Avatar (recenze Blu-ray)

vydáno 27. 4. 2010 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Recenze | téma 3D, Filmy | 38 komentářů

Tagy: 3D, Avatar, Blu-ray, DTS-HD Master Audio, film, IMAX, MPEG-4 AVC

Avatar (2009) (Blu-ray)

Režisér James Cameron je bůh. Jak k tomu tak najednou přišel? Docela „jednoduše“. Natočil největší film tohoto (a dost možná i minulého) století, který způsobil revoluci ve vnímání zábavy, vzbudil celosvětový zájem o 3D technologie, přitáhl do kin neuvěřitelné množství diváků a stal se nejvýdělečnějším v historii.

Jako by nestačilo, že se mu to svým způsobem podařilo už mnohokrát – všechny Cameronovy filmy se staly kultovními a téměř vždy vynikaly něčím, co do té doby nebylo příliš běžné. Stačí si připomenout jejich názvy: Terminátor (recenze). Terminátor 2: Den zúčtování (recenze). Vetřelci. Propast. Pravdivé lži. Titanic. Každý je zná a miluje, kritiky a odborníky nevyjímaje. To nejlepší ale mělo teprve přijít.

Avatar začal vznikat už v roce 1994, tedy ještě před jedenáctioscarovým Titanicem. Sice tehdy ještě nebylo příliš jasné o čem to vlastně bude, ale stoprocentně jisté bylo, že na to nikdo nemá peníze (ano, skutečně byly doby, kdy nebylo běžné natáčet filmy za stamiliony dolarů) ani potřebné technologie. Cameron ovšem neodložil nápad k ledu a začal se profesně zabývat tím, co potřeboval – tedy 3D.

První vlaštovkou byl v roce 1996 dvanáctiminutový sci-fi kraťas T2 3-D: Battle Across Time, stojící na základech veleúspěšného Terminátora 2 a natočený za tehdy nehorázných 60 milionů dolarů pro zábavní střediska studia Universal. Údajně velmi působivé (u nás v Evropě není možné nikde shlédnout „naživo“, záznam nepříliš vysoké vypovídací hodnoty lze nalézt na YouTube), ale už tehdy byl zřetelně vidět problém všech aktuálních 3D filmů – dějová plytkost.

Po nečekaném úspěchu Titanicu v roce 1997 následovaly trochu těžší kalibry – dva dokumenty pro velkoformátová kina IMAX, až donedávna jedinou možnost shlédnutí 3D obrazu. Tajemství Titaniku 3D potěšilo (samozřejmě kromě samotného Camerona) hlavně fanoušky příběhu nejslavnějšího vraku světa, Tajemné hlubiny 3D pak ve spolupráci s NASA přinesly sice efektní, ale jinak bohužel nudný podmořský zážitek.

Všechny tyto mezikroky ale byly nutné k tomu, aby Cameron a jeho tým plně ovládli možnosti filmové 3D technologie a výraznou měrou přispěli k jejímu zdokonalení (Cameron je dokonce autorem několika technických patentů, které zatím nehodlá licencovat). V roce 2006, tedy 12 let po původním nápadu, už bylo jasné, že nastal ten pravý čas a práce na Avataru (pod krycím názvem Project 880 znovu začaly).

Avatar (2009) Avatar (2009) Avatar (2009) Avatar (2009)

Dál už to všichni známe. První všeobecné informace o Avataru se objevily ještě v roce 2006, během dalších dvou let „prosakovaly“ další a další nepříliš uvěřitelně znějící fakta, v srpnu loňského roku proběhla patnáctiminutová novinářská projekce a začaly se objevovat trailery. I bez bobtnajícího celosvětového hype bylo jasné, že se schyluje k něčemu skutečně mimořádnému.

3D i 2D kinoútok Avataru v prosinci 2009 byl celosvětový a nenechal chladným snad nikoho, kdo tou dobou pobýval na naší planetě. Zbořil všechny dosavadní rekordy návštěvnosti a během pouhých 47 dnů (!) se stal nejvýdělečnějším filmem všech dob. Náklady na výrobu sice nejsou oficiálně známy, ale odhadují se na 300 milionů dolarů; Avatar dosud vydělal tři miliardy, a to pouze v kinech. Teď je na řadě Blu-ray…

Nutno podotknout, že tento úspěch stojí především na nesmírně dokonalé technické stránce filmu, samozřejmě včetně zatím nejdokonalejšího využití 3D a naprosto „bezešvého“ spojení živých herců s CGI prostředím pomocí výrazně zdokonalené technologie motion capture. Vše ostatní – tedy příběh, herecké výkony i hudba Jamese Hornera – je… vlastně nepodstatné.

Příběh největšího filmu naší generace je totálně černo-bílý (tedy vlastně zeleno-modrý), schematický, plný klišé, předvídatelných situací a lze ho shrnout do několika málo odstavců. Navíc jsme ho na plátně už mnohokrát viděli. Herecké výkony stojí ve stínu nejmodernějších technologií a hudební motivy jsou sice patřičně epické, ale autor bohužel slyšitelně vykrádá sám sebe. Přesto je výsledný efekt ohromující.

Jake Sully je bývalý mariňák, který při jedné z misí zůstal ochrnutý na spodní část těla. V blízké budoucnosti (rok 2154) to sice není problém napravit, je k tomu ale zapotřebí nemalého finančního obnosu, kterým Jake nedisponuje. Nechá se tedy přemluvit k účasti na výzkumném programu zvaném Avatar, ve kterém jako vědec působil jeho tragicky zesnulý bratr, což by mu mělo zajistit „nové nohy“.

Program Avatar probíhá na vzdálené planetě Pandora, obývané Na'vi, humanoidními tvory obřího vzrůstu a modré pleti. Jejich kmeny se pozemské vědecké mise snaží „kolonizovat“, zároveň ale dochází k těžebnímu výzkumu, zaštítěnému armádními jednotkami. Pandora totiž obsahuje ložiska vzácného materiálu, zvaného unobtanium.

Avatar (2009) Avatar (2009) Avatar (2009) Avatar (2009)

Styk a komunikace s domorodci probíhá pomocí Avatarů, tedy uměle vypěstovaných biologických „schránek“ podobných samotným Na'vi, do jejichž mysli může vstoupit patřičně disponovaný člověk a ovládat je na dálku z bezpečí základny. Jake, jinak naprosto typický mariňácký idiot, dokáže se svým Avatarem proniknout do samého středu jednoho z kmenů a začne mimo své tělo trávit stále více času.

Není to ale jen proto, že by ho tak zaujal sice fantastický, ale na druhou stranu nebezpečný svět tajemné planety. Aniž by o tom vědecká skupina věděla, sbírá Jake potají informace o místě, kde „jeho“ skupina mírumilovných domorodců žije, a předává je veliteli armádních jednotek. Čistě náhodou (ehm…) se totiž právě pod prastarým stromem velikosti mrakodrapu, na němž Na'vi žijí, nachází největší ložisko unobtania na planetě.

Sídlo domorodců je tedy potřeba zničit a násilím zabrat. Jake se ale v těle Avatara natolik sžije se způsoby a uvažováním Na'vi (o tom, že se jaksi samozřejmě zamiluje do krásné dcery náčelníka kmene, ani nemluvě), že se rozhodne přeběhnout na druhou stranu a zachránit je. Ne všechno jde samozřejmě tak hladce, jak si představuje – však to také potrvá více než dvě a půl hodiny…

I když se toho ne všechny oblíbené postavy dožijí (ta největší svině samozřejmě vydrží nejvíc, jak jinak), nakonec vše dopadne dobře a pozemští kolonizátoři jsou donuceni k opuštění planety. Ten příběh je starý jako lidstvo samo (viděli jste Pocahontas, že?) a bylo by marné, hledat v něm něco zásadního. O příběhu Avatar totiž skutečně příliš není.

Technické provedení

Na Blu-ray vyšel Avatar celosvětově 22. dubna, samozřejmě i u nás (viz Avatar na Blu-ray disku byl slavnostně pokřtěn). Po předchozím rozsáhlejším „beletristickém“ úvodu bude vhodné začít technickou pasáž dvěmi naprosto zásadními informacemi:

  • nejedná se o 3D verzi filmu, ale „pouze“ o 2D
  • obraz je v tuto chvíli tím nejdokonalejším, co lze na Blu-ray vidět
Avatar (2009) - Blu-ray video bitrate

První bod je zasvěceným jasný a těm ostatním ho pro jistotu vysvětlíme. 3D je dnes sice běžnou záležitostí, ale zatím pouze v kinech (ovšem už i mimo jediný IMAX v České republice). V domácích podmínkách se po stránce potřebného hardware stále jedná o naprosto okrajovou záležitost – můžete si sice koupit 3D televizor i 3D Blu-ray přehrávač, ale minimálně do konce roku vám budou k ničemu. Sledujte naši 3D sekci a vyčkávejte.

3D Avatar se na Blu-ray jistě časem objeví a stoprocentně se bude jednat o velkolepý zážitek. Podobně úchvatnou podívanou ale poskytne jeho 2D verze už teď! Jak si to můžeme dovolit tvrdit, když o pár odstavců výše je psáno, že Avatar stojí především právě na 3D? Docela jednoduše. Viděli jsme ho a spadla nám čelist až na zem.

Pokud chcete obrazově naprosto referenční Blu-ray disk, neexistuje nic lepšího než právě Avatar. MPEG-4 AVC video o velikosti 33 GB disponuje průměrným bitrate přes 28 Mbps a i když ho budete zkoumat lupou, nenaleznete na něm jedinou sebemenší chybičku. Dokonale živé barvy, neuvěřitelná hloubka ostrosti, všudypřítomné detaily, ze kterých až přechází zrak, neexistující obrazový šum…

Kvůli žádnému jinému filmu na Blu-ray se nevyplatí pořídit si kvalitní zobrazovač víc, než kvůli Avataru. To myslíme smrtelně vážně a jsme si jistí, že se tak v mnoha případech i stane. Přijde nám to totiž naprosto logicky opodstatnitelné.

Zvuk ovšem za obrazem nijak nezaostává. Ohledně „recyklačního“ soundtracku už bylo řečeno vše podstatné, ale to nic nemění na faktu, že vám origiální DTS-HD Master Audio 5.1 stopa dokáže ve vhodných okamžicích oloupat omítku ze stropu. Avatar poskytuje mnoho příležitostí k pořádnému procvičení subwooferu (sonický efekt – určitě ho nepřeslechnete), naplno ale využívá i všechny prostorové kanály, a to prakticky neustále.

Avatar (2009) Avatar (2009) Avatar (2009) Avatar (2009)

Dynamický rozsah je velkolepý, v rámci celého filmu ale zároveň perfektně vyvážený. Nikdy se nestane, že by dialogy zanikaly v hluku bojové vřavy, během pobytu v pralesích Pandory budete slyšet každý šelest a bzukot, řev krvelačných příšer vás přibije do křesla, armádní základna je zase plná nezbytného „provozního“ ambientu a ničivé útoky ozbrojených sil jsou kapitolou samy pro sebe.

To, co jsme výše prohlásili o vhodnosti pořízení nového a lepšího televizoru nebo projektoru, teď nelze než zopakovat o nutnosti investice do kvalitní audio aparatury. Avatar stojí prostě za to – ve všech směrech.

TIP: Všechny dostupné technické informace, další screenshoty, popis jazykové výbavy a informace o možnosti importu ze zahraničí naleznete v našem Blu-ray katalogu na stránce s detailem tohoto filmu: Avatar.

Bonusy

Poslední dobou se v této sekci trochu opakujeme, viz recenze Blu-ray vydání trilogie Pán prstenů a trilogie Piráti z Karibiku. Ne, ani Avatar nedisponuje vůbec žádnými bonusy, tentokrát je to ale snadno odůvodnitelné.

Samotný film, tedy video se všemi zvukovými stopami (mimo jiné i českou a slovenskou, obojí pouze Dolby Digital 5.1, titulky jsou samozřejmostí), zabírá na dvouvrstvém 50 GB disku celých 47 GB, takže skutečně zbylo místo už jen na jednoduché menu a obtěžující informace ohledně autorských práv (k tomuto tématu doporučujeme náš článek Avatar na Blu-ray – ochrana proti kopírování prolomena!).

Samozřejmě, pro studio by jistě nebyl problém přidat další samostatný disk a nacpat ho bonusy až k prasknutí. Je ale potřeba si uvědomit, že koncem každého roku bývá celosvětová prodejní akce, známá též jako Vánoce, a není dobré si zbytečně vyplýtvat všechny síly najednou. Jinými slovy – bonusově lépe vybavené edice 2D Avataru se jistě dočkáme, stejně jako 3D Blu-ray vydání a mnoha dalších…

Bontonfilm - logo

Verdikt? Zřejmě zásadní film na zcela jistě zásadním Blu-ray disku. Ať už si o samotném Avataru myslíte co chcete, čistě technicky nelze proti jeho prvnímu Blu-ray vydání namítat ani slovo. Nějaký ten referenční disk by měl mít ve své sbírce každý, tak proč ne právě Avatar? A kromě toho – ta pozitivní energie, kterou po jeho shlédnutí budete nabití, také není k zahození.

Blu-ray film Avatar k recenzi poskytl jeho distributor – společnost Bontonfilm. Děkujeme.

Mohly by vás zajímat naše další recenze Blu-ray filmů a HD elektroniky »

Související články

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Recenze

Komentáře

Re: Avatar (recenze Blu-ray)

Vložil speedy1 (bez ověření), 27. Duben 2010 - 7:54

Obrázek uživatele speedy1

super,diky za recenzi!!!

Re: Avatar (recenze Blu-ray)

Vložil Martin (bez ověření), 27. Duben 2010 - 14:57

Obrázek uživatele Martin

mě při přehravaní se nezobrazily titulky jak mluvy avatar jsou tam ?

Re: Avatar (recenze Blu-ray)

Vložil Richard K (bez ověření), 28. Duben 2010 - 18:08

Obrázek uživatele Richard K

Titulky tam jsou,ale v pár místech fakt chybí.Dle mého nic zásadního.

Re: Avatar (recenze Blu-ray)

Vložil papinak (bez ověření), 27. Duben 2010 - 7:57

Obrázek uživatele papinak

Sice nejsem kdovíjaký fanoušek Avataru a radši si počkám na verzi s bonusy, ale recenze je napsaná perfektně a zaslouží pochvalu.

Re: Avatar (recenze Blu-ray)

Vložil buldog (bez ověření), 27. Duben 2010 - 8:58

Obrázek uživatele buldog

Nezbývá než jen souhlasit. Amen

Re: Avatar (recenze Blu-ray)

Vložil Ion (bez ověření), 27. Duben 2010 - 9:13

Obrázek uživatele Ion

Ještě by bylo dobré zdůraznit, že jako jedno z mála BR je Avatar ve formátu 1,78 : 1 (16:9), což ještě celý zážitek prohlubuje.

Jinak skutečně zatím nejdokonalejší obraz a zvuk, co jsem měl možnost na BR vidět.

Re: Avatar (recenze Blu-ray)

Vložil d.f.h, 27. Duben 2010 - 9:22

Obrázek uživatele d.f.h

Jako jeden z mála? Titulů s obrazem 1,78:1 nebo 1,85:1 jsou stovky…

Re: Avatar (recenze Blu-ray)

Vložil Ion (bez ověření), 27. Duben 2010 - 9:34

Obrázek uživatele Ion

No, opravdu je to ode mne trochu nepřesné. Samozřejmě filmů ve formátu 16:9 je dost, ale víc se používá mnou neoblíbený 2,35:1 Chtěl jsem pouze zdůraznit tenhle aspekt :-)

Re: Avatar (recenze Blu-ray)

Vložil d.f.h, 27. Duben 2010 - 9:57

Obrázek uživatele d.f.h

Já si ale opravdu myslím, že je to cca 50/50 :-) Někde jsem viděl statistiku, zkusím ji najít.

Každopádně obrazový formát je věc režiséra – pokud se někdo rozhodne natočit film třeba v 1,66:1, je to jeho věc… A že se to občas stane i teď.

Re: Avatar (recenze Blu-ray)

Vložil Ion (bez ověření), 27. Duben 2010 - 11:48

Obrázek uživatele Ion

S formáty máte naprostou pravdu. Sypu si popel na hlavu. Je to prostě jen mým žabomyším pohledem :-)

Suma BR: 2570 100% 4:3 (nebo neuvedeno) 495 20% 16:9 1179 45% 2,35:1 (Letterbox) 896 35%

Zdroj: http://www.blu-raystats.com/

Re: Avatar (recenze Blu-ray)

Vložil Derek (bez ověření), 27. Duben 2010 - 9:19

Obrázek uživatele Derek

dneska jdu pro avatar do půjčovny. už teď se těším…ještě jsem ho neviděl, tak se nechám překvapit. děsně se těším na referenční disk :) dík za recenzi !!!

Re: Avatar (recenze Blu-ray)

Vložil Lukáš (bez ověření), 27. Duben 2010 - 9:59

Obrázek uživatele Lukáš

Tak se také musím přidat s pozitivnímy ohlasy. „běžel“ jsem si pro Avatar, no proto že je to Avatar. Po zaunuti do BD playeru (Samsung) me ovšem čekala neuvěřitelná tak cca 1minutová prodleva čehosy, na displeji se objevilo 20:00:00 a nic. Ale pak se to naštěstí „chytlo“ Po krkolomném náběhu už přišel pouze šok prvních cca 10–15minut jsem snad ani nemrkal :D obraz je opravdu dokonalý, po schlédnutí jsem se rozhod přijít na kloub tomu to dokonalému zážitku. A bohu(žel,dík) je to zpracovaním snímku pokud si v pc s filmem „pohrajete“ dáte mu ten rádoby úžesný filmový šum, oříznete na nudli, no tak vám zbyde film s mordýma šmoulama. Proto doufám že když Avatar ve 3D spustil lavinu 3D snímku by Avatar BD mohl spustit lavinu BD mástru bez šumu a 1,78:1 (omlouvám se majitelum 21:9 philips :D). Hodně lidí na foru namýtá že když není šum film vypadá jak telenovela, tak zde se opět potvrdilo že to pravda není, už se jen podívejte na klasický „animák“ nemá šum a tím pádem vynikne mnohem více. a když se k tomu ještě přidá full screen tak není co dodat než si povzdychnout. Uff to je textu, ale já se musel vykecat :D

Re: Avatar (recenze Blu-ray)

Vložil salkomafia (bez ověření), 27. Duben 2010 - 10:29

Obrázek uživatele salkomafia

Tak jsem si také pořídil blu-ray Avatar a musím souhlasit se vším co se zde píše. Obrazová kvalita je neuvěřitelná a zvuk to samé! Navíc bych rád zmínil, že jazyk leNa´Vi je plně přeložen do CZ. Někde jsem četl, že není, ale opak je pravdou a to mě velice potěšilo!

Re: Avatar (recenze Blu-ray)

Vložil Patrick (bez ověření), 27. Duben 2010 - 11:09

Obrázek uživatele Patrick

Už mám doma pár BD filmů a ted jsem si koupil i Avatara a ten je můj 8. BD disk :) Stále ještě čekám až si koupím pořádnou TV a pak bude doma velká projekce :) Osobně jsem byl v kině na Avatarovi 2krát a byl to skvělý zážitek :))) A jsem zvědav na Blu-Ray :) Moc se těším Jinak, jaké jsou podle vás, HD nadšenců, kvalitní TV ? Kterou byste doporučili ?

Re: Avatar (recenze Blu-ray)

Vložil salkomafia (bez ověření), 27. Duben 2010 - 16:12

Obrázek uživatele salkomafia

Já bych doporučoval nové LCD od SHARPU LC46LE820E.

Re: Avatar (recenze Blu-ray)

Vložil Johan (bez ověření), 27. Duben 2010 - 11:39

Obrázek uživatele Johan

Ja som si kupil plazmu PANASONIC TX-P50G20E a som maximalne spokojny. Pozerat Avatara na nej je zazitok!!!

Re: Avatar (recenze Blu-ray)

Vložil Pedro_CZ (bez ověření), 27. Duben 2010 - 17:47

Obrázek uživatele Pedro_CZ

„neuvěřitelná hloubka ostrosti“

Tohle je s prominutim hodne nestastne pouzity vyraz a troufam si tvrdit, ze autor textu nezna jeho skutecny vyznam.Jinak nemam k recenzi namitek.

Re: Avatar (recenze Blu-ray)

Vložil d.f.h, 27. Duben 2010 - 23:26

Obrázek uživatele d.f.h

Po pravdě řečeno jsem s použitím právě tohoto termínu váhal. Najdeme nějaký jiný?

A každopádně jinak díky za pochvalu :)

Re: Avatar (recenze Blu-ray)

Vložil Derek (bez ověření), 27. Duben 2010 - 23:51

Obrázek uživatele Derek

Tak jsem poprvé viděl Avatar…Ten obraz je neskutečnej. Film je dost dobrej, ale ten obraz je…referenční. Škoda, že Cameron není fanouškem Star treku :)

Fakt nechápu, jak je možný, že Avatar vypadá takhle a LOTR je zmršenej…udělat takovou ostudu

Re: Avatar (recenze Blu-ray)

Vložil salkomafia (bez ověření), 28. Duben 2010 - 7:23

Obrázek uživatele salkomafia

Taky mě to štve, ale snad rozšířená edice bude lepší (tedy doufám). Jinak jak jsem si zvykl na tak vynikající obraz, tak už se mi špatně kouká na jiné tituly, které nejsou dokonalé :D Hold člověk si zvykne hned na lepší věci …

Re: Avatar (recenze Blu-ray)

Vložil Richard K (bez ověření), 28. Duben 2010 - 19:07

Obrázek uživatele Richard K

Stačí napsat -vysoká ostrost v záběru/snímku-.Ale pokud nejsem takový hnidopich,pak je mi jasné i co znamená použitý výraz hloubka ostrosti alias vše ostré.

Re: Avatar (recenze Blu-ray)

Vložil salkomafia (bez ověření), 28. Duben 2010 - 7:24

Obrázek uživatele salkomafia

Ještě bych se rád zeptal, jakým programem lze dělat screenshoty videa? Díky

Re: Avatar (recenze Blu-ray)

Vložil d.f.h, 28. Duben 2010 - 7:29

Obrázek uživatele d.f.h

Jde to celkem blbě, ale na netu se válí pár návodů. Já na to mám vlastní know-how, ve kterém figuruje AnyDVD HD, MPlayer a vychytaný bash skript :-)

Re: Avatar (recenze Blu-ray)

Vložil th0ca (bez ověření), 28. Duben 2010 - 11:49

Obrázek uživatele th0ca

Total Media Theatre 3. Tam to jde docela v pohode delat ty screeny.

Re: Avatar (recenze Blu-ray)

Vložil d.f.h, 28. Duben 2010 - 12:27

Obrázek uživatele d.f.h

Nojo, ale ručně :-) To je dost práce, na můj vkus…

Re: Avatar (recenze Blu-ray)

Vložil salkomafia (bez ověření), 28. Duben 2010 - 17:50

Obrázek uživatele salkomafia

Ano, jde, ale je tu problém. Originál blu-ray je položka zakázaná až po ripu lze udělat screen a navíc mi u avataru udělal screen, kde byl v horní části černý pruh :)

Re: Avatar (recenze Blu-ray)

Vložil tombik (bez ověření), 28. Duben 2010 - 21:43

Obrázek uživatele tombik

Tak jsem to dneska vybalil a moc slintal. Je fakt že je to můj první disk a tak nemám na co si stěžovat z minulosti. Ale s tím HD co jsem se zatím setkal se to fakt nedá rovnat. Je to nádhera (jak zvuk tak obraz). Celý film nechám až na páteční noc…

Jinak BDP DUNE BD Prime 3.0 si s ochranou neporadil. Vypíše po informaci o aktualizaci firmware error a konec. ALe po nějakém tom laborování s přeskočením upozorňující kapitoli pomocí tlačítka „DALŠÍ“ se to povede nechat naběhnout :) Díky bohu. Stejně mě těmi ochranami štvou (obzvlášť když je ta ochrana hned druhý den prolomena)

Re: Avatar (recenze Blu-ray)

Vložil Pedro_CZ (bez ověření), 28. Duben 2010 - 22:55

Obrázek uživatele Pedro_CZ

Tak mi dnes take prisel, pustil jsem si kousek a jako…docela me mrzi, ze dupnuti zelezneho robota zni stejne, jako dupnuti zvirete z lesa, ty nizke kmitocty zneji strasne stereotypne a je jich tam na muj vkus az moc, respektive vsechny ty basy jsou strasne nizko polozene(coz by jeste tak nevadilo, kdyby…), postradam sirsi skalu nizkych kmitoctu, prijde mi to moc na stejne vlne, respektive frekvenci:(

Re: Avatar (recenze Blu-ray)

Vložil d.f.h, 28. Duben 2010 - 23:08

Obrázek uživatele d.f.h

Teda, fakt jsem rád, že nejsem až zas takový detailista :-)

Re: Avatar (recenze Blu-ray)

Vložil st39.6 (bez ověření), 29. Duben 2010 - 11:43

Obrázek uživatele st39.6

to bude spis aparaturou. ja to vcera v noci konecne videl taky a rozhodne znely ty efekty v obou pripadech rozdilne. docela podstatne

Re: Avatar (recenze Blu-ray)

Vložil Pedro_CZ (bez ověření), 29. Duben 2010 - 13:55

Obrázek uživatele Pedro_CZ

Nevidel jsem cely film, zatim.Soudim az do momentu prvni honicky v lese a skokem do vody. Pokud to je apraturou, tak je velice zvlastni, ze Avatar je prvni film, kde citelne postradam vetsi miru vyssich basu^_^

Re: Avatar (recenze Blu-ray)

Vložil st39.6 (bez ověření), 29. Duben 2010 - 14:11

Obrázek uživatele st39.6

do prvni honicky v lese zadny dupani robotu neni, ne? rozhodne ne zadny soubezne znejici s dupanim zvirat. tak to nemuzes srovnavat prece.

Re: Avatar (recenze Blu-ray)

Vložil Pedro_CZ (bez ověření), 29. Duben 2010 - 20:55

Obrázek uživatele Pedro_CZ

Ale je, ty pro jednoho cloveka, napriklad jeden se prochazi hned po priletu na Pandoru po runwayi;) O vikend si snad uz udelam cas na celej film, tak treba zmenim nazor a zbytek filmu mi to zvukove vynahradi.

Re: Avatar (recenze Blu-ray)

Vložil papinak (bez ověření), 29. Duben 2010 - 13:04

Obrázek uživatele papinak

Zajímalo by mě co máš za aparaturu?

Re: Avatar (recenze Blu-ray)

Vložil Pedro_CZ (bez ověření), 4. Květen 2010 - 1:22

Obrázek uživatele Pedro_CZ

Staci toto jako odpoved?:)

http://www.youtube.com/watch?…

Re: Avatar (recenze Blu-ray)

Vložil Anonym (bez ověření), 3. Květen 2010 - 11:59

Obrázek uživatele Anonym

No chlapy nemam slov prostě nádhera já se bavil stejně jako v 3d ten obraz je monstrózní!!!jen jsem nenašel titulky jak mluvy avataři když mam českou stopu a pořád vypínat a zapínat je otravné..

Re: Avatar (recenze Blu-ray)

Vložil d.f.h, 3. Květen 2010 - 13:21

Obrázek uživatele d.f.h

Není nic jednoduššího, než se ten jazyk prostě naučit :-) http://www.learnnavi.org/

Re: Avatar (recenze Blu-ray)

Vložil Ondřej Peterka (bez ověření), 3. Květen 2010 - 15:56

Obrázek uživatele Ondřej Peterka

Ještě je varianta naučit se anglicky a pustit si anglickou titulkovou stopu jen pro Na'vi dialogy. Nespornou výhodou do budoucna je vysoký počet titulů v angličtině oproti takřka nule BD v Na'vi znění či s Na'vi titulky :)