ukazovali závistívým sousedům, když ne pestrobarevný animák s technicky precizním 3Dčkem?

U nás Blu-ray 3D filmu Rio vychází 7. září, technické podrobnosti a výpis bonusů najdete na našem profilu.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře