Futurepak vs. steelbook: Porovnáváme české a zahraniční vydání Muže z oceli (foto)

vydáno 25. 10. 2013 | autor Petr Semecký | sekce Novinky, Extra HD | téma 3D, Filmy, Z domova | 6 komentářů

Tagy: 3D, Blu-ray, Collector's Edition, film, Futurepak, Man of Steel, metalpak, Muž z oceli, sběratelská edice, SteelBook, Warner Bros., Zack Snyder

V uplynulých dnech jste se u nás mohli podívat na obě edice, které ve spojení s Mužem z oceli naleznete v tuzemských obchodech. Představili jsme si futurepak, následovala sběratelská edice s rodovým symbolem rodiny Elů, my tím ale nekončíme. Protože chceme, abyste měli přímé porovnání i se zahraničními edicemi a mnozí jste nás kontaktovali s otázkou „v čem je rozdíl mezi steelbookem a futurepakem“, opatřili jsme si i verzi ve steelbooku, kterou si nyní můžete prohlédnout a zároveň ji srovnat s tím, co nazýváme její levnější variantou.

Je zbytečné na tomto místě řešit kosmetické detaily obou edic, jakými je například to, že steelbook není na rozdíl od futurepaku lesklý. Přední i zadní strana jsou v podstatě stejné (steelbook má zepředu natištěná jména, jinak se ale nic nemění), zrovna tak otevírací prohlubeň je až na drobnou změnu velikosti takřka totožná a vnitřní artwork se v tomto případě rovněž nezměnil. Byť je zajímavé, že vnitřní plast steelbooku je čirý, zatímco u futurepaku lehce nažloutlý, což drobně degraduje barevné podání artworku.

Nejzásadnějším rozdílem je proto námi často zmiňovaná páteř disku. A to jak z vnější, tak vnitřní strany. Sami posuďte, co vám přijde estetičtější, osobně však boky futurepaku vážně nemohu vystát a přijdou mi nevzhledné. Obzvlášť vnitřek je pak ukázkou problémů plynoucích z absence páteřního předělu, jímž se chlubí steelbooky. Futurepaku se může vinou špatnou montáže, kdy se obě poloviny obalu dají příliš těsně k sobě, stát, že jde špatně otevřít. Uprostřed pak na vás čeká kovová ploška a pantíky, na které když se pozorně podíváte na přiložené fotografii, uvidíte, že jsou v ohybu již nyní řádně tenké. U steelbooku toto nehrozí, neboť funguje na principu dvou kloubů a jedné předělové plošky. Otevírání je tudíž vždy snadné a pravděpodobnost rozlomení kloubů jen naprosto minimální.

Muž z oceli - nalevo český Futurepak, napravo zahraniční Steelbook
Muž z oceli - porovnání "páteře" obalů
Muž z oceli - porovnání zadních stran
Muž z oceli - porovnání prohlubně pro otevírání
Muž z oceli - porovnání vnitřku obalů
Muž z oceli - Detail vnitřní strany páteře Futurepaku
Muž z oceli - Detail vnitřní strany páteře Steelbooku
Muž z oceli - Detail pantů držící Futurepak pohromadě
Muž z oceli - Detail páteře Steelbooku

Filmgame.cz Za poskytnutí futurepaku Muže z oceli děkujeme obchodu Filmgame.cz.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky, Extra HD

Komentáře

Re: Futurepak vs. steelbook: Porovnáváme české a ...

Vložil Petr (bez ověření), 26. Říjen 2013 - 0:34

Obrázek uživatele Petr

Kdo vůbec ty futurepacky vymyslel a kdo rozhoduje, že budou u nás v prodeji místo steelbooku? Nějak tomu pořád nerozumim, protože takový šunt bych si osobně v žádném případě do sbírky nedal. Na futurepack verzi mi potom ještě vadí to označení „3D“ pod názvem filmu na přední straně. To však není chyba obalu, nýbrž grafika, který to navrhoval.

Re: Futurepak vs. steelbook: Porovnáváme české a ...

Vložil Mark (bez ověření), 26. Říjen 2013 - 13:24

Obrázek uživatele Mark

Vymyslel ich ten, kto videl úspech steelbookov a chcel tiež zarobiť peniaze. A rozhoduje asi cena. Jediná šanca je nekupovať, žiadať steelbooky a kupovať to, čo vyjde v steelbookoch. Ak začneme kupovať futurepacky, už sa ich nikdy nezbavíme.

Re: Futurepak vs. steelbook: Porovnáváme české a ...

Vložil Jozko (bez ověření), 27. Říjen 2013 - 11:04

Obrázek uživatele Jozko

Cena futurefuckou je rovnaka ako u steelov.Cele zle!!!

Re: Futurepak vs. steelbook: Porovnáváme české a ...

Vložil Psema (bez ověření), 28. Říjen 2013 - 13:04

Obrázek uživatele Psema

Velkou roli hraje rozhodování obou výrobních firem. Firma, která vyrábí steelbooky si žádá velké objednávky (nad 1000 kusů), což by se pro distribuci muselo brát společně s Polskem a Maďarskem, kteří je ale často nechtějí.

U firmy, která dělá futurepaky, je prý možné objednávat v rámci stovek kusů, což vedlo distribuci (ale hlavně Warner Bros.) k tomu, že se pro nás budou dělat právě futurepaky.

Ne, taky nechápu, proč se prostě nevyrobí 6000 kusů pro celou Evropu (když tam steelbooky stále Warneři vydávají), když stejně nejsou obaly lokalizované, ale to už holt není můj boj.

Re: Futurepak vs. steelbook: Porovnáváme české a ...

Vložil Jarry (bez ověření), 27. Říjen 2013 - 15:09

Obrázek uživatele Jarry

Dobrý den, jak píše přispěvatel předemnou, asi jediná cesta je to prostě nekoupit a donutit vydavatele k vydávání plechovek či v papíru!! S pozdravem Jarry

Re: Futurepak vs. steelbook: Porovnáváme české a ...

Vložil Pavelthx (bez ověření), 31. Říjen 2013 - 16:47

Obrázek uživatele Pavelthx

Já ty Futurepaky kupovat nebudy. Je to hnus a bojkotuji to … Steelbook bych koupil 100%…