Dalším Blu-ray 3D filmem bude Vánoční koleda

vydáno 14. 6. 2010 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma 3D, Filmy, Ze světa

Tagy: 3D, 3D Blu-ray, A Christmas Carol, Beowulf, Blu-ray, Blu-ray 3D, Buena Vista, Disney, film, Polární expres, V tom domě straší!, Vánoční koleda

Vánoční koleda (A Christmas Carol, 2009) - 3D

Neuběhne ani jeden den, aby se neobjevila další zajímavá zpráva ze světa domácí 3D zábavy. A dokonce, což je obzvlášť důležité, se začínají vynořovat zvěsti do dalších Blu-ray 3D filmech, na které se můžeme do konce roku těšit. Ty se totiž zatím dají počítat pouze v jednotkách a navíc se nejedná o bůhvíjak kvalitní tituly.

Celkem logicky na Blu-ray 3D zatím vycházejí pouze ty nejčerstvější animáky, na které jsme v prostorovém provedení mohli koncem loňského roku zajít například do IMAXu nebo jiného 3D kina. Ne, na Avatar (recenze) si ještě pár měsíců počkáme, ale už i u nás lze na Blu-ray 3D zakoupit povedenou komedii Zataženo, občas trakaře.

Dalším potvrzeným titulem se teď stala Vánoční koleda (A Christmas Carol, FDb.cz), zatím poslední adaptace klasické povídky Charlese Dickense. Pod režijní taktovkou Roberta Zemeckise vznikla netradiční podívaná s Jimem Carreyem v hlavní roli, stojící především na plném využití technologie performance capture.

Zemeckis má s tímto náročným „převodem“ živých herců do animovaných postav v kompletně renderovaném prostředí rozsáhlé zkušenosti: Stejným způsobem totiž už dříve natočil filmy Polární expres a Beowulf (a produkoval příjemnou záležitost V tom domě straší! – recenze). Ve 3D navíc Vánoční koleda nevypadá vůbec špatně, o čemž se přesně po roce od jejího vstupu do kin budeme moct přesvědčit i na Blu-ray.

Studio Disney připravuje své první Blu-ray 3D vydání na 16. prosince (pro region A) a podle všeho si na něm dává jako obvykle dost záležet. K dispozici budou dvě verze – obyčejná jednodisková a čtyřdiskový balík, který bude kromě Blu-ray 3D disku obsahovat i samostatné Blu-ray 2D vydání, DVD a obligátní disk s digitální kopií. To vše za předpokládaných $50, což je nezvykle mnoho.

Uvidíme, jestli se tento Blu-ray 3D disk dostane i k nám do Evropy, zřejmě to nebude hned. S přehrávání americké edice v našem regionu B by mohly nastat obvyklé problémy, studio Disney totiž naprostou většinu svých Blu-ray vydání regionálně kóduje. Také jedině případná evropská edice by mohla obsahovat český dabing. Uvidíme, třeba nás duchové Vánoc příjemně překvapí…

Vánoční koleda / A Christmas Carol (2009)

Ebenezer Scrooge (Jim Carrey) začíná vánoční prázdniny se svým obvyklým skrblickým opovržením, štěká na svého věrného úředníka (Gary Oldman) a svého veselého synovce (Colin Firth). Ale když ho duchové Vánoc minulých, přítomných a budoucích vezmou na cestu, která mu otevře oči, odkryjí mu pravdy, kterým starý Scrooge nechtěl uvěřit, musí otevřít své srdce a odčinit roky špatností, dříve než bude příliš pozdě.

Článek je součástí seriálu Blu-ray filmy na obzoru »

Související články a recenze

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře