Blu-ray rekordéry Sharp podporují nový BDXL formát

vydáno 8. 9. 2010 | autor Sharp | sekce Tiskové zprávy | téma Přehrávače, Datová média | 1 komentář

Tagy: Aquos, BD-HDW70, BD-HDW700, BDXL, Blu-ray, HDTV, médium, PDDM, Pioneer, přehrávač, rekordér, Sharp, VR-100BR1

SHARP - logo

Společnost Sharp představila dva nové modely AQUOS Blu-ray rekordérů podporující nový BDXL formát, které umožňují jako první na světě nahrávání a přehrávání třívrstvých a čtyřvrstvých Blu-ray disků. Blu-ray rekordéry BD-HDW700/BD-HDW70 jsou dostupné na japonském trhu od 30. července 2010.

BDXL je nový formát vícevrstvých přepisovatelných Blu-ray disků, které zvyšují dostupnou kapacitu pro uložení dat na jednom disku. BDXL formát umožňuje využít další zapisovatelnou vrstvu k současné dvouvrstvému formátu (s úložnou kapacitou až 50 GB) a nabízí třívrstvé (100 GB) a čtyřvrstvé disky (120 GB).

Tento nový formát umožňuje nahrání přibližně 12 hodin pozemního digitálního vysílání a zhruba 8,6 hodin satelitního digitálního vysílání.

Blu-ray rekordéry Sharp BD-HDW700/BD-HDW70

Blu-ray disková jednotka, která jako první na světě podporuje nahrávání a přehrávání BDXL Blu-ray médií, byla vyvinuta společností Pioneer Digital Design and Manufacturing Corporation (se sídlem v Kawasaki, Prefektura Kanagawa, Japonsko, dále jen PDDM), společným podnikem společností Sharp a Pioneer v oblasti optických technologií.

Blu-ray rekordér je produktem společného vývoje a sdílení zkušeností v oblasti optických technologií, získaných oběma společnostmi během dlouholetého angažování se v této oblasti.

Sharp zároveň představil třívrstvé Blu-ray disky VR-100BR1, které jako první na světě odpovídají specifikaci nového BDXL formátu, a nabízejí kapacitu pro uložení dat 100 GB na jednom disku.

Třívrstvý Blu-ray BDXL disk Sharp VR-100BR1

Tyto disky umožňují zaznamenat a uchovávat HDTV programy s dlouhou stopáží nebo velké množství dílů seriálů na jednom disku ve stejné HD kvalitě jako originál. Také tyto disky jsou dostupné na japonském trhu od 30. července letošního roku.

Sharp zaměří své úsilí na maximální využití optických technologií vyvíjených společností PDDM a věří, že BDXL formát podporující Blu-ray rekordéry a Blu-ray disky jsou začátkem nové éry velkokapacitních disků umožňujících zálohování videa ve vysokém rozlišení s velmi dlouhou stopáží.

Související články

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře

Re: Blu-ray rekordéry Sharp podporují nový BDXL formát

Vložil Bredon (bez ověření), 7. Leden 2014 - 23:52

Obrázek uživatele Bredon

No, dneska máme leden 2014. Kdepak je ten opěvovaný rekordér? Nikdo ho neprodává. Kde jsou ty 4vrstvé disky? Skoro nikdo neví, že existují. Je nějaká naděje v rozumné cenové hladině?