Čerstvě představená LG 8K OLED TV se začne vyrábět brzy

vydáno 30. 11. 2018 | autor Pavel Kreuziger | sekce Novinky | téma Televizory

Tagy: 8K OLED TV, IFA 2018, LG

Společnost LG na veletrhu IFA v Berlíně odhalila svou první 8K OLED televizi pro spotřebitelský trh. Sériová výroba zařízení má začít „již brzy.“

Zdroj: FlatpanelsHDZdroj: FlatpanelsHD

Jedná se o 88palcovou televizi, která je podle výrobce „dalším vývojovým krokem v technologii displejů.“ Představení první 8K TV sice ohlásil už Samsung, jenže novinka od LG je první 8K TV postavenou na OLED technologii.

Svou první OLED televizi uvedlo LG v roce 2013. Zařízení disponovalo HD rozlišením, jenže netrvalo dlouho a LG dodalo 4K rozlišení, potom HDR (High Dynamic Range) a nedávno i HFR, tedy vysokou snímkovou frekvenci. 8K TV, která je logickým vyústěním těchto snah, má rozlišení 7 680×4 320 pixelů, což je čtyřnásobek rozlišení 4K TV. Novinka disponuje 33 miliony samo-vyzařujícími (self-emitting) pixely, z nichž každý dokáže vykreslit reálné černé odstíny.

LG odhaduje, že trh s 8K televizory poroste ze zhruba 60 tisíc jednotek v letošním roce na více než 5 milionů ročně v roce 2022. Celkově pak má podle ní trh OLED TV růst z 2,5 milionu jednotek v letošním roce na více než 9 milionů kusů ročně v roce 2022.

Zdroj: FlatpanelsHD

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře