Cisco Cius - tablet pro mobilní spolupráci ve firmách

vydáno 14. 7. 2010 | autor Cisco Systems | sekce Tiskové zprávy | téma IT a software

Tagy: 3G, 720p, 802.11a, 802.11b, 802.11g, 802.11n, Android, Bluetooth, Cisco, Cisco AnyConnect VPN Security, Cisco Collaboration, Cisco Presence, Cisco Quad, Cisco Show and Share, Cisco Systems, Cisco TelePresence, Cisco Unified Communications Manager, Cisco WebEx Connect, Cisco WebEx Meeting Center, Cius, fotoaparát, Micro USB, tablet, USB, VGA, videokamera, Wi-Fi

Cisco Systems - logo

Cius je tablet speciálně určený pro firemní použití, vybavený operačním systémem Android, dotykovým HD displejem, fotoaparátem a kamerou pro videohovory.

Cisco představilo první tablet svého druhu, který je určený pro firemní komunikaci a díky technologii virtual desktop poskytuje přístup k nástrojům pro týmovou spolupráci Cisco Collaboration, a to kdykoliv, odkudkoliv a včetně HD videa.

Cisco Cius je ultra-přenosné zařízení vážící pouze 520 g, které umožňuje využívat výhody aplikací Cisco Collaboration také na mobilní platformě a při dodržení vysokého standardu zabezpečení. Navíc nabízí streaming HD videa, real-time video, videokonference, přístup k emailu i webovému obsahu a umožňuje editovat a sdílet jakákoliv data, ať už jsou na lokálním úložišti nebo v prostředí cloudu.

Cisco Cius je otevřená platforma pro komunikaci a spolupráci navržena pro co nejbezpečnější připojení zaměstnanců na cestách a umožnění přístupu a sdílení požadovaného obsahu.

Tablet Cisco Cius

Cius nabízí IT profesionálům nové možnosti při vybavování svých pracovníků mobilními zařízeními. Díky technologii virtual desktop rozšiřuje Cius možnosti pro služby založené na cloud computingu. Aplikace bezpečně fungují v datovém centru a uživatelé je mohou bezproblémově vzdáleně využívat.

Přitom je dosaženo výrazné úspory z pořizovacích nákladů na pevné stanice, z nákladů na údržbu stanic a nákladů na softwarové licence.

Tento tablet určený pro firmy je vybavený HD kamerou s rozlišením 720p a frekvencí snímání 30 snímků za sekundu. Dále sedmipalcovým širokoúhlým super VGA dotykovým displejem s vysokým rozlišením a samostatným tlačítkem pro TelePresence.

Na zadní straně Ciusu pak najdete 5Mpix fotoaparát, který kromě pořizování statických snímků dokáže také přenášet video ve VGA kvalitě. Fotoaparát je doplněn dvěma mikrofony s redukcí hluku. Cius má také zabudovaný akcelerometr, čidlo zaznamenávající pohyby tabletu. Na základě těchto údajů pak orientuje obraz na výšku nebo na šířku podle toho, jak s ním uživatel otáčí.

Tablet Cisco Cius

K připojení využívá Cius Wi-Fi 802.11 a/b/g/n nebo služeb 3G sítí. Později bude k dispozici i připojení pomocí sítí čtvrté generace. Přítomnost Bluetooth a Micro-USB zase umožňuje bezproblémový a pohodlný přístup a sdílení dat s počítačem. Výdrž vyměnitelné baterie při běžném provozu je 8 hodin.

Cisco Cius poskytuje podporu pro kompletní sadu aplikací Cisco Collaboration, včetně Cisco Quad, Cisco Show and Share, Cisco WebEx Connect, Cisco WebEx Meeting Center, Cisco Presence a spolupracuje také s Cisco TelePresence.

Díky podpoře Cisco Unified Communications Manager jej lze snadno začlenit do již existujícího prostředí a s využitím Cisco AnyConnect VPN Security se stává výborným pomocníkem pro mobilní a přitom velice bezpečnou komunikaci. Kombinací těchto vlastností představuje Cius přesvědčivou alternativu k osobním počítačům.

Tablet Cisco Cius

„Cisco Cius ztělesňuje to, jak sítě mění způsob, jakým žijeme, pracujeme, učíme se a hrajeme si. Tato platforma může změnit způsob poskytování zdravotní péče, poskytování služeb obchodníky nebo způsob výuky na universitách. A nejlepší je, že Cius přitom nabízí možnost dramaticky snížit náklady,“ řekl Tony Bates, vicepresident společnosti Cisco.

Cisco Cius bude k dispozici v prvním čtvrtletí příštího roku.

Související články

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře