Čtyři nové receivery Sony: STR-DA6400ES a řada STR-DH

vydáno 27. 3. 2009 | autor Sony | sekce Tiskové zprávy | téma Hi-Fi audio | 6 komentářů

Tagy: Bi-Amp, Deep Color, Digital Cinema Sound, DLNA, DMPORT, Dolby TrueHD, DTS-HD, DTS-HD High Resolution Audio, DTS-HD Master Audio, HDMI, receiver, Shoutcast, Sony, Sony S-AIR, STR-DA6400ES, STR-DH, STR-DH500, STR-DH700, STR-DH800, x.v.Colour

Sony - logo
  • Vlajkovou lodí mezi síťovými A/V receivery je nejvyšší model STR-DA6400ES s certifikací DLNA™
  • Nová DH řada: tři plně aktualizované modely nahradí řadu DG

STR-DA6400ES – první model fungující v síti Network Server Model

Model STR-DA6400ES s certifikací DLNA přináší další možnosti, jak si v pohodlí obývacího pokoje vychutnat zábavu v té nejvyšší zvukové kvalitě. Kompatibilita se standardem DLNA (Digital Living Network Alliance) umožňuje přenos a reprodukci hudby, digitálních fotografií i video záznamů uložených v připojeném osobním počítači nebo na serveru.

Kromě toho má STR-DA6400ES coby server tu výhodu, že hudbu z analogových zdrojů, jako jsou vinylové desky, CD nebo kazety, umí převést do digitální podoby a v ní je pak odeslat na klientská zařízení. Takto dokáže velice efektivně překlenout rozdíl mezi analogovým obsahem a digitálními zařízeními.

Sony STR-DA6400ES

STR-DA6400ES má rovněž přímý přístup k internetové rozhlasové službě SHOUTcast®, takže ještě rozšíří vaše domácí hudební možnosti, aniž byste museli zapínat počítač. Všechny audio signály včetně internetového rádia lze distribuovat simultánně až do třech místností a video lze odesílat do druhé zóny. Z té je lze ovládat přes grafické uživatelské rozhraní GUI (Graphical User Interface).

7.1kanálový receiver je vybaven šesti HDMI™ vstupy, nabízejícími nejvyšší možnou flexibilitu. Jeden HDMI konektor je umístěn na přední straně, aby bylo možné snadno připojit například HD videokameru. Komplexní HDMI konektivitu doplňují dva HDMI výstupy. Všechny podporují standardy 1080/24P, x.v.Colour a Deep Colour z disků Blu-ray.

Sony STR-DA6400ES

Nejdůležitější vlastností modelu STR-DA6400ES je práce s Full HD zvukem. Standardy Dolby® TrueHD, Dolby Digital Plus, DTS®-HD Master Audio a DTS-HD High Resolution Audio jsou zárukou toho, že si doma v obývacím pokoji budete moci vychutnat zvuk ve stejně špičkové kvalitě jako v kině. S kvalitní reprodukcí zvuku se snoubí i vynikající zpracování video signálu, které zajišťuje technologie Sony HD Digital Cinema Sound.

Funkce Digital Cinema Auto-Calibration se stará o dokonalé nastavení systému. Vyladí osmikanálový výstup z receiveru podle vašich reproduktorů, dané místnosti a dokonce i konkrétní pozice posluchače.

Model STR-DA6400ES bude v obchodech k dostání od května 2009.

STR-DH Range: tři nové modely

Stávající řadu STR-DG nahradí tři nové receivery: STR-DH500, STR-DH700 a STR-DH800.

STR-DH500 je 5.1kanálový receiver se třemi HDMI vstupy a jedním výstupem (switch). Model je vybaven funkcí automatické kalibrace a má i speciální vstup pro digitální média (Digital Media Port), který umožňuje přes adaptér připojit přenosný přehrávač nebo osobní počítač.

Sony STR-DH700

Zákazníci, kteří hledají především co nejvíce funkcí, sáhnou po modelu STR-DH700. Tento 7.1kanálový receiver má 3 HDMI vstupy a 1 výstup (repeater). Kromě stejných technických specifikací jako STR-DH500, podporuje STR-DH700 standardy x.v.Colour, Deep Colour a Bi-Amp. Funkce Bi-Amp funguje na principu oddělování basového a výškového pásma. Výškové signály jsou směřovány do tweeterů a signály s nízkými frekvencemi naopak do wooferů. Receiver rovněž podporuje standard S-AIR – bezdrátový přenos signálu na zadní reproduktory. Nabízí tak zvýšené pohodlí a flexibilitu při instalaci.

Vrcholem řady DH je receiver STR-DH800, jenž danou specifikaci završuje 4 HDMI vstupy a 1 výstupem, společně s HD audio kodeky Dolby TrueHD a DTS-HD Master Audio.

Modely STR-DH500 a STR-DH700 budou na trh uvedeny v květnu, STR-DH800 v červenci.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře

Re: Čtyři nové receivery Sony: STR-DA6400ES a řada ...

Vložil Valkilmer (bez ověření), 6. Duben 2009 - 15:22

Obrázek uživatele Valkilmer

No je super ten receiver asi nechcem iny ale musim napisat ze ti co ho vyrabaju su asi mantaci alebo ja uz neviem co mam povedat.. uz roky sa snazim kupit sony receiver co ma vzadu zasuvky aby mi spolocne vypinalo vsetky masiny dokopy..uz som sa tesil ze tam zasuvka bude lebo americka verzia ma rovno 2!! no a co tu nevidim..foto zadneho panelu urceneho pre asi blby europsky trh..a zasuvky nikde.. no moze mi to niekto vysvetlit!!!! to je taky problem to tam dat..je to velmi prakticke , taka malickost a ako to cloveku pomoze!!! hamba sony neviem ci nakoniec nekupim nieco ine!!!! koli takej blbosti!!!

Re: Čtyři nové receivery Sony: STR-DA6400ES a řada ...

Vložil d.f.h, 6. Duben 2009 - 16:18

Obrázek uživatele d.f.h

Já tomu vůbec nerozumím. Šlo by to ještě jednou a pomalu?

Re: Čtyři nové receivery Sony: STR-DA6400ES a řada ...

Vložil Valkilmer (bez ověření), 6. Duben 2009 - 17:54

Obrázek uživatele Valkilmer

Comu nerozumies?? Nikdy si nevidel spinane zasuvky na zadnom paneli ?? Byvaju napravo a da sa tam napojit zastrcka od CD MD a ine.. ak vypnes receiver vypnes aj CD a MD , cize vypne sa vsetko naraz.. nechapem co tam nerozumies.. vsimol som si tam ze je tam nejaky trigger 12V iba ale ja neviem ako to funguje informacii malo. alebo nic.. no pekne Sony.

Re: Čtyři nové receivery Sony: STR-DA6400ES a řada ...

Vložil d.f.h, 6. Duben 2009 - 18:18

Obrázek uživatele d.f.h

Samozřejmě vím, o čem je řeč, chtěl jsem jen upozornit na naprosto nečitelnou formu tvého příspěvku.

Kromě toho tuhle vlastnost nepovažuji za klíčovou, dá se řešit mnoha jinými způsoby a nechápu, proč ji soustřeďovat právě do receiveru. Proč ne třeba do televize? Nebo do stolní lampičky?

Re: Čtyři nové receivery Sony: STR-DA6400ES a řada ...

Vložil Valkilmer (bez ověření), 6. Duben 2009 - 17:59

Obrázek uživatele Valkilmer

Samozrejme hovoril som o modeli 6400 ..pozri americku sony.com je tam aj foto zo zadu a pochopis.. na zadnom paneli je zasuvka 2×110W u nas je tam prazdne miesto ..

Re: Čtyři nové receivery Sony: STR-DA6400ES a řada ...

Vložil Valkilmer (bez ověření), 6. Duben 2009 - 20:44

Obrázek uživatele Valkilmer

No neviem ci vies kolko taky receiver stoji,ale ta cena je trochu vyzsia ako stolna lampicka ktoru zrejme doma pouzivas.Podla mojho nazoru by taka vlajkova lod mala mat vsetko a hlavne ked to ma ten isty receiver (6400) vyrabany pre americky trh!!! To ze to nie je dolezite je skor omyl. Prave z malickosti sa sklada svet.. a mimochodom preco do receivru?? lebo tam sa to davat zvykne!! Zial ja som zasuvku v telke zozadu nikdy nevidel..a co ty?