Blu-ray filmy na obzoru - #3

vydáno 15. 5. 2008 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa

Tagy: Blu-ray, film, Frajer Luke, Oko bere, Persepolis, Sony Pictures, Tajemství loňského léta, Tajemství loňského léta: Rok poté, Temná legenda, Warner Bros.

Blu-ray Disc logo

Persepolis, Oko bere, Temná legenda nebo Tajemství loňského léta? Ano, tyto a další filmy se ve světě chystají na Blu-ray. Většina pochází od Sony Pictures, možná tedy časem dojde i na české titulky nebo dabing.

Poznámka: Pokud není uvedeno jinak, informace o datech vydání a výbavě disků se týkají regionu A, tedy amerického trhu. Většina titulů se sice objeví i v Evropě, někdy to ovšem může být s určitým zpožděním a také jazyková výbava se většinou liší. V regionu A se toho také děje poněkud víc, než u nás v „béčku“.

Persepolis (2007)

Persepolis (2007)

Černobílý animovaný film Persepolis (FDb.cz) podle komiksu íránské spisovatelky Marjane Satrapi se u diváků i kritiky těší velké oblibě. Na Blu-ray se díky péči Sony Pictures objeví 24. června s francouzskou a anglickou 5.1 zvukovou stopou a několika bonusy: dokumenty The Hidden Side of Persepolis, Behind the Scenes of Persepolis a 2007 Cannes Film Festival Press Conference, porovnání animovaných scén s původním komiksem, audiokomentáře.

Oko bere (2008)

Komediální drama Oko bere (21, FDb.cz) o pětici vysokoškoláků, kteří se pod vedením svého profesora matematiky rozhodnou pokořit několik kasin v Las Vegas, vydává Sony Pictures na Blu-ray 22. července. Kromě dokumentů 21: The Advantage Player featuring the cast of „21“, Basic Strategy: A Complete Film Journal a Money Plays: A Tour of the Good Life na nás čeká ještě audiokomentář tvůrců filmu a virtuální hra Blackjack, která bude realizovaná pomocí BD-Java technologie.

Temná legenda (1998)

Klasický teenagerský slasher Temná legenda (Urban Legend, FDb.cz) vyjde na Blu-ray 22. července. Sony Pictures ho vybaví 2.40:1 1080p AVC obrazem a 5.1 Dolby TrueHD zvukem, další podrobnosti zatím nejsou známy.

Tajemství loňského léta (1997)

Další teenagesrký horor na Blu-ray obzoru, tentokrát je to Tajemství loňského léta (I Know What You Did Last Summer, FDb.cz). Vychází opět 22. července, Sony Pictures slibuje 2.40:1 1080p AVC obraz, 5.1 Dolby TrueHD zvuk a komentář režiséra.

Tajemství loňského léta: Rok poté (1998)

Do třetice všeho zlého: opět vyvražďovačka, opět Sony Pictures a datum vydání 22. července. Tajemství loňského léta: Rok poté (I Still Know What You Did Last Summer, FDb.cz) bude mít stejnou audio i video výbavu (2.40:1 1080p AVC, 5.1 Dolby TrueHD) jako první díl, navíc ale film o filmu a videoklip Jennifer Love-Hewitt How Do I Deal.

Frajer Luke (1967)

Oscarem oceněné drama z vězeňského prostředí Frajer Luke (Cool Hand Luke, FDb.cz) patří do zlatého fondu světové kinematografie a tak jeho Blu-ray vydání věnuje studio Warner náležitou péči. Počkáme si na něj sice až do 9. září, můžeme se ale těšit na kvalitní VC-1 obraz a Dolby TrueHD zvuk. Z bonusů je zatím jistý audiokomentář Erica Laxe, trailer a dokument o natáčení.

Článek je součástí seriálu Blu-ray filmy na obzoru »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře