Blu-ray tituly předstihly v nabídce HD DVD

vydáno 12. 11. 2007 | sekce Novinky | téma Ze světa

Tagy: Blu-ray, DreamWorks, film, HD DVD, Paramount, válka formátů

V boji proti konkurenci lze použít nejrůznější argumenty, především čísla. V případě války HD formátů se mezi sebou nejčastěji porovnávají počty prodaných přehrávačů, úspěchy jednotlivých filmů a rychlost, se kterou blockbustery na Blu-ray nebo HD DVD mizí z pultů. Teď došlo i na srovnání počtu titulů, které mají nesmiřitelné tábory v nabídce.

Nikoho asi nepřekvapí, že se oproti nabídce DVD titulů jedná o směšná čísla a rozdíly mezi Blu-ray a HD DVD nabídkou jsou v tomto kontextu bezvýznamné, ale budiž: k datu 31. října 2007 je v nabídce 332 Blu-ray disků, HD DVD se může pochlubit číslem 328. Od rozhodnutí společností Paramount a DreamWorks o vydávání filmů pouze na HD DVD (Blu-ray tehdy přišlo o 29 titulů) je to poprvé, co Blu-ray vítězí, tedy alespoň v tomto směru.

Aby měla zpráva alespoň nějakou informační hodnotu, přidám výhled do konce roku a dva zajímavé odkazy: do konce roku by se mělo objevit 66 nových Blu-ray disků, HD DVD rozšíří svou nabídku o 42 kousků. Blu-ray si tedy svůj náskok udrží, samozřejmě ale bude záležet spíš na kvalitě, než na kvantitě. Na adresách www.blu-raystats.com a www.hddvdstats.com pak lze informace o kompletní nabídce HD filmových disků podrobně studovat. Dlouhé zimní večery se blíží…

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře