Blu-ray tituly pro 40. týden (1. - 7. října 2007)

vydáno 30. 9. 2007 | sekce Novinky | téma Filmy, Z domova | 2 komentáře

Tagy: A Few Good Men, Blu-ray, Bonton, film, Ghost Rider, Pár správných chlapů

Společnost Bonton – jediný tuzemský distributor Blu-ray titulů – pro nás na nadcházející týden připravila další dva filmy. Akční thriller Ghost Rider a kriminální drama Pár správných chlapů si jako obvykle krátce představíme.

Všechny u nás oficiálně distribuované filmy mají české titulky, některé mají i dabing. Tyto údaje budou upřesněny vždy až po osobním ověření, což může nějaký čas trvat. Informace o harmonogramu vydávaných titulů pocházejí z oficiálních materiálů společnosti Bonton, přesto se termíny i skladba filmů mohou změnit.

Ghost Rider

Ghost Rider (2007)
  • Český název: Ghost Rider
  • Originální název: Ghost Rider
  • Rok výroby: 2007
  • Žánr: Akční / Fantasy / Dobrodružný
  • Délka: 114 minut (1:54)
  • Režie: Mark Steven Johnson
  • Hrají: Nicolas Cage, Eva Mendes, Wes Bentley, Peter Fonda, Sam Elliott, Donal Logue
  • Distribuce v ČR: Bontonfilm, a. s.
  • Dostupnost v ČR od: 1. 10. 2007

Na motivy komiksové předlohy vydané nakladatelstvím Marvel Comics

Před dlouhou dobou proslulý motocyklový kaskadér Johnny Blaze (Nicolas Cage) uzavřel smlouvu s Ďáblem, aby tak dokázal ochránit osoby, které jsou pro něj nejbližší – svého otce a lásku z dětských let Roxanne (Eva Mendes). Teď si však Ďábel přišel vybrat svůj dluh. Přes den Johnny zůstává špičkovým kaskadérem, ale po setmění se mění v Ghost Ridera, jehož údělem je lovit rebelující démony. I přesto, že je nucen bezvýhradně plnit Ďáblovy rozkazy, rozhodne se se svým osudem bojovat a využít svého prokletí i nově nabyté síly a stává se z něj ochránce nevinných.

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu.

Pár správných chlapů

Pár správných chlapů (A Few Good Men, 2007)
  • Český název: Pár správných chlapů
  • Originální název: A Few Good Men
  • Rok výroby: 1992
  • Žánr: Drama / Krimi / Thriller
  • Délka: 138 minut (2:18)
  • Režie: Rob Reiner
  • Hrají: Tom Cruise, Jack Nicholson, Demi Moore, Kevin Bacon, Kiefer Sutherland
  • Distribuce v ČR: Bontonfilm, a. s.
  • Dostupnost v ČR od: 1. 10. 2007

Dva vojáci z americké základny Guantanamo Bay na Kubě jsou obviněni z vraždy svého kolegy. Případ se zdá nadmíru jasný. Vojenská prokuratura svěří obhajobu obou obviněných poručíku Kaffeemu, mladému ambicióznímu právníkovi, který proslul mimořádně rychlým mimosoudním vyřizováním svých případů. Kaffee chce svým klientům doporučit, aby se přiznali a vymoci jim co nejnižší trest. Kapitán Gallowayová, pověřená dohledem nad celým případem, je však jiného mínění. Domnívá se, že oba obvinění pouze vykonali rozkaz svého velícího důstojníka.

Víra ve vlastní profesionální schopnosti a fakt, že jeho dohližitelem je krásná mladá žena, přesvědčí Kaffeeho, aby se pokusil o nemožné. Rozhodne se dokázat nevinu obžalovaných i proti jejich vůli. Ví, že podstupuje nesmírné riziko. Musí sehnat potřebné důkazy a především se otevřeně postavit veliteli základny Guantanamo, plukovníkovi Jessepovi, člověku s bezchybným vojenským rejstříkem a styky na nejvyšších místech.

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu.

Připomínám, že přehled všech připravovaných titulů naleznete v kalendáři filmů, k dispozici je ale také databáze filmů, obsahující všechny u nás dosud vyšlé i připravované tituly.

Důležitá poznámka na závěr – tyto tituly, stejně jako všechny ostatní u nás oficiálně distribuované, samozřejmě mají českou podporu, a to ve formě českých titulků (vždy) nebo dabingu (zatím minimálně). Pokud tato informace není uvedena v databázi filmů, je to jen proto, že čekám na definitivní upřesnění údajů.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: Blu-ray tituly pro 40. týden (1. - 7. října 2007)

Vložil Jiri Barvir (bez ověření), 1. Říjen 2007 - 12:03

Obrázek uživatele Jiri Barvir

Chtel jsem se zeptat na nekolik otazek ohledne filmu na Blu-ray discich.Zajimalo by mne kdyz si objednam disk ze zahranici zda bude mit Ceskou podporu.Vim ze filmy ktere uz u nas vysli maji nasi podporu i v zahranici(jiz jsem si nektere objednal)ale jedna se mi o filmy ktere u nas zatim nejsou k dostani.Konkretne mne zajimaji tituly Apocalypto,300 biva u Thermopyl a Shooter(odstrelovac).Vim ze za hranicemi jsou tyto tituly k sehnani ale bojim se rizika ze nebudou mit Cz.podporu.Nebo popripade zda tyto tituly u nas v dohledne dobe nevyjdou.Predem dekuji za odpoved.

Re: Blu-ray tituly pro 40. týden (1. - 7. října 2007)

Vložil d.f.h, 1. Říjen 2007 - 12:27

Obrázek uživatele d.f.h

Pokud je mi známo, tak českou podporu na (některé) Blu-ray disky zatím umisťuje pouze Sony. Pokud si tedy objednáte např. Spider-Mana 3 (který je od Sony) z německého nebo anglického Amazonu, českou podporu bude mít, protože Spider-Man takto vychází (resp. je Bontonem distribuován) i u nás. Výhodou je v tomto případě nižší cena, disk bude naprosto totožný.

S filmy, které u nás ještě nevyšly a nebo vůbec nevyjdou, je situace jiná, resp. nejistá – neváhal bych ale kontaktovat příslušný e-shop a na titulkovou sadu bych se ho zeptal.

Osobně za velkou výhodu považuji, když někdo českou podporu nevyžaduje a stačímu mu kupříkladu jen anglické titulky. Potom se možnost výběru neuvěřitelně rozšíří, protože se bohužel zřejmě nedá čekat, že by u nás někdy Blu-ray filmy vycházely větším tempem, než je tomu doposud. Ovšem velmi rád bych se mýlil…

Ohledně vydavatelského plánu – Bonton nedávno zveřejnil předběžný seznam Blu-ray titulů do konce roku. Co je v plánu na příští rok a jestli se k distribuci Blu-ray nebo HD DVD filmů nepřidá ještě někdo jiný, to se zřejmě dozvíme nejdříve koncem roku. Velmi bych ale uvítal, kdyby se místo takových s prominutím hovadin, které zatím až na výjimky tvoří nabídku Blu-ray filmů s českou podporou, konečně objevily filmy, které si vysoké rozlišení opravdu zaslouží – např. vámi zmiňované obrazové „orgie“ Apocalypto a 300. Myslím, že takové filmy by k HD přitáhly daleko větší množství zájemců.