Gadgets&Style: Věci, které nepotřebujete, ale budete je chtít

vydáno 22. 7. 2012 | autor Štěpán Čermák | sekce Extra HD | téma 3D, Foto a video, Mobilní telefony | 7 komentářů

Tagy: Gadgets&Style

Je léto. Venku začíná být pěkně. Lidé se chtějí bavit a odpočívat. Vědomi jsme si toho i na HDmagu, a tak jsme se rozhodli, že vám ten odpočinek ulehčíme. Založíme proto novou rubriku, u které vypnete, mrknete na pár hezkých obrázků gadgetů a stylových hraček, maximálně popřemýšlíte o tom, že byste si některou z nich snad i koupili, a dá-li pánbůh, ještě se k nám budete chtít vrátit.

Rubrika Gadgets&Style se prostě pokusí na stránky HDmagu vnést trochu pohody a ukázat vám také jiné hračky, než jsou moderní televizory, přehrávače a receivery. Protože co si budeme povídat, muži mají své hračky velmi rádi. A své si občas najdou i ženy.

  • Psát se stylem

Nebaví vás klasická klávesnice? Hledáte stylový doplněk do kanceláře? Nebo si vaše babička nezvykla na moderní klávesnice a nejraději by se vrátila ke psacímu stroji? Na etsy.com si můžete koupit psací stroj s USB připojením, který jednoduše připojíte k počítači jako klasickou klávesnici. A pokud se babička nehodlá rozloučit se svým vlastním psacím strojem, můžete jí koupit conversion-kit, díky kterému každý manuální příklep proměníte na jedničky a nuly. Kit vyjde na rozumných šestnáct českých stovek (plus tři stovky poštovného), za digitální psací stroj ale dáte přes sedmnáct tisíc.

Digitální psací stroj
  • Potápěči dokumentaristé

Dovolená u moře? Přímo se nabízí hupsnout do vody a natočit pár rybiček a škeblí. Nebo udělat pár fotek plavající přítelkyně. Nebo tak něco. Jenže zkoušeli jste se někdy potápět s vodotěsnou kamerou? Docela blbě se s ní plave. A když jí upustíte do hloubky, nemusíte už se k ní dostat. Liquid Image mají odpověď na vaše problémy: Potápěčské brýle se zabudovanou kamerou. Dělá 12Mp fotky nebo točí 720p video o 30fps, které, zdá se, vypadá docela dobře. Tahle sranda se dá pořídit za $245. A než se v zimě vydáte na hory, můžete si na té samé stránce koupit lyžařskou alternativu.

Potápěčské brýle s kamerou
  • 3D na iPhonu

3D brýle jsou otravné, ale když vytáhnete tyhle, rozhodně upoutáte pozornost. Poté, co do nich strčíte iPhone, si totiž budete moct ve svém telefonu užít 3D – stačí najít videa s rozděleným obrazem pro každé oko. A sehnat $130. Možná to není nejzajímavější doplněk pro iPhone na trhu, ale blbůstka je to zajímavá.

iPhone 3D brýle
  • Příprava na zombies

Na konec něco ostřejšího. Jste trochu paranoidní a máte strach z nemrtvých? Tak se na tu apokalypsu, sakra, připravte! Třeba koupí těchto speciálních zombie nožů. Až potkáte první nenažranou mrtvolu, budete to vy, kdo odejde s flákotou k večeři.

Zombie nože

Příští víkend se těště na další kolo!

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Extra HD

Komentáře

Re: Gadgets&Style: Věci, které nepotřebujete, ale budete ...

Vložil Jarry (bez ověření), 23. Červenec 2012 - 7:01

Obrázek uživatele Jarry

Dobrý den, navštěvuji tyto stránky skutečně pravidelně každý den a to co si na nich cením , je ,že v podstatě jako jediné přinášejí nové a aktuální info o blue ray médiu a tím pádem vydávaných filmech. Záměr přinášet v této ojedinělé rubrice a tím pádem ještě více ředit i tak sporé informace o BD další rubrikou o hračkách pro muže je z mého pohledu zbytečné a opět to bude na úkor filmů a BD. Stránek,které jsou v specializované na technické vychytávky a ještě jednou použiji výraz hračky pro dospělé a velké kluky, těch je na netu dost, jen namátkou například Technet. Prosím autory a provozovatele HD Magu aby se spíše než na popis a představování věcí které pokud mi zajímají tak najdu jinde, aby se spíše vrátila rubrika recenzí a testů jednotlivých filmů na BD, především zhodnocení obrazu a zvuku!!, to v podstatě již neděláte a aby primárně informace na Hd Magu byly určeny fandům zajímajícím se o filmy na Blue ray mediu. Děkuji, s pozdravem J.Hlaváč

Re: Gadgets&Style: Věci, které nepotřebujete, ale budete ...

Vložil Anonym (bez ověření), 23. Červenec 2012 - 12:11

Obrázek uživatele Anonym

Po zhlédnutí tohoto a ještě spousty dalších článků které se tu začali objevovat jsem si řekl to samé co tu píšete. Ale to je asi úděl každého webu že postupně upadá.

Re: Gadgets&Style: Věci, které nepotřebujete, ale budete ...

Vložil st39.6, 23. Červenec 2012 - 15:20

Obrázek uživatele st39.6

Panove, jedna se o vikendovou relaxacni rubriku, nikoli o neco, co by zasahovalo do obsahu pracovniho tydne. A o vikendu to byla jasna volba – budto nic, nebo relaxacni cteni. To je jedna vec. Pokud bych se mel ridit navstevnosti a ctenosti, tak psat o vikendech nema smysl temer vubec, ba co vic – kdybych se mel ridit navstevnosti, psali bychom pouze o technice a Blu-ray by sel s kola ven. To, ze o nem piseme (a budeme dal, to se nebojte), znamená jen to, že mu fandime. Trendy udavaji ctenari, ani ne tak my. A ti promluvili jasne uz davno – zajimaji je vice technicke clanky. Kazdopadne se neni ceho bat, Blu-ray se budeme venovat vzdy. Jen se nam to, bohuzel, tolik nevraci. Je s tim podstatne (jakoze PODSTATNE, o stovky procent) vetsi prace, ktera se absolutne neodrazi na ctenosti. Takze to pro nas neni nic snadneho – a presto pokracujeme.

Re: Gadgets&Style: Věci, které nepotřebujete, ale budete ...

Vložil th0ca (bez ověření), 23. Červenec 2012 - 16:40

Obrázek uživatele th0ca

To me prekvapuje, ze sem lidi nechodi prave kvuli bluray filmum. Osobne vzdy recenzi otevru, na druhou stranu, posledni dobou (nevim jestli je to i ten sami pripad cteni v % – posledni dobou nebo uz to trva dele?) me neoslovuji filmy, ktere recenzujete. Ze poslednich pul roku sem mel pocit, ze se tu jen objevuji dila od Spielberga: Celisti, ET, S. seznam, a do toho Indiana Jones a obcas nejaka popcornovka. Ale jestli se recence dela tak, ze se dany film musi koupit z vlastnich penez za nehoraznou sumu, shlednout ho a napsat recenzi, protoze z palenych filmu to nelze, tak se tomu ani nedivim. Je to tvrda prace. Kazdopadne tenhle clanek sem si taky precetl a nevim co je na nem, dle ostatnich, divnyho… Proste oddychovka.

Re: Gadgets&Style: Věci, které nepotřebujete, ale budete ...

Vložil st39.6, 23. Červenec 2012 - 17:05

Obrázek uživatele st39.6

jj, pouze vikendova oddychovka.

disky na BD recenze nam vetisnou distributor vypujci. ale analyza disku trva hodinu, vyplneni komplet profilu pul hodiny, screenshoty vc. uploadu dalsi pul hodiny. dve hodiny miva film. plus zpravidla tak hodina bonusu (obcas zadne, obcas hodin pet). plus napsani recenze. plus jeji nahozeni. secteno a podtrzeno, je to práce na vice nez pul dne. se ctenosti treba o tretinu mensi vedle clanku, ktery je hotovy za pul az trictvrte hodiny. jednoducha matematika. opakuji: neznamena to, ze se BD nebudeme venovat. Nikdo si ale, bohuzel, neuvedomuje, o jak ohromne mnozstvi prace se jedna. Proto jsme zavedli mini format, abychom alespon „neztraceli“ cas u vsech bonusu. I tak je to ale fuska (a technickeho infa a screenshotu se samozrejme vzdavat nehodlame).

nerikam to jako omluvu. rikam to proto, ze se snazime mit vetsi rozsah, zaujmout vice ctenaru, mit obsahu vice a s pravidelnosti atp. venovat se necemu, ceho se u nas proda od jednoho titulu po stovkach kusu, je bohuzel z hlediska budoucnosti webu nesmysl. je potreba zabrat do vsech stran. to se snazime nedelat na ukor BD. Tak nas, prosim, nekamenujte, pokud se nevenujeme BD tak moc jako drive. Osobne do HDmagu naopak vkladam podstatne vice energie a casu nez drive, takze me pak podobne prispevky docela demotivuji …

Re: Gadgets&Style: Věci, které nepotřebujete, ale budete ...

Vložil marko (bez ověření), 23. Červenec 2012 - 16:08

Obrázek uživatele marko

panstvo vratte sa k filmom a ich recenziam!

Re: Gadgets&Style: Věci, které nepotřebujete, ale budete ...

Vložil Jarry (bez ověření), 25. Červenec 2012 - 7:46

Obrázek uživatele Jarry

Nemohu si pomoci, tyhle stránky jsem před lety objevil díky zájmu o filmy a především Blue Ray a i přes vyšší náročnost přípravy se zde o nic jiného nezajímám,technické hračky si najdu v tištěné podobě v trafice a na netu.To přece nemůže být pravda, že se o toto médium a tím pádem o čerstvé recenze a info o vydávání filmů zájímá desítka maximálně stovka lidí! Pokud mermomocí musíte i tak sporé zajímavosti o BD ředit technikou, tak prosím zase jen tou, která koresponduje především s domácím kinem nebo kvalitní reprodukcí hudby a filmů obecně.