Blu-ray se utěšeně rozšiřuje

vydáno 11. 11. 2010 | autor Petr Semecký | sekce Novinky | téma Ze světa

Tagy: Blu-ray, DEG, PlayStation 3, přehrávač, prodej, PS3, The Digital Entertainment Group, Warner Bros.

Blu-ray Disc logo

Zajímá vás, jak si vede Blu-ray ve své misi za ovládnutím obývacích pokojů? Podle výroční zprávy společnosti The Digital Entertainment Group, která dala dohromady údaje z prodejů v USA z prvních tří kvartálů letošního roku, více než dobře.

Prodeje „modrého“ softwaru se oproti stejnému období z loňského roku navýšily o parádních osmdesát procent, přičemž prodeje disků koncem září konečně přesáhly magickou hranici miliardy dolarů.

Pozadu přitom nezůstává ani prodej Blu-ray přehrávačů, kterých v amerických domácnostech přibylo dokonce jednou tolik co v loňském roce. Přesněji o 104 procent a 3 miliony přehrávačů (do konce roku se očekává, že celosvětový prodej bez započítání PS3 překročí 24 milionů). Což je velmi solidní.

Blu-ray je tak oficiálně nejrychleji rostoucí komoditou na trhu s domácí zábavou, na což vrhají stín pouze celkové prodeje nosičů, které – jak bývá poslední roky trendem – klesají. Domácnosti letos utratily za DVD a Blu-ray „pouhých“ 6,5 miliardy, což je o 8 % míň než v loňském roce, a i trh s půjčovnami utrpěl lehkou ztrátu v podobě 4,4 % s tržbami okolo 4,5 miliardy (spousta půjčoven však ztráty odnesla krachem).

Celkově Američané věnovali domácí zábavě štědrých 12,6 miliard, což je rovněž o 4 % procenta méně než loni, avšak pozitivní je, že se o stejnou sumu navýšil prodej nových titulů.

President DEG a zároveň i studia Warner Bros. Ron Sanders komentoval výsledky pozitivně, když přiznal, že situace na trhu sice není jednoduchá, ale je patrných hned několik pozitivních trendů, přičemž Blu-ray nadále potvrzuje svou rostoucí sílu.

Doufejme, že tomu tak bude i nadále.

Související články

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře