Chytré Full HD monitory LG šetří vaše oči

vydáno 15. 5. 2009 | autor LG Czech | sekce Tiskové zprávy | téma Monitory

Tagy: Auto Brightness, CIE, Cinema Mode, Full HD, LCD, LG, monitor, SMART, W2753V, W53, W53 SMART

LG - Life's Good - logo
  • Řada LG W53 SMART automaticky přizpůsobí jas okolnímu prostředí
  • Speciální funkce přizpůsobená sledování on-line videí

Společnost LG Electronics, která je technologickým partnerem šampionátu Formule 1, uvádí na trh novou řadu počítačových LCD monitorů s označením W53 SMART, které vynikají nejen Full HD rozlišením, ale také unikátními technologiemi pro snížení zátěže očí uživatelů při dlouhodobé práci.

Nové monitory LG W53 SMART jsou vybaveny funkcí Auto Brightness, která automaticky přizpůsobuje jas a další vlastnosti obrazu okolnímu osvětlení. A to dokonce tak účinně, že monitory této řady plně vyhovují doporučením Mezinárodní komise pro osvětlování (CIE).

Na počátku vývoje SMART monitoru řady W53 byl rozsáhlý průzkum společnosti LG, který uskutečnila mezi uživateli počítačů v Evropě a Asii.

„Zjistili jsme, že lidé pracující s počítači si nejčastěji stěžují na únavu očí z přesvíceného nebo naopak příliš tmavého obrazu,“ uvedl Vít Šubert, výkonný ředitel české pobočky LG Electronics.

Výsledkem je monitor LG W53 SMART, který jako první na světě pomocí inteligentních funkcí automaticky optimalizuje jas v závislosti na okolním osvětlení, a tím snižuje únavu očí. Regulace intenzity podsvícení současně výrazně snižuje spotřebu energie.

LCD monitor LG řady W53 SMART

Technologie SMART nabízí také nový režim Cinema Mode, který přispívá k pohodlnějšímu a nerušenému sledování online videí například z YouTube tím, že automaticky ztmaví okolí přehrávaného videa a divák se může věnovat jen sledování děje.

Na zdraví uživatele myslí speciální časovač. Ten po určité době práce s počítačem doporučí odpočinek, aby oči nebyly unavené.

Silnému dojmu z moderního designu nových monitorů LG W53 SMART napomáhají také podsvícená senzorová tlačítka, která se při přiblížení uživatelovy ruky automaticky rozsvítí a pak opět pohasnou, aby nerušila.

Monitory LG W53 SMART jsou vyráběny v několika variantách, nabízejících úhlopříčku obrazu od 21,5 až 27 palců. U všech e k dispozici plné HD rozlišení 1920×1080 obrazových bodů, s širokoúhlým poměrem stran 16:9.

Mezi další zajímavé technické údaje patří například velký kontrastní poměr až 50000:1 a velmi žádaná rychlá odezva 2 ms. Nové monitory jsou ideální nejen pro sledování filmů, ale i pro hraní počítačových her.

Monitory LG W53 SMART se prodávají v cenách od 4690 Kč za 21,5" variantu až po 10190 Kč za špičkový model W2753V.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře