HDmag.cz slaví druhý rok své existence

vydáno 5. 5. 2009 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Extra HD | téma Z domova

Tagy: 1080p.cz, Blu-ray, fórum, HDmag.cz

HDmag.cz - logo

Nechce se tomu skoro ani věřit, ale je to tak – magazín HDmag.cz, nabízející čtenářům vysoké rozlišení od začátku až do konce, úspěšně vstoupil do třetího roku své existence. Co se během uplynulých 365 dní stalo a co se bude dít dál?

Ačkoliv HDmag.cz veplul do tehdy neprobádaných vod vysokého rozlišení na internetu v polovině dubna 2007, výročí slavíme tradičně až v květnu (protože je to mnohem příjemnější měsíc a datum 5. 5. se dobře pamatuje). Rekapitulovali jsme před rokem – viz HDmag.cz slaví první rok své existence – a uděláme to i letos, i když v mnohem stručnější formě.

Není to ovšem tím, že by se snad během uplynulých dvanácti měsíců nic podstatného nestalo, spíš naopak. Máme ale za to, že Blu-ray a potažmo celé vysoké rozlišení vstoupilo už i u nás v běžnou známost, takže není nutné připomínat všechno, co se na tomto poli událo. Naopak mnohem důležitější je soustředit se na budoucnost, která bude zcela jistě HD.

Přesto nebude od věci připomenout si několik významných událostí, o kterých jsme v průběhu druhého roku existence HDmag.cz psali. Z celkového počtu 540 publikovaných článků (to je o polovinu více, než se nám podařilo vytvořit během prvního roku) by rozhodně neměly zapadnout tyto zprávy:

Od června 2008 se na HDmag.cz začaly pravidelně objevovat recenze HD hardware (televizory, Blu-ray přehrávače, HDTV set-top-boxy) a také recenze Blu-ray filmů. Protože se jedná o čtenářsky absolutně nejúspěšnější texty, budeme v nich samozřejmě pokračovat – už teď se snažíme přinášet dvě recenze Blu-ray filmu týdně a jednou týdně recenzi HD elektroniky.

Z organizačních důvodů bylo v průběhu roku 2008 spojeno dosud samostatné diskusní fórum 1080p.cz s magazínem HDmag.cz a nadále je v provozu na adrese Fórum.HDmag.cz. Další projekt, agregátor zpráv z tematicky příbuzných webů Přehled.HDmag.cz, bez přestání poskytuje přehledný průřez tím, co se u nás na poli (nejen) HD technologií děje. Vyzkoušeli jste ho?

Blu-ray Disc logo

Třetí rok magazínu HDmag.cz jsme tak trochu symbolicky zahájili definitivním odstraněním záznamů o mrtvých HD DVD titulech z naší databáze filmů. V té je už téměř 1300 Blu-ray disků a další přibývají každý týden, samozřejmostí jsou pokud možno ověřené informace o přítomnosti české jazykové podpory ve formě titulků nebo dabingu. Bez přehánění si dovolíme tvrdit, že komplexnější databáze HD filmů na českém internetu prostě neexistuje.

Plány do budoucna tentokrát nebudeme ani naznačovat, protože se nám je možná nepodaří splnit… Vražedné tempo deseti až dvanácti článků týdně ale budeme udržovat i nadále a doufáme, že si tím vysloužíme ještě větší přízeň návštěvníků, kterých na HDmag.cz v současné době zavítá více než padesát tisíc měsíčně. Dobře víme, že by nám takový „náklad“ mohl závidět libovolný tištěný časopis o spotřební elektronice, našim pravidelným čtenářům tedy patří velký dík.

Co tedy na závěr popřát nám všem? Určitě obligátní ostrý obraz a dobrý zvuk, na který jsme ovšem my, příznivci vysokého rozlišení, tak nějak zvyklí. Stále více dobrých filmů na Blu-ray, pokud možno kvalitnější výběr tuzemských titulů, další HD televizní kanály, vyspělejší televizory, přehrávače a projektory, nadupané receivery…

Čekají nás jen samé dobré zprávy. Buďte u toho!

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Extra HD

Komentáře