Blu-ray v roce 2011 opět rostl

vydáno 15. 2. 2012 | autor Štěpán Čermák | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa | 51 komentářů

Tagy: Blu-ray

Pro ty, kteří podobné statistiky pečlivě sledují, by se nemělo jednat o nikterak překvapivou zprávu, každopádně tady to máte černé na bílém: Blu-ray v roce 2011 opět rostl, což potvrzují statistiky ze Spojených států.

Tam se formátu podařilo opanovat celkově 16% trhu, což možná nezní jako bůh ví jak oslnivý podíl, oproti roku 2011 se ale jedná o osmatřicetiprocentní nárůst. A to je docela dost.

Blu-ray

Ostatně značný nárůst zažil také Blu-ray hardware, který se v roce 2011 prodával o 42.3% více než rok předtím. Nutno však podotknout, že v Americe nemalá část těch, kteří si Blu-ray přehrávač v minulém roce koupila, zařízení používá výhradně ke streamování přes služby jako Netflix, i tak si ale museli výrobci i BDA mnout ruce.

V posledním kvartálu minulého roku se Blučku podařilo utrhnout dokonce osmnáctiprocentní podíl. Stále přitom mluvíme o Spojených státech. Evropa by na tom z hlediska růstu mohla být dokonce lépe, odtud ale oficiální čísla nemáme. Samozřejmě se není čemu divit, formát za sebou má veleúspěšný rok, během kterého se objevily megahity jako Star Wars nebo Pán prstenů, svého HD releasu se navíc dožily tuny dlouho očekávaných klasik.

Na konec se tedy sluší podotknout: kupujte Blučka dále. Jak opakujeme pokaždé, když se podobná čísla objeví, formát nikam neodejde a čeká ho ještě spousta let na trhu, na kterém by se vlastně mohl stát posledním fyzickým médiem. Navíc – už i u nás jsou ceny extrémně zajímavé a mnohdy se dají srovnat se zámořím.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: Blu-ray v roce 2011 opět rostl

Vložil th0ca (bez ověření), 15. Únor 2012 - 15:17

Obrázek uživatele th0ca

jj blucka za 249,– / 299,– uz jsou hodne zajimave akce… ani mi nevadi ze je to vetsinou v 1+1. Vzdy ty 2 ks minimalne si clovek najde co si poridi.

Re: Blu-ray v roce 2011 opět rostl

Vložil FRANTA (bez ověření), 15. Únor 2012 - 15:48

Obrázek uživatele FRANTA

KUPUJTE,VYPLATÍ SE TO,AKORÁT S TĚMA SLEVAMA NEBUDU MÍT ZA CHVÍLI NA CHLEBA,ALE SNAD ZAŽENU HLAD KOUKÁNÍM NA DOBRÉ FILMY NA BR

Re: Blu-ray v roce 2011 opět rostl

Vložil st39.6, 15. Únor 2012 - 15:55

Obrázek uživatele st39.6

YES !

Re: Blu-ray v roce 2011 opět rostl

Vložil Martin (bez ověření), 15. Únor 2012 - 16:13

Obrázek uživatele Martin

Bohužel se jedná povětšinou o americké filmy.

Re: Blu-ray v roce 2011 opět rostl

Vložil marko (bez ověření), 15. Únor 2012 - 18:54

Obrázek uživatele marko

no ja som v minulom roku presedlal na tento format a nelutujem penazi…sice v zbierke mam len 16 filmov :-), raz do mesiaca si kupim jeden dva filmy to mi staci…

Re: Blu-ray v roce 2011 opět rostl

Vložil slart (bez ověření), 15. Únor 2012 - 22:09

Obrázek uživatele slart

Jak rád bych kupoval více filmů na BD! Bohužel se seznam titulů s českou podporou, o které bych měl zájem, dost liší od „seznamu“, který mají vydavatelé BD u nás :( Snad se to zlepší, i když…

Re: Blu-ray v roce 2011 opět rostl

Vložil Martin (bez ověření), 15. Únor 2012 - 23:11

Obrázek uživatele Martin

Nezlepší, furt budou vydávat zajebaný hollywoodský shity. Prostě jim to sype prachy, tak proč by to měli měnit, že ??!! Průměrnej divák ani o nic jinýho nestojí, stačí se kouknout na CSFD, nebo si poslechnout Odvážné palce na Radiu 1. Bůh s Námi.

Re: Blu-ray v roce 2011 opět rostl

Vložil slart (bez ověření), 18. Únor 2012 - 21:57

Obrázek uživatele slart

Nebudu se přidávat k reakcím na toto dvd anonyma – škoda času. Spíš se chci zeptat, jak by se dal vyvinout tlak na místní vydavatele, aby na BD – médiu, kterému patří budoucnost a jenž zcela vytlačí zastaralé a dnes již nevyhovující DVD :)) – vycházely nejenom ty výše zmíněný „zajebaný hollywoodský shity“, ale i věci, který stojí za to. Nebo jak jim (vydavatelům) dát najevo, že o určitý titul by byl zájem? První krok by mohli udělat oni – kdyby na svých stránkách měli seznam titulů možných k vydání a u nich by se dalo hlasovat nebo napsat, zda by si ho člověk přál. Měli by tak zadarmo průzkum, o co by byl zájem. Ty kecy o našem malém trhu a o tom, že jsme si to my, Češi, udělali sami, protože filmy jen stahujeme a nekupujeme, mě už nebaví. Nechápu, proč, když se chystá vydání nějakého filmu pro region, jehož součástí je i Evropa, se neudělá jen jedna edice s anglickým obalem (nebo originálním obalem) a s co nejširší jazykovou výbavou (myslím tím titulky). Náklady by byly jen jedny a uspokojilo by to mnohem více států. Navíc by se pak stejná edice dala koupit na amazonu (či jinde) nebo u nás a díky tomu, by to u nás nemohli prodávat tak draho. Takhle, když je vydávána speciální edice pro každou zemi (nebo pro malý okruh zemí), tak je jasné, že ty malé státy utřou na výmluvách vydavatelů na nenávratnost nákladů. Pokud by bylo nutné, aby u filmu byly údaje v tom kterém jazyce, dá se za pakatel vytisknout lístek s potřebnými informacemi a vložit ho do krabičky nebo dát za obal (např. kolekce Vetřelců to ta má). Když totiž vidím, co se u nás vydává, nechápu, jak se to může zaplatit – viz např. ti noví Tři mušketýři. A když vím, že u nás něco, co chci, na BD nevyjde (nebo že to u nás zabije vydání na DVD na stánky), co mi zbývá udělat? Mám čekat třeba i několik let, zda se to u nás někdo uráčí vydat s českými titulky? Kdyby alespoň byla informace, že je to v nějakým dlouhodobější výhledu. Ale takhle? Co asi udělám? Můžete hádat dvakrát. I přesto – pokud by ty věci, který teď mám z nouze jen jako BD ripy, vyšly u nás, koupil bych si je. Jenže toho se asi nedočkám.

Re: Blu-ray v roce 2011 opět rostl

Vložil Anonym (bez ověření), 16. Únor 2012 - 0:35

Obrázek uživatele Anonym

DVD vládne a bude vládnuť naďalej. Absolútne drvivej väčšine ľudí stačí tento formát a ak sú navyše filmy kvalitne mastrované, tak bohvieaký rozdiel medzi DVD a BD neni. A BD ako také je viacmenej ničneriešiaci a skôr mŕtvy formát, priatelia. Médium ktoré je určené primárne len na filmy a hry na PS3 sa oproti gigantu ako je DVD nemá ani najmenšiu šancu uplatniť. BD som osobne ešte nevidel, rovnako ako som nevidel ešte film vo vysokom rozlíšení, ale BD sa proste NIKDY na DVD nedotiahne.

Re: Blu-ray v roce 2011 opět rostl

Vložil Anonym (bez ověření), 16. Únor 2012 - 8:57

Obrázek uživatele Anonym

Mezi DVD a BD je velký rozdíl, ale to ty nemůžeš vědět, když si v HD žádný film neviděl :)

Re: Blu-ray v roce 2011 opět rostl

Vložil Viktor (bez ověření), 16. Únor 2012 - 19:20

Obrázek uživatele Viktor

Tak u této stupidity ohledně „neperspektivního BD“ jsem se dost zasmál,připomělo mi jeden z nejznámějších omylů ve světě IT :

„Nikdo nebude nikdy potřebovat více než 640kB RAM!“ (Bill Gates, 1981)

:-) :-) :-)

P.S. V zálulisí se šušká,že nástupce Xboxu 360 bude mít Blu-ray mechaniku i přes pochopitelné oficiální stanovisko Microsoftu který to dementoval

Re: Blu-ray v roce 2011 opět rostl

Vložil Anonym (bez ověření), 17. Únor 2012 - 3:35

Obrázek uživatele Anonym

Sorry ale ty seš vedle jak ta jedle a víš kulový o BD!!!!!!!!!!!! Asi si v životě neviděl film na BD takproto tu placáš takový blbosti??? DVD je out už pár let a jejich výroba se pomalu ale jistě blíží ke konci!!!! Spíš to vidím tak že sice vyjadřuješ svuj názor ale víš o tom h.v.o!!! BD používám přes 5 let a nikdy bych je nevyměnil za shitový DVD který dobrý na co??? Na nic!!!! Každý kdo jen trošku rozumí elektronice ví že BD je to nejlepší co zatím je na trhu jak na filmy tak hry… Prober se!!!!!!!!

Re: Blu-ray v roce 2011 opět rostl

Vložil Anonym (bez ověření), 16. Únor 2012 - 0:52

Obrázek uživatele Anonym

Rozdíl mezi BD a DVD je značný, stačí porovnat stejný titul. Pokud půjde cena BD stále dolů tak v budoucnu o formát DVD nebude zájem, ale to ještě pár let potrvá :-)

Re: Blu-ray v roce 2011 opět rostl

Vložil Anonym (bez ověření), 16. Únor 2012 - 0:57

Obrázek uživatele Anonym

No priateľu, ak sa tak aj stane, tak to potvrá bez nadsázky min. 10 rokov ak nie viac. Skutočne si neviem predstaviť, že babička ktorej vnuci predstavili technológiu DVD aby mohla sledovať koncert Senzusu tí istí ľudia neskôr naučia na technológiu s vysokým rozlíšením, ktorá jej bude asi tak na tri veci ;)

Re: Blu-ray v roce 2011 opět rostl

Vložil Jarry (bez ověření), 16. Únor 2012 - 9:11

Obrázek uživatele Jarry

Tak ten přispěvatel co píše o babičce co doma trsá na dajaký Senzus a v podstatě je s kvalitou spokojená, tak ten mi teda dostal! Navíc polemika od člověka který ještě Bd neviděl je hodně odvážná! Pokud někdo opravdu vážně tvrdí že rozdíl kvality mezi dvd a bd není, tak to je buď ignorant, nebo má prostě nějaký zrakový problém! Jenom namátkou,skuste se pane Anonyme podívat a srovnat například tyto tři starší filmy na dvd a vámi kritizované technologii bd./ Kleopatra, Zjizvená tvář, Nelítostný souboj/. Pokud máte rád hudbu, tak opět skuste porovnat obraz a především zvuk například Heart- Alive In Seatle, nebo Marillion – Live From Cadogan Hall/ to je opravdu v DTS-HD Master klenot!/ Možná bych souhlasil s názorem, že pokud nejste kvalitář a nezačnete filmy roztahovat na úhlopříčky větší jak 80cm, tak se za určitých podmínek dá ten kvalitativní rozdíl reprodukce zvuku a obrazu obou technologií lehce znevažovat, ale jinak to prostě nejde.A to i při připuštění faktu, že vyjímka potvrzuje pravidlo, myšleno tak , že například dvd film Svět podle Prota s Kevinem Spacey je i na plasmě 107 cm relativně koukatelný. Možná je bd poslední fiz. médium které mi bude provázet v mém audiofilním životě, ale je to médium, které si vede v podstatě víc než dobře a hlavně mi poskytuje do velkého zobrazovače odpovídající kvalitu. Pokud je pro vás dvd ten správný nosič, tak vám mohu ze své opravdu obsáhlé sbírky za 99Kč odprodat spostu hodnotných filmů!!! s pozdravem J.Hlaváč.

Re: Blu-ray v roce 2011 opět rostl

Vložil tnp101 (bez ověření), 16. Únor 2012 - 12:45

Obrázek uživatele tnp101

Líp bych to neřekl. Osobně si myslím, že BD tu s námi vydrží ještě hodně dlouho. Narozdíl od DVD film totiž přináší v maximální kvalitě (pojem je to sice trošku relativní, ale z pohledu tvůrčího hlediska to tak až na výjimky je) a proto se podle mě pro video/audio-fili stane tím, co je dneska CD (případně LP) pro audiofili. Obyčejný člověk je dneska již také nekoupí, ale prodávají se stále a nejspíš i ještě dlouho budou. A ta hrstka kupujících, pro kterou se stále bude vyplácet vydávat film na BD médiu, tu zkrátka zůstane i po boomu streamovacích služeb. Navíc, než ony služby doženou kvalitu plnohodnotného HD videa i audia je stále ještě v nedohlednu.

Re: Blu-ray v roce 2011 opět rostl

Vložil marko (bez ověření), 16. Únor 2012 - 13:05

Obrázek uživatele marko

tak anonym pozri si len dva filmy v kvalite HD na bluray a na dvd film TORA TORA TORA, to sa neda porovnat a to nehovorim a zvukovej stope! ked uvidis Kleopatru 1963 na bluray tak by si mi povedal ze vidis novy film…

Re: Blu-ray v roce 2011 opět rostl

Vložil Martin (bez ověření), 16. Únor 2012 - 22:10

Obrázek uživatele Martin

Kleopatra, Ben Hur, Baraka, Untouchables, Alien.....už jenom kvůli tomu má blu-ray smysl. DVD je mrtvej formát.

Re: Blu-ray v roce 2011 opět rostl

Vložil Jarry (bez ověření), 16. Únor 2012 - 15:10

Obrázek uživatele Jarry

Koukám, jak se tato diskuse o Bd hezky rozjela, snad i to svědčí o stále se zvyšujícím zájmu v podstatě běžných uživatelů o toto neperspektivní?! médium.A Ano, konkrétně Bd Kleopatra , to je opravdu vizuální hostina nejenom vztaženo ke stáří filmu. J.H

Re: Blu-ray v roce 2011 opět rostl

Vložil th0ca (bez ověření), 16. Únor 2012 - 15:41

Obrázek uživatele th0ca

vyhoda techto starsich filmu je hlavne v tom, ze se tocila na kvalitnejsi format nez filmy od roku 1980 – 2000 ??? Takze potom remaster na bluray vypada jako diamant, narozdil od filmu tocenych ve zminovanych letech, ty daj potom praci aby vypadali na bluray zajimave…

Re: Blu-ray v roce 2011 opět rostl

Vložil Anonym (bez ověření), 16. Únor 2012 - 20:58

Obrázek uživatele Anonym

Zbytočne mi budete písať o zvukových stopách, lebo ja mám zvuk v stavaných reproduktoroch televízneho prijímača, nemám 5.1 reproduktory a nikdy som nevidel film v priestorovom zvuku, takže o tomto diskutovať nebudem. A áno, BD JE mŕtvy formát lebo opakujem: JE PRIMÁRNE URČENÉ NA FILMY A PS3 HRY!!!! Videli ste nejaký softvér alebo hru na PC vydanú na BD? Lebo ja ešte nie. Videli ste nejaké špičkové herné zostavy ktoré zostavujú najväčší hráčsky profíci? Ani jedna neobsahovala BD mechaniku. Prečo? Pozrite vyššie. A ďalej čo sa týka kvality. Tak ako staršie filmy ktoré vyšli teprve na VHS a o pár rokov na DVD u nich kvalita oslnivá nebola, rovnako ako je to teraz, staršie filmy terpve vydané na DVD sú v horšej kvalite vydané na BD a to nehovorím o tom, ako distribučné firmy kašlú na bonusy, ktoré neskenujú do vysokého rozlíšenia, ale použijú master ktorý bol použitý pre DVD v rozlíšení 480p. Toto má budúcnosť že? :D Celá edícia trebárs Harryho Pottera týmto trpí. Ďalší argument je cena médi a napaľovacích mechaník (o ktoré stejne nikto nejaví záujem). Vyhadzovať 25 eur na dvojvrstvové BD značky TDK (aspoň myslím že to tá bola) keď napálenie filmu (a následné prehratie) ani nemusí byť úspešné, je úlná chujovina keďže originál si kúpite za menej. Zamyslite sa nad týmto. Pochopte už raz a navždy že ste tu pravdepodobne jediní na celej zemeguli ktorých tento formát zaujíma. Ľudia majú vyslovene U PRDELE CELÝ BLU-RAY. Nečítali ste čo som písal? Že ak je na DVD použitý kvalitný master tak rozdiel medzi BD a DVD tak markantný nie je? A nad tým všetkým visí cena médií. Na DVD best som videl 60 minútové porno na BD v 3D, za ktoré chcú 26 eur :D :D :D To akože kam siaha táto politika? Filmové novinky od 20 eur? Len za to že je to v trochu vyššom rozlíšení a s ďalšími asi päťdesiatimi zbytočnými dabingami a titulkami? Ešte som nevidel film ktorý by stál pod desať eur (čo je už stejne predražené). A viete čo? Mne sa na BD vlastne páči len tá pekná modrá krabička v ktorej sú dodávané filmy. Je menšia a tenšia, čili úsporná na miesto v poličke. Ale to je tak všetko. Ceny prehrávačov aj médií sú stále neprimerane vysoké (o zvukovom vybavení ani nehovorím), takže ak sa BD raz uchytí, tak pravdepodobne už budete mať veľké sivé brady a chodiť o barličkách :-)

Re: Blu-ray v roce 2011 opět rostl

Vložil marko (bez ověření), 16. Únor 2012 - 21:24

Obrázek uživatele marko

PREBER SA A NEKAZ TU DISKUSIU… TREPES TU HRUSKY S JABKAMI AKO MOZES TVRDIT ZE BD JE MRTVY FORMAT, VED VDAKA NEMU MOZES VIDIET TAKE DETAJLY VO FILME AKO NIKDY PREDTYM!!! AKO SOM PISAL PRIAL BY SOM TI VIDIET KLEOPATRU, ZJAZVENU TVAR ALEBO EPOS BARAKA KDE JE TEN MASTER NAJLEPSI AKY SOM KEDY VIDEL, ALEBO KOLEKCIU STAR WARS, TO ZE JE MASTER NA PRD BD ZA TO NEMOZE ALE SKLADOVANIE MATERIALOV A PRACA NA MASTERI…ALE TO TY NEPOCHOPIS, ANO PRIZNAM SA MAM DOMA ESTE KOPEC DVDCIEK A V ZBIERKE IBA TUSIM 16 BLURAYOV A TIE PENIAZKY NEPOVAZUJEM ZA VYHODENE… MIMOCHODOM BD DISKY MAJU TUSIM 10X VYSSIU ZIVOTNOST AKO KLASICKE DVD DISKY A ESTE MI NEJDE DO HLAVY PISES Že ak je na DVD použitý kvalitný master tak rozdiel medzi BD a DVD tak markantný nie je? AKO TO MOZES VEDIET KED SI FILM V BD NEVIDEL…

Re: Blu-ray v roce 2011 opět rostl

Vložil Anonym (bez ověření), 16. Únor 2012 - 21:37

Obrázek uživatele Anonym

Som o tom vnútorne presvedčený a tá hláška o tej životnosti je naprosto nezmyselná, pretože DVD má ochrannú vrstvu 0,6 a BD len 0,1, čiže je neskutočne náchylné na škrabance tak ako môže mať vyššiu životnosť?

Re: Blu-ray v roce 2011 opět rostl

Vložil st39.6, 16. Únor 2012 - 21:44

Obrázek uživatele st39.6

asi ze stejneho duvodu, proc muze mit stejne velky disk desetkrat vyssi kapacitu. rika se tomu pokrok.

Re: Blu-ray v roce 2011 opět rostl

Vložil Matluba (bez ověření), 16. Únor 2012 - 22:21

Obrázek uživatele Matluba

Naprosto souhlasím s Anonymem BD je k ničemu, HD je jen marketingová hra se slovy. Vždyť na super vypouklé CRT telce od renomovaného výrobce TESLA je ta ordinace v růžové zahradě v analogu naprosto v precizní kvalitě a to nemluvím o medialním formátu VHS na něm je to porno v simultánní mono dabingu taky kouzelné.

Když náhodou koupit takovou tu placatou tv, možná jste jí už někdo viděl, to je ta co v zadu nemá už motor (fakt divný) tak max 24" od Senkůrku, ale i to je zbytečné. I <3 Tesla _____________________________________________

No tak je asi nejvyšší čas si vyndat hlavu s … a rozhlídnou se kolem v jakém roce žijeme! Muj osobní odhad je že kolega bude z východu slovenska :D

Re: Blu-ray v roce 2011 opět rostl

Vložil Mk (bez ověření), 16. Únor 2012 - 22:22

Obrázek uživatele Mk

tak je to jasný. ten anonymní slovák JE ignorant. beztak sleduje Poštu pre těba na své 60cm Tesle připojené scartem na set top box… :D Já osobně si Bluček a PS3her užívám už asi 14měsíců a už nikdy bych svou televizi, repráky a ps3 neponížil tím, že tam dám dvd ;-) Ok přeháním, ale 1080p je prostě nářez, jakmile jsem poznal HD už jsem nikdy nechtěl nic jiného. A filmy na blučku si rozhodně nekupuju jen proto, abych ušetřil místo na poličce (to je asi jeho největší perla). takovej idiot fakt nejsem…

Re: Blu-ray v roce 2011 opět rostl

Vložil Anonym (bez ověření), 16. Únor 2012 - 22:36

Obrázek uživatele Anonym

Áno som z východu Slovenska a čo si tym chcel naznačiť? Že som hlupák? Byť adminom máš okamžitý BAN. Pozrite, neviem prečo na tejto zemeguli nikto neprišiel s nápadom vyrábať televízory súčasných uhlopriečiek v rozlíšení PAL. Políčka sú tým pádom predsa väčšie a tým pádom aj DVD poskytne dostatočný obraz ktorý by vyzeral ako HD. Samotné HD by tým pádom nemalo zmysel. A nemám televízor TESLA

Re: Blu-ray v roce 2011 opět rostl

Vložil Martin (bez ověření), 16. Únor 2012 - 23:01

Obrázek uživatele Martin

Tak to jsem vůbec nepochopil. A to nejsem z východního Slovenska :)

Re: Blu-ray v roce 2011 opět rostl

Vložil Anonym (bez ověření), 16. Únor 2012 - 23:15

Obrázek uživatele Anonym

To pochopit nejde, protoze je to kravina.

Nejak nechapu, proc sem pan vubec pise. Ja taky nechodim na krestansky weby a nervu tam „buh neexistuje“. Zbytecna provokace. Jeste k tomu strasne hloupa.

Re: Blu-ray v roce 2011 opět rostl

Vložil Anonym (bez ověření), 17. Únor 2012 - 0:22

Obrázek uživatele Anonym

Prečo provokácia. Tá bola vyššie so slovenskom. Len normálne diskutujem a vyjadrujem svoj názor na šmolie disky.

Re: Blu-ray v roce 2011 opět rostl

Vložil Brus (bez ověření), 17. Únor 2012 - 0:10

Obrázek uživatele Brus

Je docela zábavné číst některé příspěvky. A je také neoddiskutovatelný rozdíl mezi 480i a 1080p, a ten rozdíl je krystalicky čistý do hloubky ostrý obraz, na který si rychle zvyknete, zkuste si potom pustit dvd, a pokud stále budete tvrdit že dvd je lepší či co, tak potom pomůže jen oční lékař.

Re: Blu-ray v roce 2011 opět rostl

Vložil Martin (bez ověření), 17. Únor 2012 - 0:31

Obrázek uživatele Martin

To je jako s jídlem, vždycky budou existovat jedinci, kteří budou tvrdit, že kuřecí steak s broskví zapečenou v eidamu a hranolky, je ta největší bašta pod sluncem. Ale jsou to koneckonců jejich žaludky a oči, tak proč se v tom dál nimrat…

Re: Blu-ray v roce 2011 opět rostl

Vložil A (bez ověření), 21. Únor 2012 - 0:51

Obrázek uživatele A

!!!

Re: Blu-ray v roce 2011 opět rostl

Vložil Matluba (bez ověření), 17. Únor 2012 - 0:51

Obrázek uživatele Matluba

„neviem prečo na tejto zemeguli nikto neprišiel s nápadom vyrábať televízory súčasných uhlopriečiek v rozlišení PAL“ Právě pro to že chybí detaily, které jsou znatelná na normálních dnešních úhlopříčkách 42"+ pokud budeš koukat na 26"-, tak ti je HD opravdu k ničemu a dvd ti stačí, v tom máš naprostou pravdu, ale lidi kteří navštěvují tenhle web právě patří do první kategorie takže proto to u nás smysl má. Jednoduchá demonstrace je si změnit rozlišení na monitoru pc, dej si od nejnižšího a postupně přidávej a sám třeba pochopíš ten rozdíl, když se ti u rozlišení 640×480 vejdou 3 ikony na plochu a pak ve výších klidně 50. A to je u videa ta kresba detailu…

Re: Blu-ray v roce 2011 opět rostl

Vložil Martin Š. (bez ověření), 17. Únor 2012 - 3:59

Obrázek uživatele Martin Š.

Již jsem psal příspěvek na toho troubu že je BD mrtvý a teď čtu dál a šílím a řvu smíchy co tu pánové ze Slovenska píšou za bludy!!!! Asi východňárům nemá smysl něco vysvětlovat o BD protože oni těžce zaspali dobu a tak ať si nechají DVD a Teslu a tyhle hovadiny a ti kteří žijeme v 21 století a víme co je cool si necháme BD Plazmy PS3 Iphony atd,a vše krásné a záživné!!!! Lidé co nikdy neviděli filmy a hry na BD tu melou h.v.a a jak bylo řečeno míchají hrušky a jabka… Moje 130cm Full HD Plazma a PS3 a hromada BD s filmy je prostě fantastická a myslím že lepší než DVD a Tesla!!!! To jsou prostě nevzdělanci a nechápu co tu plácaj takový nesmysli když evidentně neví o čem je řeč!!!!!!!! A jak tu bylo řečeno když tak žerete DVD klidné Vám prodám svoji zbírku 750 ks originálních DVD a 935 ks vypalovaček a to kus za 49Kč… A taky starou televizi 55cm pokud se tomu dá říkat TV!!!!!!! myslete si co chcete ale lidé co neví o čem je řeč tu nemají co dělat…Bože proč jsou lidi tak hloouuuuppppýýýýýýý?????? :-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD :-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDD :-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Re: Blu-ray v roce 2011 opět rostl

Vložil marko (bez ověření), 17. Únor 2012 - 6:27

Obrázek uživatele marko

aj ja som z vychodu SR konkretne zo severu, zial vdaka takymto zaostalym ludom sme Slovaci dodnes nevydali ani jeden film na bluray…este ako tak ze mame cesku distribuciu…je to len nablbly provokater

Re: Blu-ray v roce 2011 opět rostl

Vložil Brus (bez ověření), 17. Únor 2012 - 10:45

Obrázek uživatele Brus

Už si ten BD kup a podívej se, a uvidíš a otevře se ti krákorák :-)

Re: Blu-ray v roce 2011 opět rostl

Vložil Jarry (bez ověření), 17. Únor 2012 - 11:45

Obrázek uživatele Jarry

Tak jsem po 24 hodinách opět otevřel internet a najel na stránky Hd Magu, a nutno říci, že jsem v posledních měsících na takto obsáhlou a argumenty proti formátu Bd překypující diskusy už dlouho nenarazil. Pokud se pan Anonym s panem Matlubou podívají spětně na uvedené příspěvky, tak je možná nepříjemně zaskočí v podstatě jednoduchá argumentace o počtu příspěvků která se zjednodušeně řečeno zastávají média Bd a tím pádem uživatelům pravděpodobně vyhovují a naopak. Samozřejmě jsem ochoten připustit, že nic není 100%tní a samozřejmě i mě vadí především téměř vždy nepřeložené bonusy, většinou natočené v nízkém rozlišení nebo opravdu přejaté z dvd edic. Pokud se podívám tak o deset let zpět, tak stím překladem bonusů na tom ovšem nebyl lépe ani právě oběma pány hájený vymírající druh, tedy dvd.Prostě Bd je tady, většině audiofilněji založeným posluchačům a divákům tento formát jako v podstatě jediný přináší do větších zobrazovačů odpovídající kvalitu a můžete stím výše uvedení pánové a vám podobní nesouhlasit,ale to je tak asi opravdu vše. A pokud ve formátu Bd opravdu NEVIDÍTE žádný přínos, tak řečeno slovy bývalého ředitele Tv Nova p. Železného, stačí opravdu jen najít jinou stanici, pardon jiné medium! s pozdravem J.Hlaváč

Re: Blu-ray v roce 2011 opět rostl

Vložil Martin Š. (bez ověření), 17. Únor 2012 - 13:17

Obrázek uživatele Martin Š.

jarry. Máš pravdu a ty bonusy mě taky štvou! Tak si kupuju BD na amerických stránkách ale je problém že mají málo titulu s CZ ale ty bonusy stojí zato!!! Dělají to jen tady u náš české distrib. společnosti aby na nás vydělali mnohem víc. Když vyjde film je většinou bez bonusu a pak vydají speciální edice s bonusy takže film vyjde 2× a čeští grázlové na nás rejžujou hromady prachů!!! Doporučuji nakupovat přes amazon nebo přímo na ofic. stránkách filmových společností,i tam jsou filmy s CZ. Jinak ty chytráci co tu plácaj nesmysli o BD tak ať jdou otravovat na fóra DVD a Tesla a všech těchto pravěkých nesmyslů!!! Protože to co tu píšou je fakt k zblití......

Re: Blu-ray v roce 2011 opět rostl

Vložil th0ca (bez ověření), 17. Únor 2012 - 13:23

Obrázek uživatele th0ca

TO ANONYM: HATERS GONNA HATE… :) ze

Re: Blu-ray v roce 2011 opět rostl

Vložil marko (bez ověření), 17. Únor 2012 - 14:36

Obrázek uživatele marko

trosku mimo tema za necely mesiac na blucku vyjde Limonadovy Joe…

Re: Blu-ray v roce 2011 opět rostl

Vložil st39.6, 17. Únor 2012 - 14:51

Obrázek uživatele st39.6

vsak chystame novinku ;)

Re: Blu-ray v roce 2011 opět rostl

Vložil Matluba (bez ověření), 17. Únor 2012 - 23:53

Obrázek uživatele Matluba

To @Jarry. Asi jsi mě nepochopil, to byla čistá ironie :D a výsměch kolegovi. :) Já osobně vlastím 55" led 3D Samsunga a 47" led 3D LG, (jen vsuvka poprvé smekám před LG, ta pasivka je fakt super u samsungu mi pravidelně chcípnou brýle před koncem filmu, tak jsem jí už odstričil jen jako 2D tv) + 3D BD-prehrávače take v „barvě“. HD filmy sjíždím od cca roku 2008, takže proto mě ten pán naprosto rozstřelil :)

P.S. jen pro kompletní výčet když už náhodou koukám na tv signál, tak jsou obě připojené na satelitu :))))

P.P.S. Sry, vypadá to jak příspěvek ala „hele co všechno mám!“ ale jen jsem si chtěl očistit jméno :D :D :D

Re: Blu-ray v roce 2011 opět rostl

Vložil Jarry (bez ověření), 19. Únor 2012 - 11:23

Obrázek uživatele Jarry

Dobrý den, musím se omluvit p.Matlubovi že jsem ho hodil do jednoho pytle s Ten, co ještě neviděl blue ray – alias pan Anonym. Jak jsem v den přečtení příspěvku viděl MODŘE!,tak jsem váš příspěvěk nedocenil. Takže omluva. Jinak asi všichni kteří pravidelně navštěvujete Hd mag musíte souhlasit, že takhle plodná a obsáhlá diskuse tady již dlouho nebyla, pokud vůbec.Jinak díky autorům Hd Magu za jejich čas a informace a pokud bych si mohl něco přát, tak bych uvítal početnější recenze Bd filmů s jejich především technickým zhodnocením obrazu a zvuku. Toto samozřejmě nejvíce využívám při uvedení starších katalogových titulů a jak známo, ne každý dovede ocenit kvality vyššího formátu! s pozdravem J.H

Re: Blu-ray v roce 2011 opět rostl

Vložil marko (bez ověření), 19. Únor 2012 - 16:22

Obrázek uživatele marko

jarry podobne zhanam dobre informacie ohladne blurayov a najviac sa mi pozdava tato stranka

Re: Blu-ray v roce 2011 opět rostl

Vložil Brus (bez ověření), 19. Únor 2012 - 19:01

Obrázek uživatele Brus

Také bych se rád připojil spolu s Jarrym ke chvále tohoto webu. Pokud hledám info o filmech v 1080p tak zamířím nejdříve sem… Myslím že je jen otázka času než kýžené starší oblíbené filmy se v 1080p vydají. Tedy pokud se budou prodávat za rozumnou cenu, jako je tomu právě teď kdy různé weby nabízejí opravdu dobré věci za přjatelnou cenu. LZ.

Re: Blu-ray v roce 2011 opět rostl

Vložil Jarry (bez ověření), 20. Únor 2012 - 19:36

Obrázek uživatele Jarry

Dobrý den, ta odezva na relativně dobrou cenu u současné akce 1+1,/ kdy kvalitní film vyjde na rozumných 250Kč/ je řekl bych plošná a asi nejen u mě je spouštěcím faktorem pro častější nákup i v této nepříjemné době. Ale nic není jednoduché, viz dnešní,/20 únor 2012/,informace na Zoně. Stručně řečeno, některé zajímavé tituly se již nemusí po doprodání na českém trhu znovu objevit!Takže jak dál, asi bez ohledu na vychrtlého domácího čuníka nakupovat a nakupovat!

Re: Blu-ray v roce 2011 opět rostl

Vložil Jarry (bez ověření), 24. Únor 2012 - 19:06

Obrázek uživatele Jarry

Nedá mi to, ale snad tato informace přinese někomu radost tak jako mě, v současnosti je možno pravděpodobně jako v jediném šopu v čr koupit za opravdu super peníze vcelku i na naše zasr…bd poměry povedenou kolekci Jurských parků. Jedná se o moment. akci ke 100mu výročí Universalu. Cena je bez koruny 800Kč a najdete to na stránkách obchodu Filmarena Praha. K vyzvednutí v ul.Žitná. Tak přeji dobrý lov, počet je pravděpodobně omezený, ale já už mám doma. Ještě pár slov, jedná se o produkt vyrobený pro čr, není to pouze trojice standart. Bd disků zasunutých do papírového obalu jako např. Spiderman, ale je to vcelku vkusné rozkládací leporelo. Tak to je asi vše, J.H.

Re: Blu-ray v roce 2011 opět rostl

Vložil Brus (bez ověření), 24. Únor 2012 - 23:36

Obrázek uživatele Brus

Díky za tip.

Re: Blu-ray v roce 2011 opět rostl

Vložil Jarry (bez ověření), 25. Únor 2012 - 9:49

Obrázek uživatele Jarry

Musím bohužel potvrdit osobní negativní skušenost s Bd Stracený svět, kde dle dostupných informací mělo být sekání obrazu a zvuku na tomto disku v čase 1.17.00–1.22.10.Přesně v čase 1.22.07 se Bd v podstatě zastaví/ scéna, kdy ještěrka nakukuje do stanu,/.Závady jsou si údajně v Universalu vědomi a disk se má měnit starý za nový. Tak dneska vše obtelefonuji, dle výsledku podám správu.