Broadcom nabízí vše pro Blu-ray na jednom čipu

vydáno 24. 12. 2009 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma IT a software | 1 komentář

Tagy: 1080p, 3D, BCM7630, BCM7632, BD-Live, Blu-ray, Blu-ray 3D, Broadcom, čip, Full HD, Netflix, přehrávač

Broadcom - logo

Přední světový výrobce integrovaných obvodů Broadcom (USA) před týdnem uvedl na trh dva nové čipy, které mohou způsobit malou revoluci na poli Blu-ray přehrávačů. Každý z nich totiž v jednom pouzdře soustřeďuje všechny potřebné funkce: zpracování vstupního signálu, dekódování videa včetně internetových streamů (Netflix, Pandora Internet Radio, Vudu, CinemaNow), BD-Live a dokonce i 3D!

Čipy BCM7630 a BCM7632 jsou v současné době jediným takto pokročilým řešením, které dokáže podstatně snížit náklady na výrobu Blu-ray přehrávačů. Navíc je možné bezproblémové spojení s pestrou nabídkou Wi-Fi a Bluetooth čipů společnosti Broadcom, čímž může každý produkt snadno a levně získat dnes už nezbytnou bezdrátovou konektivitu.

Špičku aktuálních HD technologií představuje především čip BCM7632, který jako první na světě obsahuje podporu pro standard Blu-ray 3D (prostorový obraz v rozlišení 1080p na Blu-ray disku). Ten byl přitom schválen jen před několika dny a hlavně až po tom, co Broadcom tyto své dva nové čipy představil.

Broadcom BCM7630 a BCM7632

Během příštího roku by se čipy Broadcom BCM7630 a BCM7632 měly objevit v celé řadě Blu-ray přehrávačů nové generace, které nabídnou v podstatě vše, co lze v rámci vysokého rozlišení mít. Vzhledem k nižšímu počtu potřebných integrovaných obvodů ale bude cena těchto výrobků mnohem příjemnější a ke slovu se dostanou také „noname“ přehrávače, jejichž výrobci jsou na jednočipovém řešení závislí.

Jsme tedy zase o krůček blíž ideálnímu stavu „Blu-ray do každé rodiny“. Lepší zprávu jsme si na Štědrý den snad ani nemohli přát!

Projevte prosím svůj názor v komentářích pod článkem nebo využijte naše samostatné diskusní fórum »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: Broadcom nabízí vše pro Blu-ray na jednom čipu

Vložil Johny84 (bez ověření), 24. Prosinec 2009 - 14:17

Obrázek uživatele Johny84

Vesele a zdrave vanoce vsem lidem dobre vule. Good luck.