Blu-ray filmy na obzoru - #42

vydáno 12. 2. 2009 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa

Tagy: Blu-ray, Den, kdy se zastavila Země, Dexter, film, Král zbojníků Robin Hood, Marley a já, Nikomu to neříkej, Pravá krev, Pravdivá romance, Třinácté patro, Wallace a Gromit, Wallace and Gromit, Wallace and Gromit: A Matter of Loaf and Death, Yes Man

Blu-ray Disc logo

I tento týden se pokusíme vybrat deset nejzajímavějších Blu-ray titulů, které se v zahraničí připravují k vydání. Pro otrlé diváky to budou seriály Pravá krev a Dexter, pro příznivce tajemna Třinácté patro, romantiky potěší snímek Marley a já

Poznámka: Pokud není uvedeno jinak, informace o datech vydání a výbavě disků se týkají regionu A, tedy amerického trhu. Většina titulů se sice objeví i v Evropě, někdy to ovšem může být s určitým zpožděním a také jazyková výbava se většinou liší. V regionu A se toho také děje poněkud víc, než u nás v „béčku“.

Třinácté patro (1999)

Los Angeles roku 1937. Starší seriózní pán odchází z hotelového pokoje, nechává uvnitř spící mladé dívce nějaké peníze a vrací se domů ke své ženě. Pak se mu náhle podivně blýskne v očích a probere se v plně vybavené laboratoři v roce 1999. Možnost skoků mezi dvěma světy je možná díky dokonale zhotovené virtuální realitě, na jejíž realizaci se rozhodující měrou podílel Hannon Fuller. Jenže Fullera v jeho virtuálním světě někdo bez jediné stopy zavraždí… Sci-fi thriller Třinácté patro (The Thirteenth Floor, FDb.cz) vydává na Blu-ray 14. dubna Sony Pictures s MPEG-4 AVC obrazem, Dolby TrueHD 5.1 zvukem, komentářem režiséra Josefa Rusnaka a BD-Live funkcionalitou.

Pravá krev – 1. sezóna (2007)

Pravá krev - 1. sezóna (True Blood - Season One, 2007)

Mysteriózní seriál s prvky hororu, satiry i erotického thrilleru vychází z fantaskního předpokladu, že upíři skutečně existují a tvoří svéráznou minoritu – podobnou třeba homosexuálům, náboženským sektám či národnostním menšinám. Poté, co byla vynalezena umělá krev, kterou lze běžně koupit v obchodech, upíři už nemusejí požírat lidi a mohou s nimi normálně koexistovat… První sezónu televizního seriálu Pravá krev (True blood, FDb.cz) vydává na Blu-ray 19. května HBO na pěti dvouvrstvých 50 GB discích s MPEG-4 AVC obrazem, DTS-HD Master Audio 5.1 zvukem a exkluzivními HD bonusy.

Dexter – 2. sezóna (2007)

Dexter Morgan je inteligentní a sympatický mladý muž s dokonalým citem pro práci soudního znalce, který dokáže z kapek krve zjistit motiv vraha. Ostatně své schopnosti má důkladně podložené vlastní celoživotní praxí… Jeho hlavním „hobby“ je totiž perfekcionalistická eliminace vrahů a zločinců, díky které může ventilovat svou vrozenou touhu zabíjet. Už druhou sezónu televizního seriálu Dexter (FDb.cz) vydává na Blu-ray 5. května studio Paramount na třech dvouvrstvých 50 GB discích s MPEG-4 AVC obrazem, Dolby TrueHD 5.1 zvukem, BD-Live funkcionalitou a další bonusovou výbavou.

Marley a já (2008)

Labrador Marley má k ideálnímu domácímu miláčkovi daleko. Přestože kosí ocasem sklenice a zarámované fotografie, ohryzává nábytek, vyhrabává květiny na zahradě, leze do odpadkového koše, skáče na lidi, loudí u stolu, hraje si na potápěče v misce s vodou, škrtí se na vodítku, čmuchá, funí, slintá, očurává kdeco a kdekoho, nedají na něj jeho pánečkové John s Jenny dopustit… Romantickou rodinnou komedii Marley a já (Marley & Me, FDb.cz) vydává na Blu-ray 31. března studio Fox v exkluzivní třídiskové edici, obsahující kromě samotného filmu s MPEG-4 AVC obrazem a DTS-HD Master Audio 5.1 zvukem také disk s digitální kopií filmu a DVD s verzí ve standardním rozlišení. Mezi rozsáhlými bonusy nalezneme vynechané / nepovedené scény a spoustu humorných materiálů, souvisejících s chovem psů.

Yes Man (2008)

Yes Man (2008)

Jim Carrey se ve filmu Yes Man (FDB.cz) představí v roli Carla Allena. Ten uplatňuje poněkud zvláštní techniku duševního zdraví, založenou na velmi jednoduchém pravidlu: říci „ano“ všemu, co mu v životě přijde do cesty. Carlův život se silou tohoto jediného slova zpočátku nečekaně změní, brzy však zjistí, že bezmezné otevírání se všem možnostem pro něj v konečném důsledku může být nebezpečné… Komedii vydává na Blu-ray 7. dubna studio Warner, jednovrstvý 25 GB disk bude doplněn digitální kopií filmu ve standardním rozlišení. Bonusy tvoří několik dokumentů o vzniku filmu, hudební klipy, nepovedené scény a nechybí ani BD-Live obsah.

Král zbojníků Robin Hood (1991)

Král zbojníků Robin Hood (Robin Hood: Prince of Thieves, 1991)

Rok 1194. Robin z Locksley unikne z maurského zajetí v Jeruzalémě a vrací se do Anglie. V Nottinghamu se dozvídá, že jeho otec byl zabit, protože se odmítl připojit k tažení šerifa z Nottinghamu proti králi Richardovi. Robin se svým přítelem Azeemem naleznou útočiště v Sherwoodském lese, který ovládají zbojníci, vedení Malým Johnem a Willem Scarlettem. Robin se stává vůdcem bandy, která se denně rozrůstá o uprchlíky před šerifovou krutostí… Jednu z mnoha filmových adaptací slavného příběhu, dobrodružné drama Král zbojníků Robin Hood (Robin Hood: Prince of Thieves, FDb.cz) s Kevinem Costnerem v hlavní roli, vydává na Blu-ray 26. května studio Warner. Dvouvrstvý 50 GB disk bude kromě filmu s VC-1 obrazem a Dolby TrueHD 5.1 zvukem až po okraj zaplněn dokumenty o vzniku filmu, rozhovory, trailery a dalšími bonusy.

Pravdivá romance (1993)

Když nesmělý Clarence pozná v kině blonďatou krásku, kterou očividně zajímá, je z toho víc než zmatený. Alabama je totiž tak trochu „call girl“ a plní jistý úkol. Když se ale naplno zamiluje do upřímného a bezelstného mladíka, její láska nezná hranic. I Clarence je ochoten pro svou vyvolenou udělat cokoliv. Když ji jde vykoupit k jejímu pasákovi, odnese si od něj nečekané věno v podobě bílého prášku za miliony dolarů… Thriller Pravdivá romance (True Romance, FDb.cz) natočil režisér Tony Scott podle scénáře Quentina Tarantina, na Blu-ray ho 26. května vydává studio Warner. Dvouvrstvý 50 GB disk bude obsahovat film s VC-1 obrazem a Dolby TrueHD 5.1 zvukem, několik audiokomentářů, původní dokument o natáčení, vynechané scény, alternativní konec a trailery.

Den, kdy se zastavila Země (2008)

Den, kdy se zastavila Země (The Day the Earth Stood Still, 2008)

Film vypráví příběh mimozemšťana Klaatua (Keanu Reeves), který přicestuje na Zemi s jediným úkolem – zamezit lidstvu jeho organizovanou sebedestrukci i za cenu nejvyšších obětí. Klaatu chce lidstvu pomoci, otázkou je, zda o to vlastně stojíme. Zatímco on chce jednat se světovými mocnostmi, naším jediným zájmem je zavřít jej do laboratoře a vědecky ho prozkoumat… Film Den, kdy se zastavila Země (The Day the Earth Stood Still, FDb.cz) je remakem klasického stejnojmenného filmu z roku 1951, na Blu-ray ho 7. dubna vydává studio Fox v třídiskové edici. Ta bude kromě filmu s MPEG-4 AVC obrazem a DTS-HD Master Audio 5.1 zvukem obsahovat také samostatnou digitální kopii a zřejmě také původní půl století starý film. Mezi bonusy nebudou chybět vynechané scény, audiokomentář, několik dokumentů a interaktivní BD-Java hra.

Wallace and Gromit: A Matter of Loaf and Death (2008)

Wallace and Gromit: A Matter of Loaf and Death (2008)

Díky pochybnému štěstí mají pekaři Wallace a Gromit plné ruce práce. Někdo likviduje všechnu jejich konkurenci v okolí a je tak jen na nich, aby co nejdříve doručili čerstvé pečivo až do schránky. Vše se ještě zkomplikuje, když se Wallace zamiluje a přenechá veškerou starost o pekárnu na Gromitovi. Ten tak nestíhá hlídat svého pána, i když tuší, že nebezpečí je blízko… Humorný animovaný příběh Wallace and Gromit: A Matter of Loaf and Death populární plastelínové dvojice vydává na Blu-ray 23. března společnost 2 Entertain spolu s několika krátkými dokumenty o natáčení.

Nikomu to neříkej (2006)

Nikomu to neříkej (Ne le dis á personne / Tell No One, 2006)

Margot byla brutálně zavražděna sériovým vrahem. Její muž Alex se z této tragické události nemůže dlouho vzpamatovat a uzavírá se do svých vzpomínek. Po osmi letech dostane anonymní e-mail, po jehož otevření uvidí tvář ženy stojící uprostřed davu. Záběr je natočený v reálném čase a trvá jen několik vteřin, Alex přesto její tvář okamžitě pozná. Je to Margot… Napínavé kriminální drama Nikomu to neříkej (Ne le dis á personne / Tell No One, FDb.cz) vydává na Blu-ray 31. března společnost MPI, film bude doplněn bonusy v podobě vynechaných scén a dokumentu o vzniku filmu.

Článek je součástí seriálu Blu-ray filmy na obzoru »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře