Blu-ray filmy na obzoru - #39

vydáno 22. 1. 2009 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa

Tagy: Blu-ray, Bolt - pes pro každý případ, Duchové Marsu, film, Korida lásky, Mlčení jehňátek, Mzda strachu, Nikdy neříkej nikdy, X-Men, X-Men 2, X-Men: Poslední vzdor, X2, Zkrocená hora

Blu-ray Disc logo

V zahraničí se na Blu-ray stále připravují další a další zajímavé tituly. Tentokrát se podíváme na první info o Mlčení jehňátek, trilogii X-Men, dojde i na Zkrocenou horu, Koridu lásky, Mzdu strachu, agenta Jamese Bonda nebo Duchy na Marsu.

Poznámka: Pokud není uvedeno jinak, informace o datech vydání a výbavě disků se týkají regionu A, tedy amerického trhu. Většina titulů se sice objeví i v Evropě, někdy to ovšem může být s určitým zpožděním a také jazyková výbava se většinou liší. V regionu A se toho také děje poněkud víc, než u nás v „béčku“.

Mlčení jehňátek (1991)

Mlčení jehňátek (The Silence Of The Lambs, 1991)

Clarice Starlingová, nadaná studentka akademie FBI, je přidělena na případ masového vraha Buffalo Billa, který své oběti stahuje z kůže. Clarice navštíví v baltimorské vězeňské nemocnici bývalého psychiatra Hannibala Lectera, odsouzeného na doživotí za sérii brutálních vražd a kanibalismus, který by o vrahovi mohl něco vědět. Odsouzený psychiatr Clarice zároveň děsí a fascinuje. Když je unesena dcera senátorky Martinové, nabídne Clarice Lecterovi přijatelnější vězeňské podmínky výměnou za informaci, vedoucí k dopadení Buffalo Billa… Pěti Oscary oceněný thriller Mlčení jehňátek (The Silence Of The Lambs, FDb.cz) vydává na Blu-ray 3. března studio Fox s MPEG-4 AVC obrazem, DTS-HD Master Audio 5.1 zvukem, vynechanými scénami, několika dokumenty o vzniku filmu a celou řadou dalších bonusových materiálů (některé v HD).

X-Men (2000), X2 / X-Men 2 (2003), X-Men: Poslední vzdor (2006)

X-Men: Poslední vzdor (X-Men: The Last Stand, 2006)

Nedaleká budoucnost. Po celé planetě se rodí děti s X-faktorem v genech, který jim dává zvláštní sílu – ničivý laserový pohled, schopnost létat, přesunovat předměty nebo ovládat počasí. Profesor X, Wolverine, Storm, Jean Grey, Rogue, Cyclops, Magneto, Toad, Mystique, Sabretooth jsou mutanti s mimořádnými schopnostmi. Ale pro lidi, kteří takovéto schopnosti nemají, je velice těžké mutanty akceptovat a neubránit se strachu. Akční sci-fi trilogii X-Men (FDb.cz), X2 / X-Men 2 (FDb.cz X-Men: Poslední vzdor (X-Men: The Last Stand, FDb.cz) podle veleúspěšných komiksů vydavatelství Marvel vydává na Blu-ray 21. dubna studio Fox ve formě tří dvojdisků s MPEG-4 AVC obrazem, DTS-HD Master Audio 5.1 zvukem a mohutnou bonusovou výbavou, kopírující předchozí speciální DVD edice.

Zkrocená hora (2005)

Film režiséra Anga Leeho vypráví milostný příběh dvou mladých mužů – rančera a kovboje, kteří se poznali v létě roku 1963 a stali se přáteli na celý život. Na konci léta jejich práce skončí a každý jde svou cestou. Ennis zůstane ve Wyomingu, kde se ožení a vychovává své dvě dcery. Jack odjede do Texasu, kde se zamiluje do královny rodea – vezmou se a brzy se jim narodí syn. Uběhnou čtyři roky, když se Ennis Jackem znovu setkají a poznají, že uplynulá doba na síle jejich citu nic nezměnila… Oscarové drama Zkrocená hora (Brokeback Mountain, FDb.cz) vydává na Blu-ray 3. března sudio Universal s DTS-HD Master Audio 5.1 zvukem, množstvím dokumentárních bonusů a BD-Live rozšiřujícím obsahem.

Duchové Marsu (2000)

Duchové Marsu (Ghosts of Mars, 2000)

V budoucnosti vzdálené dvě stě let už kolonizace Rudé planety není jen snem. Intergalaktická policistka Melanie Ballard se svým týmem dostane za úkol přepravit nebezpečného zločince do vězení na planetě Mars. Jenže posádka na Marsu objeví pradávný marťanský obranný systém a ten přiláká válečné duchy původních obyvatel planety, kteří ovládnou většinu lidí. Když Melanie a její tým přistanou, pochopí, že všichni včetně vězně musí spojit své síly, aby přežili útok pomstychtivých duchů, toužících po jediném – zničit na Marsu vše, co pochází ze Země. Sci-fi horor Duchové Marsu (Ghosts of Mars, FDb.cz) proslulého Johna Carpentera vydává na Blu-ray 31. března Sony Pictures s MPEG-4 AVC obrazem, Dolby TrueHD 5.1 zvukem, dvěma audiokomentáři a třemi dokumenty.

Mzda strachu (1953)

Mzda strachu (Le Salaire de la peur / The Wages of Fear, 1953)

Mario je mladík, živořící v zapadlém městečku v Jižní Americe, ze kterého není úniku. Jedinou šancí je pořídit si letenku, ovšem vydělat na ni je zhola nemožné. Když začne hořet ropná rafinerie, je třeba na místo požáru dovézt nitroglycerin k jejímu uhašení – cesta je ovšem dlouhá 500 kilometrů, riziko výbuchu je obrovské a smrt téměř jistá. Za úsvitu ale Mario a několik dalších zoufalců přesto vyráží. Nervy drásající jízda se smrtí v patách může začít… Uznávaný a ceněný snímek Mzda strachu (Le Salaire de la peur / The Wages of Fear, FDb.cz) vychází na Blu-ray 24. dubna v rámci The Criterion Collection s tradičně kvalitně remasterovaným přepisem v původním obrazovém formátu, několika rozhovory a dokumenty.

Korida lásky (1976)

Korida lásky (Ai no corrida / L'empire de sens / In the Realm of the Senses, 1976)

Pověstný snímek nonkonformního japonského tvůrce Nagisy Ošimy patří k filmovým titulům, jež v sedmdesátých letech prolamovaly různá sexuální tabu. Avšak i z pohledu současnosti, v níž zřejmě padly téměř všechny sexuální zábrany a intimní sféra se stala veřejnou, působí Ošimovo dílo značně nekonvenčně. Erotické drama Korida lásky (Ai no corrida / L'empire de sens / In the Realm of the Senses, FDb.cz) vychází na Blu-ray 24. dubna v rámci The Criterion Collection s tradičně kvalitně remasterovaným přepisem v původním obrazovém formátu, originálním PCM 1.0 zvukem, audiokomentářem, rozhovorem s režisérem, vynechanými scénami a dalšími bonusy.

Nikdy neříkej nikdy (1983)

Nikdy neříkej nikdy (Never Say Never Again, 1983)

Agenti pod velením Ernsta Blofelda proniknou do US Air Force a zmocní se dvou letadel Tomahawk. Na pomoc je povolán agent 007, který má získat ukradená letadla zpět a zabít Blofelda. Když krutá organizace SPECTRE unese dvě jaderné střely, vydává se James Bond po jejich stopách. Musí nalézt aktivní jaderné hlavice dříve, než jejich ničivá síla bude obrácena proti okolnímu světu… „Bondovku“ Nikdy neříkej nikdy (Never Say Never Again, FDb.cz), která nepatří do oficiální série a bývá považována spíše za slabší, vydává na Blu-ray 24. března studio Fox s MPEG-4 AVC obrazem, DTS-HD Master Audio 5.1 zvukem, komentářem režiséra a několika dalšími bonusy.

Bolt – pes pro každý případ (2008)

Bolt - pes pro každý případ (Bolt, 2008)

Animovaný snímek z dílny Walt Disney vypráví o německém ovčákovi, který žije pouze pro svou televizní show. Jednou se ale ztratí a zjistí, že jeho „schopnosti“ neznamenají vůbec nic. Vydává se tedy na strastiplnou cestu zpět spolu se svými novými přáteli – kočkou a křečkem. Rodinnou komedii Bolt – pes pro každý případ (Bolt, FDb.cz), určenou především pro ty nejmenší diváky, vydává na Blu-ray 22. března studio Disney s bohatou bonusovou a zejména zábavnou výbavou – nechybí BD-Live funkce, animované interaktivní galerie, hry a další.

Článek je součástí seriálu Blu-ray filmy na obzoru »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře