Funai NB500 - levný, ale vybavený Blu-ray přehrávač

vydáno 8. 1. 2008 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Přehrávače, Ze světa

Tagy: Blu-ray, Blu-ray profil 1.1, CES 2008, Funai, HDMI, HDMI-CEC, NB500, přehrávač, Sylvania, upscaling, Walmart

CES 2008 - logo

Společnost Funai, výrobce „noname“ elektroniky pro velké prodejní řetězce, představila v rámci veletrhu CES 2008 v Los Angeles levný Blu-ray přehrávač. Ačkoliv by jeho cena neměla přesáhnout $300, měl by mít výbavu srovnatelnou s aktuálně uváděnými výrobky renomovaných značek.

Přehrávač se bude distribuovat pod značkou Sylvania, což je jedna ze značek, kterou Funai pro své výrobky používá (další jsou Symphonic a Emerson). Většinou se sice nejedná o výrobky, které by přežily svou první pětiletku, ale to vzhledem k jejich ceně a tempu, jakým se spotřební elektronika žene kupředu, není příliš na závadu.

Funai / Sylvania NB500 by měl mít podobnou výbavu, jako ostatní nově představené Blu-ray přehrávače: bude kompatibilní s Blu-ray profilem 1.1, vybaven bude rozhraním HDMI 1.3a (+ HDMI-CEC), video výstup bude 1080p s možností upscalingu standarních DVD, audio výstup má být 5.1 a dále bude přítomen slot pro SD karty.

Blu-ray přehrávač Funai / Sylvania NB500

Výroba by měla začít v prvním čtvrtletí letošního roku, první dodávky na trh přijdou ve čtvrtletí druhém. Cena méně než $300 (pod 6000 korun) platí pro americký trh, kde by se měl přehrávač distribuovat v síti některého z velkých prodejních řetězců. Zřejmě to bude Wal-Mart, se kterým společnost Funai dlouhodobě spolupracuje.

Bude zajímavé sledovat, jestli takový levný Blu-ray přehrávač (který jistě čekají další akční slevy) dokáže k videu ve vysokém rozlišení přitáhnout „běžné masy“, jako se to stalo při nedávném přechodném zlevnění přehrávače Toshiba HD-A2 pro konkurenční formát HD DVD. Málokdo je totiž za přehrávač ochotný zaplatit například sedmkrát více – cenou $2100 (asi 40000 korun) se může pochlubit nový špičkový Blu-ray přehrávač Marantz BD8002, který byl v rámci veletrhu CES 2008 také představen.

Článek je součástí série, informující o akci CES 2008 »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře