Dodavatel Samsungu prý dodával informace o OLED technologiích do Číny

vydáno 30. 11. 2018 | autor Pavel Kreuziger | sekce Novinky | téma Ze světa

Tagy: BOE, Čína, Jižní Korea, krádež, OLED displej, patent, průmyslové vlastnictví, Samsung, TCL, Toptec

Jedenáct podezřelých včetně prezidenta jednoho jihokorejského dodavatele Samsungu je podezíráno z toho, že OLED divizi korejského giganta ukradli citlivé informace a prodali je čínským výrobcům displejů, uvádí portál Nikkei.

Žalobce okresu Suwon obvinil 11 podezřelých ze společnosti Toptec a jednoho externího spolupracováníka. Dodavatel vyrábí vybavení pro automatizaci výroby panelů pro displeje.

Obviněni jsou z krádeže informací spojených s OLED displeji, zakřivenými okolo hran smartphonů, které prodali za 15,5 miliardy wonů čtyřem společnostem včetně čínské firmy BOE, tvrdí anonymní zdroj. BOE dodává panele displejů společnostem Huawei a dalším. Dalším kupujícím je údajně i CSOT patřící pod TCL.

Samsung už se k celé situaci oficiálně vyjádřil, a to následovně: „Jsme šokováni oznámením žalobců, že nás naši konkurenti agresivně nahánějí v technologiích.“

Samsung Display ovládá více než 90 procent trhu malých až středně velkých OLED displejů, LG.Display pak v podstatě kontroluje segment panelů pro OLED TV. Čínští výrobci displejů se už léta snaží navýšit produkci OLED displejů.

Ve výrobě OLED displejů jsou totiž velké peníze. Oba korejští výrobci již investovali miliardy dolarů do technologií a výroby, a v následujících letech se očekává výrazný růst segmentu. Kromě obrazové kvality nabízí OLED technologie oproti LCD několik klíčových výhod, jako je například schopnost ohybu či obalení okolo nějakého objektu.

Zdroj: FlatpanelsHD

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře