Blu-ray 3D přehrávače Panasonic pro rok 2011 chtějí umět všechno

vydáno 2. 3. 2011 | autor Štěpán Čermák | sekce Novinky | téma 3D, Přehrávače

Tagy: 3D, 3D Blu-ray, Amazon, Bloomber, Blu-ray, Blu-ray 3D, CinemaNow, DLNA, DMP-BD75, DMP-BDT110, DMP-BDT210, DMP-BDT310, iPhone, Netflix, Panasonic, Pandora, Picasa, přehrávač, Skype, Twitter, VIERA CAST, Vudu, YouTube

Panasonic - logo

Den, kdy vám Blu-ray přehrávač uvaří kávu, vyluxuje obývací pokoj a pohlídá děti, se neodvratně blíží. Alespoň to tak vypadá při pohledu na nejnovější řadu Blu-ray přehrávačů pro rok 2011, kterou čerstvě představila společnost Panasonic.

Jejich playery jsou známy špičkovou obrazovou i zvukovou kvalitou, teď k ní můžete přičíst i multifunkčnost nad rámec filmové zábavy.

Společnosti se při tvorbě Blu-ray přehrávačů předhánějí v dodávání dalších multimediálních funkcí a ačkoliv to někteří zákazníci mohou ocenit, poslední dobou to vypadá, jako by se úplně zapomnělo na ty, které zajímá u přehrávače jedna jediná věc: Přehrávání samotné.

Je to trend, díky kterému není Blu-ray hardware ani nadále schopný cenově konkurovat DVD formátu. Stačilo by přitom trochu ubrat na přebytečných funkcích, které stejně užije málokdo, ne? U Panasonicu (ale ani u dalších společností) si to každopádně nemyslí.

Blu-ray 3D přehrávač Panasonic DMP-BDT310

Jejich letošní řada Blu-ray přehrávačů proto podědila všechny předchozí funkce v rámci VieraCast a přibylo pár dalších (z nichž některé tuzemský zákazník neužije zcela určitě): Netflix, Amazon VOD, CinemaNow, Vudu (všechno video-on-demand služby), podpora YouTube, Twitteru, Pandory, Picassy a Bloomberu. Nestačí? Inu letos čerstvě přibude i Skype!

Ano, na modelech DMP-BDT310, DMP-BDT210, DMP-BDT110 a DMP-BD75 budete moct uskutečnit dokonce i Skype hovory. Přehrávače jsou tomu uzpůsobeny maximálně: Na ovladači samostatné Skype tlačítko, za cenu kolem dvou tisíc dokoupitelná 720p webkamera, hlasová schránka zaznamenávající hovor na SD kartu a personalizovatelné vyzvánění (a co vibrace? ;).

Ale abychom Panasonicu nekřivdili, novinky se objevily i na poli samotného playbacku. Booting a loading time by měl být oproti loňské modelové řadě poloviční (takže jedny z nejrychlejších přehrávačů), všechny modely krom BD75 budou umět 3D i konverzi z 2D do 3D – u té si dokonce budete moct nastavit preferovanou hloubku pole!

Blu-ray 3D přehrávač Panasonic DMP-BDT111

Ovládat je pak budete moct iPhonem a samozřejmě jim nebude chybět DLNA certifikace pro sdílení obsahu s dalším hardwarem.

Panasonic prý myslí i na životní prostředí. Redukuje balení a velikost přehrávačů (prý se tím o polovinu snížily emise CO2) a tři nejvyšší modely by měly být oproti těm loňským o 37 % energeticky úspornější. Takže budete moct telefonovat „doaleluja“. Snad se najde někdo, kdo si bude na nových „paňácích“ také pouštět filmy.

A snad se najde někdo, kdo začne dělat cenově přijatelnější přístroje bez přidané multimediální hodnoty.

Související články

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře