Hejt digibooku Plán útěku: Děsivá první vlaštovka amatérských limitek

vydáno 6. 4. 2014 | autor Petr Semecký | sekce Novinky, Extra HD | téma Filmy, Z domova | 37 komentářů

Tagy: Bontonfilm, DigiBook, Escape Plan, film, Plán útěku

Jedním z nejotravnějších symbolů takzvaného čecháčkovství je naše národní dovednost domnívat se, že si vše dokážeme udělat sami. Bez dostatečných znalostí, talentu, kreativity a finančního zázemí. Jsme přece Češi, a tak nám stačí fanouškovský zápal a odvaha, se kterými se přece vždy najde dostatek kamarádů, kteří nás za tyto dva atributy pochválí. Omluvám se, ale já mezi ně zkrátka nepatřím a ani nikdy patřit nebudu.

Plán útěku (digibook Blu-ray): Navenek je vše v pořádku Navenek není co namítat. Vše je v pořádku, protože tiskárna odvedla pěknou práci.

Není žádným tajemstvím, že Česká republika je v oblasti filmových limitovaných edic trhem malým a ne každý titul se zde ve sběratelských baleních prodává snadno jako bagety Crocodille při nočním tahu hospodami. Trh je zkrátka příliš nasycený a s přibývajícím množstvím steelbooků, digibooků, limitovaných edic komerčně nepříliš atraktivních titulů se dál a dál zahlcuje, aniž by byla vidět dostatečná odezva ze strany spotřebitelů. Viz. v podstatě neprodejné kolekce X-Menů s Wolverinovými drápy, re-edice Titanicu a další ambiciózně zakoupené limitky, jež mají prodejci i distributoři v zaprášených skladech.

Plán útěku (digibook Blu-ray) Vazba drží pevně. Na hřbetu si však lze povšimnout nepřesného vytištění grafiky, která více směřuje k jedné straně hřbetu.

V normálním případě by byla reakce jasná – omezit příliv limitovaných edic a zaměřit se pouze na tituly, u nichž je komerční potenciál největší a kde zároveň nehrozí dlouhá doba uskladnění kvůli velkému množství vyrobených kusů. Tak jako v případě hlavy Predátora, vajíčka Vetřelce či futurepaku Gravitace, kterážto balení zmizela z obchodů do týdne. Jak zareaguje český trh? Vymyšlením konceptu exkluzivní lokální edice, kterou si banda kamarádů ve spolupráci s distributorem zbastlí doma u monitoru (v češtině, aby tím zabila případný zahraniční odkup), protože jsou přece fanoušci a chtějí mít svůj oblíbený film (který vesměs nikoho dalšího nezajímá) na poličce v alternativním balení s českou lokalizací.

Plán útěku (digibook Blu-ray) Stránkování digibooku je zbytečnost. Obzvlášť když ho neintegrujete do grafiky, ale oříznete boky.

A tak máme v obchodech první vlaštovku těchto amatérských edic – digibook (pod)průměrného béčka Plán útěku, jehož vznik rozhodně neovlivnilo množství zajímavých materiálů, celosvětová popularita dvojky Stallone-Schwarzenegger (jež s každou novou premiérou mizí v komerčním propadlišti dějin), ani kvalita filmu, ale čistě fandovské nadšení nejhlasitějších tuzemských příznivců ikon 80. let, kteří se naivně domnívají, že s vlastním „photoshop skillem“ zvládnou to, co hollywoodská studia produkují s výrazně větším rozpočtem a zástupem kvalitních grafiků a materiálů v případě svých limitek. Výsledek? Ani několik týdnů po uvedení na trh není pouhých 500 kusů rozebráno, a co je nejhorší, digibook Plánu útěku je přesnou ukázkou toho, že nadšení jednoduše nestačí. Jenže to by někdo musel mít trochu odstupu a soudnosti.

Plán útěku (digibook Blu-ray) Arnieho život je pestrý. A proto dostal celou stránku zkratkovitých informací. Všimněte si rovněž, že text není kvůli číslování vycentrovaný, ale je více vlevo. Bezdůvodně.

Zodpovědný grafik, popřípadě radaktor digibooku Plánu útěku bohužel neměli ani jedno a tak se kvalita zpracování ani zdaleka nepřibližuje západním vzorům edic typu Bídníci, Čelisti, Jako zabít ptáčka a mnoha dalších, z nichž některé snadno seženete i dnes. A to s pro určitý film specifickou grafikou, pojetím, fontem a nadstandardními bonusy v podobě rozhovorů s tvůrci, črtami, storyboardy, kusy scénáře, či exkluzivními fotografiemi.

Porovnejte digibook s ostatními edicemi:

V případě Plánu útěku dostanete několik oficiálních fotografií z natáčení a ze samotného filmu (veřejně dostupných), jednu propagační grafiku o tom, jak utéct z přísně střeženého vězení (rovněž přístupnou), a několik ryze hloupoučkých textů s překlepy (režiséra Mathew Vaughana opravdu neznám), nezkontrolovanými „wordovskými“ opravami (počeštěné Lizz Vlk místo Lizz Wolf!) a mizernou grafickou i stylistickou dramaturgií.

Plán útěku (digibook Blu-ray) Slyův život je také pestrý. Autor textu a dramaturg digibooku si to však asi nemyslí.

Opravdu nechápu, proč by si měl kdokoli připlácet poměrně tučné peníze za balení, na jehož stránkách se 1) fotografie nesmyslně ořezávají, aby v rozích bylo číslování stránek (tento prvek se buď vynechává, anebo nenápadně implementuje do zvolené grafiky). 2) se objevují pouze dvě vrstvy grafiky, z nichž jednu tvoří „random“ pozadí a druhou buď text či fotografie. Tudíž vrstvení, které zvládnete i ve freewarovém photofiltru. 3) poskytuje větší textový prostor Jimu Caviezelovi a Vinnie Jonesovi, místo jedné z hlavních hvězd filmu (chudák Sly dostal jen poloviční prostor, asi nebylo o čem psát). 4) v jednom textu o herci řeší i rodinné vazby, načež ve druhém se o nich nic nedozvíte a ve třetím je anti-dramaturgicky napsáno, že herec chystá film Plán útěku (jehož digibook máte v ruce!!!). 5) nikdo neobtěžuje s jednotným zarovnáním do bloku, popřípadě doprava. Ale dovolí si jednou zarovnat doleva a podruhé naopak.

Plán útěku (digibook Blu-ray) Překlepy, neopravené překlady Wordu, nesmyslné zarovnání textu na levé stránce, text převyšující nadpis na pravé. Noční můra grafikova.

Ono je pak celkem jedno, že v tiskárně odvedli skvělou práci (částečně lesklý přebal, dobrá gramáž papíru, kvalitní slepení vazby) a že se sem tam objevuje i sympatický nápad (řešení limitovaného číslování edice), když vnitřní náplň nestojí za nic a vykazuje buď extrémní šetření nákladů (je to přece Bontonfilm, který mnohdy ani netitulkuje bonusy), anebo v horším případě nezájem si po sobě text byť jen přečíst a vlastní grafiku porovnat se zahraničními vzory.

Pokud totiž chceme vyrábět vlastní edice, s nimiž nebudeme k smíchu, bylo by záhodno se opravdu nejprve inspirovat za hranicemi. Najmout tým, který chce doručit víc než jen rychlý polotovar k prodeji. A v neposlední řadě se zamyslet nad tím, jestli má cenu vůbec vyrábět podobné edice pro pár desítek fanoušků, když jim v rámci balení nelze nabídnout ani řádnou přidanou hodnotu.

Plán útěku (digibook Blu-ray) Držák disku drží perfektně. Díky bohu alespoň za to.

On je totiž rozdíl, když studio Universal vydá podobné limitky v případě výročí klasických trháků typu Vzpomínky na Afriku, kde se studiový sejf otevírá dokořán. A když se partička nadšenců rozhodne vytvářet bez pořádné záštity speciální balení k titulům, k nimž nic exkluzivního buď neexistuje, anebo se materiály nepovede získat. A první uvolněné designy chystaného digibooku Hunger Games: Vražedná pomsta bohužel naznačují, že žádný progres v tomto směru očekávat nemáme a Plánem útěku nastolený mustr bude pokračovat. Upřímně, netěším se ani trochu a je mi z téhle situace na trhu vlastně i dost smutno.

Plán útěku (digibook Blu-ray) Jedno z mála dobrých grafických řešení. Číslování digibooku.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky, Extra HD

Komentáře

Re: Hejt digibooku Plán útěku: Děsivá první ...

Vložil Anonym (bez ověření), 6. Duben 2014 - 16:55

Obrázek uživatele Anonym

Mohl byste se o té skupině fanoušků, kteří za tím stály, vyjadřovat v rámci slušného chování? Docela jste to přehnal…díky za pochopení.

Re: Hejt digibooku Plán útěku: Děsivá první ...

Vložil Anonym (bez ověření), 6. Duben 2014 - 17:22

Obrázek uživatele Anonym

Úplný souhlas, pokud pan Semecký mluvil o lidech z Filmareny, kteří dělají pro vydávání edic na našem skromném trhu maximum, tak si myslím, že to opravdu přepískl…těch několik chybiček v textu je možná škoda, ale aby o tom hned někdo takhle hanlivě psal, je žalostný a trapný.

Re: Hejt digibooku Plán útěku: Děsivá první ...

Vložil th0ca (bez ověření), 6. Duben 2014 - 17:54

Obrázek uživatele th0ca

Hosi anonymni, ale to pismo zarovnany k jedny strane (a vubec na ty vyfoceny dvoustrance s textem) je fakt humus. To same ten nesmyslny format radkovani, kdy na prave strane je kus stranky prazdny bez textu. To me osobne prijde, jako ze nekdo neumel pracovat s programem, ve kterym to delal, vs tiskarna. Nehlede na to, ze kdyz to kazdej bude chvalit i pres tyhle chyby, jen proto, ze je to cesky vydani, tak by to taky uz nemuselo byt lepsi. Kazdopadne velky palec nahoru za praci a preju trochu sebekritiky za chyby.

Re: Hejt digibooku Plán útěku: Děsivá první ...

Vložil Psema (bez ověření), 6. Duben 2014 - 17:58

Obrázek uživatele Psema

Není to urážka fanoušků. Je to mířené na lidi, kteří byli zodpovědní za to, jaká bude náplň, provedení a zpracování digibooku. Ostatně co se tisku týče, je to bez až na potisk hřbetu bez problémů.

Obsah je to, co je naprosto zoufalé v porovnáním s tím, jak je digibook prezentovaný například právě Filmarenou, kde se za něj samozřejmě pochválí. Ještě aby ne, když je potřeba film prodat. Ona vůbec představa obchodníka, který dělá něco pro fanoušky jako dobroděj je humorná. Ne že by tomu z části nebylo, o tom nemůže být pochyb, ale on ten profit zkrátka na předních pozicích je.

A na digibooku je buď vidět odfláknutá práce, malé náklady (nemůžeme si dovolit další mateteriály, více stran apod. kvůli ceně), popřípadě nezkušenost a neznalost. Což by mi za totožnou cenu jako v případě oněch zahraničních digibooků, které jsou kvalitou úplně někde jinde, vadilo asi nejvíc.

Ještě jednou vážně nejde o urážení lidí, kteří si ten produkt koupí. Spíš jde o zamyšlení nad tím, jestli je zrovna tohle v podobném provedení adekvátní přístup. Protože já v něm přínos v této podobě jednoduše nevidím. Spíš naopak. Takže budu jedině rád, když se většina mnou řečených výtek v dalších digiboocích neobjeví. Ostatně zrovna ty grafické věci se dají řešit tak snadno, že by se kvůli nim nikdo moc čílit nemusel, protože chtít kontrolu překlepů, jednotnost textu a jeho grafické usazení, mi přijde jako celkem základní požadavek.

Re: Hejt digibooku Plán útěku: Děsivá první ...

Vložil Anonym (bez ověření), 6. Duben 2014 - 18:03

Obrázek uživatele Anonym

No jo, kdyby za vydáním stál obchod Filmgame tak je článek oslavný…To jen tak na okraj!

Re: Hejt digibooku Plán útěku: Děsivá první ...

Vložil Psema (bez ověření), 6. Duben 2014 - 18:17

Obrázek uživatele Psema

No vzhledem k tomu, že ho Filmgame poskytl k recenzi s vědomím, že to nemusí být recenze pochvalná, tak se tahle teorie o chválení určitých obchodů docela míjí s logikou.

Mimochodem, Filmarena není v textu vzpomenutá ani jednou, protože je mi jedno, jestli za ní stojí ve spolupráci s Bontonfilmem ten či onen obchod. Nekvalitní produkt (dle mých měřítek) by si zasloužil adekvátní odstřel, i kdybych za ním stál sám.

Ale beru, že podobný náhled na věc moc lidí nesdílí. A málokdo vidí věci, za které se platí, kriticky.

Re: Hejt digibooku Plán útěku: Děsivá první ...

Vložil Film Fans (bez ověření), 6. Duben 2014 - 19:01

Obrázek uživatele Film Fans

Přesně tak. Tady se hodnotí produkty nikoliv eshopy a prodejci. Pokud je titul v pořádku má kladné hodnocení a naopak. Klasika jak se to dělá všude ve světě, jen čecháčkové jsou jako vždy vztahovační a bručej tam kde hovnu rozumí a jen hltaj keci prodejců, ale ve skutečnosti neznají jak to opravdu je :-)

Re: Hejt digibooku Plán útěku: Děsivá první ...

Vložil Film Fans (bez ověření), 6. Duben 2014 - 19:15

Obrázek uživatele Film Fans

Tady se ale přeci nepíše o žádném eshopu. Vždyť je to jedno jestli je to Filmarena, Filmgame, Dvdsvět nebo Bontonland, autor tohoto článku zde popisuje svůj pohled na produkt bez ohledu vydavatele…

Re: Hejt digibooku Plán útěku: Děsivá první ...

Vložil Hamme Stone (bez ověření), 6. Duben 2014 - 18:06

Obrázek uživatele Hamme Stone

Tady ten rádoby blogísek o filmu je hodně velkou parodíí na web a zajímavé čtení,každopádně přečetl jsem tu sranici až do konce. A jediné co bych k tomu dodal, je to že ten kdo to vypisoval musí bejt hodně zamindrákovanej ubožák!

Re: Hejt digibooku Plán útěku: Děsivá první ...

Vložil Bořek (bez ověření), 6. Duben 2014 - 18:48

Obrázek uživatele Bořek

To by mně zajímalo co (jiného než reklamu na filmgame – obyčejný obchod, který jen balí a prodává..) dělá tady pan autor pro českého fanouška, že se tu naváží do filmareny, která dělá pro českého fanouška maximum (jednání s distributory, zprostředkování komunikace mezi fanoušky a distributory, ankety a hlasování, specializovaný BD web/databáze s vlastním fórem, zajištění vydání filmů, které by tu jinak vůbec nevyšly – kdy berou celé riziko na sebe, unboxy filmových edic, kde fanouška upozorní i na chyby a nezamlčujou je i když to pak znamená nižší prodej a snaha o tvorbu vlastních limitek SB/DigiB, kterých se sem jinak dostane ze zahraničí mizivé procento)? A ohánět se tady světovými studii, že maj lepší grafiku? Třeba to bude tím, že na to maj 100× vyšší rozpočet pro 100× větší trh OMG a protože nedosahuje kvality studiovky tak to rovnou odpískáme a jdem zase sosat avíčka jak barbaři z východu ne :-/ …

Re: Hejt digibooku Plán útěku: Děsivá první ...

Vložil Film Fans (bez ověření), 6. Duben 2014 - 18:58

Obrázek uživatele Film Fans

Obchod filmgame, také velice komunikuje s fanoušky a dělá soutěže a zprostředkovává tituly nedostupné na tomto trhu. Co se týče kvality produktu, tak to není o penězích, distributor má spousty prostředku jak se podílet na tvorbě takových vydání. Filmarena má plno anket které končí ve slepé uličce, protože nejsou ani komunikovány s distributorem. Proto se velice často stává, že třeba daný steelbook ani nevyjde, ne protože by bylo málo fanoušků, kteří by jej koupily, ale protože distributor ani neměl v plánu daný titul ve steelbooku vydat. Takže ta komunikace s fanoušky je 50% jen pohádka. Realita je jiná. Ty komentáře typu, že filmarena tady vše dělá, tak tomu opravdu tak nenía měli byste se zeptat třeba distributora :-)

Re: Hejt digibooku Plán útěku: Děsivá první ...

Vložil Derek (bez ověření), 6. Duben 2014 - 19:43

Obrázek uživatele Derek

Tak přemýšlím o čem ten článek byl, když ne reklamou na filmgame ? Chyby v něm jsou také ( radaktor ), skrytá reklama ( crocodille )jakbysmet.

Hdmag byl ze začátku fanouškovským projektem. Perfektně zde fungovalo forum ( které skončilo v záplavě spamu, přestože fanoušci mnohokrát žádali jeho odstranění ), byl zde pokus o katalog disků – rovněž ztracen v nenávratnu, úžasné články o zesilovačích – opět vyšumělo do ztracena…

Víte, možná by jste nad kritikou ostatních ( filmarena ), měli nejdřív začít u sebe.

Mě osobně se Hdmag líbí a s radostí bych přivítal znovuspuštění fora, a ještě raději bych byl, když by zde bylo více recenzí. Hdmag navštěvuji každý den a těším se, že zde najdu něco nového…

..přeji vám spoustu nových nápadů, hodně síly k jejich uskutečnění a trošku míň zapšklosti nad tím, že se někomu něco podaří. Mimochodem, když to kluci z filmareny dělají podle Vás špatně, zkuste s nimi více kooperovat. Výsledek pak bude vždy jen lepší a lepší. A to je našim cílem, no ne ?

Re: Hejt digibooku Plán útěku: Děsivá první ...

Vložil Mxpx (bez ověření), 6. Duben 2014 - 20:48

Obrázek uživatele Mxpx

Jak ze neni rozebrano kdyz distribuce hlasi vyprodano?Melete hovna,zacnete nejdrive u sebe nez zacnete kritizovat…

Re: Hejt digibooku Plán útěku: Děsivá první ...

Vložil kedl (bez ověření), 6. Duben 2014 - 21:35

Obrázek uživatele kedl

Souhlasím s Psemou. Z komentářů je jasně vidět, kdo si ten digibook koupil. Ta samá situace, teď nastane i s Vlkem z Wall Street, amatérsky udělané, ale hlavně, že je to český originál, který nikdo jiný mít nebude, artworky jsou postahované z internetu a splácané do hnusného konceptu, autor to Bontonfilmu udělá zadarmo jen, aby se mohl před kámošema chlubit, jakej je cool photoshop borec.

Mxpx: Distributor možná hlásí vyprodáno, ale většina leží u obchodníka ve skladě :-)

Re: Hejt digibooku Plán útěku: Děsivá první ...

Vložil th0ca (bez ověření), 8. Duben 2014 - 9:46

Obrázek uživatele th0ca

Souhlas, kdyz sem na filmarene videl v ankete ty obrazky na Vlka, ktery mi prijdou shotnuty tak, ze je nekdo ani poradne nevybral, resp ani snad nepauznul obraz, a opet anketa stylu „hele co pro vas mame brutalniho“, tak se neni cemu moc divit nad kvalitou tohoto.

Re: Hejt digibooku Plán útěku: Děsivá první ...

Vložil Anonim (bez ověření), 7. Duben 2014 - 0:24

Obrázek uživatele Anonim

Upřímně nechápu tu nenávist a místy opravdu zbytečný útok na lidi. Nemám nic proti kritice jako takové, ale pokud někdo překročí hranici a shazuje i lidi, kteří za tím stojí, a o jejichž schopnostech pisatel počítám nic neví, je to špatně a není to projev slušného chování. Každopádně zkusím se vyjádřit konkrétně alespoň k některým věc. Předem ještě zmíním, že tento digibook nevlastním a nikdy si ho nekoupím, protože osobně o digibooky nestojím.

„ne každý titul se zde ve sběratelských baleních prodává snadno jako bagety Crocodille při nočním tahu hospodami“ Nevím, jakého ročníku pisatel je a kdy byl naposledy na nějakém tom tahu, ale toto je nesmysl. No a možná jde o skrytou reklamu. Na nočním tahu má totiž člověk na výběr mnohem zajímavější věci (a hlavně teplé) než nějakou studenou bagetu. Neznám ze svého okolí nikoho, kdo by to konzumoval, natož na nočním tahu.

„Trh je zkrátka příliš nasycený a s přibývajícím množstvím steelbooků, digibooků, limitovaných edic komerčně nepříliš atraktivních titulů se dál a dál zahlcuje“ Trh rozhodně není nasycený, trh je u nás dá se říct v plenkách, protože vzhledem k počtu obyvatel je počet prodaných kusů filmů výsměch (obzvláště limitovaných edic). Proto je potřeba na trhu oslovit další a další lidi, čímž dojde časem ke snižování cen a k přílivu dalších a dalších zákazníků.

„Viz. v podstatě neprodejné kolekce X-Menů s Wolverinovými drápy“ Drahé edice jsou na našem malém trhu samozřejmě problém. Proto je digibook zajímavá poměrně levná alternativa. Mimochodem za viz se nepíše tečka, není to žádná zkratka.

„digibook (pod)průměrného béčka Plán útěku“ Každému se líbí samozřejmě něco jiného, každopádně čsfd 73 % a imdb 6,8, to rozhodně nejsou ani průměrná hodnocení, natož podprůměrná. Escape Plan byl béčko, ale rozhodně kvalitní béčko, které si žádnou ostudu neudělalo. Já osobně byl s filem spokojen a klidně si dám do roke se zhlédnutém opáčko. Pisatel se zde zbytečně obouvá i do filmu.

„Ani několik týdnů po uvedení na trh není pouhých 500 kusů rozebráno“ To není žádné překvapení, vzhledem k tomu, kolik se u nás prodává filmů… Ale nebál bych se, že se to neprodá…

Kritiku nedostatků digibooku beru, zmíněné věci jsou chyby. Nesouhlasím však, že je potřeba najímat nějaký tým grafiků a extra lidi. Tady opravdu stačí šikovný grafik, který bude mít jasnou představu o tom, co dělá. Přestože si digibook nekoupím, tak i s těmi chybami ho považuji za celkem slušnou limitovanou edici pro lidi, které tento styl limitovaných edic zajímá.

Pro příště by možná stálo za to nepsat takový článek jako hejt a otírat se o lidi, ale napsat to jednodueš jako kritiku. Tedy i když má autor článku v té kritice pravdu, v mých očích si pod sebou podřezal větev svým přístupem u některých věcí.

Re: Hejt digibooku Plán útěku: Děsivá první ...

Vložil Lima (bez ověření), 7. Duben 2014 - 3:32

Obrázek uživatele Lima

Už jenom napsat do nadpisu odporné slovo „HEJT“ svědčí o idiocii autora. Trochu pokory by neuškodilo, Petře Semecký…

Re: Hejt digibooku Plán útěku: Děsivá první ...

Vložil kuchi (bez ověření), 7. Duben 2014 - 6:31

Obrázek uživatele kuchi

Nezlobte se, ale špatné zarovnání textu a gramatické chyby ukazují že to nebyla fanouškovská práce, ale spíše práce někoho komu je celý výsledek u … a jediné co ho zajímá je cena. Filmareně fandím, ale prosím příště kromě „Hurá“ lidi zapojte ještě někoho, kdo je schopen říct „Tudy né,přátelé“

Re: Hejt digibooku Plán útěku: Děsivá první ...

Vložil martin (bez ověření), 7. Duben 2014 - 7:44

Obrázek uživatele martin

Tak takhle se to dělá: najít produkt s chybami, napsat ´´HEJT´´ článek a výsledek je tu: je očem psát a je tu návštěvnost. Ono popravdě, když pan Semecký do článku dává něco ´´ze sebe´´ tak to vždycky stojí za to :D:D:D. Děkuji opět jsem se náramně bavil. BTW produkt s chybami = rarita??

Re: Hejt digibooku Plán útěku: Děsivá první ...

Vložil Mxpx (bez ověření), 7. Duben 2014 - 10:57

Obrázek uživatele Mxpx

Pokud vim tak z Filmareny bylo prodano uz pred casem snad 230 ks,jestli tohle nepovazujete za uspech a jestli tento digibook lezi nasklade filmgame,tak je to vas problem.Timhle chovanim si akorat fanousky odhanite,nez abyste je nabrali.Filmarena dela skvelou praci uz od zacatku,sleduji je nezavisle jeste kdyz byli mali,ted vedou a neni se cemu divit.Takhle se ma pracovat se zakazniky a fanousky filmu a ne jak tady propagovat jen pomluvy,kecy a hejtovat.Zacnete prosim u sebe nez zacnete prudit a prudit do prace druhych.Ale chapu,zavist a konkurence je velka.Docela rad jsem sem chodil,ale kecy pana redaktora a neustale prudeni me dost odrazuji.......

Re: Hejt digibooku Plán útěku: Děsivá první ...

Vložil Anonim (bez ověření), 7. Duben 2014 - 13:29

Obrázek uživatele Anonim

Filmgame má skladem jen 8 kusů.

Re: Hejt digibooku Plán útěku: Děsivá první ...

Vložil Anonym (bez ověření), 7. Duben 2014 - 12:06

Obrázek uživatele Anonym

Sakra roztrhejte si občansky .Dodal bych také kamínek do hádky předně dodávám že jsem chodím kvůli přehledu a ne diskuzím které jsou k ničemu protože distribuce jak sleduji delší čas na české diváky neboli zákazníky kašle ,samozřejmě,že jako milovník filmů jsem si když jsem viděl digibook ho chtěl zakoupit avšak naštěstí si kamarád koupil dříve tak jsem měl možnost omakat prsty ,a zrakem zboží které se tu haní dodávám ,že potom jsem si zakoupil obyčejné vydání.K vydání digibooku -ano chyby jsou skutečně patrné z pohledu zákazníka pokud jde o luxusní vydání pro luxusní zákazníky by mu také měla bych poskytnuta nejvyšší péče což se tu nestalo snaha byla ,ale nestalo .K článku -skutečně si myslím ,že informování o nedostatcích je skvělá věc a dobrá práce novináře avšak podotýkám musí to mít profesionální formu to se zde také nestalo.Na závěr pro ty kteří mě budou obvinovat se stranění ač Filmareně čí Filmgame nakupuji u obou a také jinde zkrátka kde mi nabízejí dobré ,kvalitní a pravdivé informace o zboží .

Re: Hejt digibooku Plán útěku: Děsivá první ...

Vložil FilmFan24 (bez ověření), 7. Duben 2014 - 14:51

Obrázek uživatele FilmFan24

(Pod)průměrné béčko? Jděte někam (ne)vážený pane Semecký! Pokud se vám navzdory vysokému hodnocení na csfd.cz a imdb.com film nelíbí je to váš problém. A jako kritik, za kterého se považujete, je potom vhodné text formulovat úplně jinak, třeba: Navzdory kladnému hodnocení diváků je Plán útěku v mých očích (pod) průměrné béčko. Prostě aby bylo z textu patrné, že je to pouze váš názor za kterým si stojíte…Jinak pochybuju, že omladina po nočním tahu hospodami sáhne po bagetách Crocodille. Z okolí znám jedince, co mají raději bagety z Lidlu, které jsou levnější a kvalitnější…Poslední větu ale neberte doslova. Po flámu bagety přece snad nikomu (jedno jaké značky) nejedou. Ale jako Product Placement ve vašem článku věta splnila účel…Z vašich rádobyvtipných článků je mě opravdu smutno na duši. Takhle se to, co děláte dělat skutečně nemá…

Re: Hejt digibooku Plán útěku: Děsivá první ...

Vložil Psema (bez ověření), 7. Duben 2014 - 16:12

Obrázek uživatele Psema

On opravdu někdo obrat o Crocodille považuje za product placement? A proč by si ho podobná značka vůbec dělala na webu, který je na hony vzdálený jejím záměrům?

Ale budiž, konspirační teorie jsou docela zábavná věc. Jinak žádný soudný člověk nebere imdb či čsfd jako bernou minci, jelikož jsou na nich hodnocení vždycky značně ovlivněna dvěma extrémními protipóly fanoušků a anti-fanoušků, mezi nimiž se pak pohybují lidé, které je celkem zajímavé sledovat (platí hlavně u čsfd), ale jejichž vkus pořád může být značně odlišný od toho, jaký má člověk sám. A také bychom se mohli bavit, jak moc je vzorek lidí například na čsfd relevantní pro nějaké úsudky o oblíbenosti. (Kolik lidí, co film vidělo, tam není registrováno?)

Takže ne, nevidím důvod, proč bych měl brát v potaz databáze diváků, když recenzentský úsuz je na základě například Rotten Tomatoes bídný a to samé platí pro tuzemské recenzenty.

Navíc jsem myslel, že už lidé dávno dospěli k tomu, že recenze tu není od toho, aby odpovídala všeobecnému vkusu, ale aby vyjadřovala názor jejího autora, podle kterého se někdo může, ale nemusí řídit.

Jinak ano, podle mě jde o podrůměrné béčko, které je stylově zoufale nesoudržné a nenabízí o moc více než jistý guilty pleasure potenciál z toho, že jsou oba pardálové před jednou kamerou. Ačkoli před ní nemají moc co na práci a pohybují se v příběhu, který se polovinu filmu tváří sofistikovaně, aby se na konci vše vyřešilo střelbou ze samopalu. Někdo to samozřejmě může považovat za flashback 90. let a Slyových jednohubek z té doby. Já to považuji za velmi slabou ozvěnu doby, která mi zase tolik nechybí.

Docela mě překvapuje ta vztahovačnost u titulů, kde se lidem sahá na ikony. 1) nikdo nikoho nenutí, aby ten názor vztahoval na sebe, popřípadě pak sám sebe považoval za idiota, když se mu to líbí a 2) v civilizované zemi bývá poměrně normální respektovat cizí názor tak jak je. Echt, když tam není napsané třeba to, že je ten film sra_ka. To by mi přišlo nevhodné.

Re: Hejt digibooku Plán útěku: Děsivá první ...

Vložil Anonim (bez ověření), 7. Duben 2014 - 17:03

Obrázek uživatele Anonim

Samozřejmě to lidé nemohou vstahovat na sebe, problém je, že jsi to neuměl napsat tak, aby si to ti lidé na sebe nevztahovali. Stavíš se do role „pravdu mám jen já“, což je z principu hloupé. Ale to souvisí s tím, že tolik nevládneš českým jazykem.

Re: Hejt digibooku Plán útěku: Děsivá první ...

Vložil Psema (bez ověření), 7. Duben 2014 - 17:10

Obrázek uživatele Psema

Toť otázka názoru, já jsem zase přesvědčený, že většina lidí nevládne sekundární gramotností a je vztahovačná, protože si koupila nedodělek, který brání proto, že je „český“ a už jim ho nikdo nevyreklamuje.

V důsledku čehož pak brojí na každé druhé slovo v textu, aniž by si třeba řekla „ty jo, nemá on třeba v něčem pravdu?“

Re: Hejt digibooku Plán útěku: Děsivá první ...

Vložil Anonim (bez ověření), 7. Duben 2014 - 17:40

Obrázek uživatele Anonim

Digibook jsem si nekoupil a nekoupím, zmiňované chyby neobhajuji a je fajn, že na ně někdo poukázal. Osobně tedy nebráním daný digibook, psal jsem zde jen kvůli tomu, že autor článku neví, co je to slušné chování. Tedy při čtení článku jsem si řekl: „Ty jo, on má v něčem pravdu, ale jinak je to *****, kterého nenaučili slušnému chování. Škoda, mohl to být zajímavý a inteligentní článek.“

Re: Hejt digibooku Plán útěku: Děsivá první ...

Vložil A (bez ověření), 7. Duben 2014 - 19:02

Obrázek uživatele A

Osobně stále nechápu, v čem přesně by tento článek měl být neslušný (?). Autor pouze poukazuje na chyby, které při vzniku digibooku nastaly a na výsledném produktu jsou vidět, fakta dává do souvislostí s problematikou současného trhu, českou náturou, a navrhuje řešení pro obdobné edice do budoucna. Na tom přeci není nic neslušného ani jinak urážejícího.

Re: Hejt digibooku Plán útěku: Děsivá první ...

Vložil Anonim (bez ověření), 7. Duben 2014 - 19:14

Obrázek uživatele Anonim
  1. přečti si článek znovu
  2. navrhované řešení je nesmyslné
Re: Hejt digibooku Plán útěku: Děsivá první ...

Vložil A (bez ověření), 7. Duben 2014 - 20:16

Obrázek uživatele A

My si tykáme? A co je nesmyslného na tom, že autor navrhuje, aby se na výrobě digibooků podíleli schopný grafik, korektor/redaktor, který text zkoriguje a texty se ucelily (aby třeba každý herec dostal stejný prostor a aby jednotlivé texty byly stejně zarovnané (!školácká chyba)), když je to zcela očividně potřeba?

Re: Hejt digibooku Plán útěku: Děsivá první ...

Vložil Anonym (bez ověření), 7. Duben 2014 - 15:09

Obrázek uživatele Anonym

..aneb „Hejt pana Petra Semeckého: Děsivý recenzent/šašek“

Re: Hejt digibooku Plán útěku: Děsivá první ...

Vložil JFS (bez ověření), 7. Duben 2014 - 18:43

Obrázek uživatele JFS

V nasi zemi neni problem kvalitne zpracovat a vydat dvd ci bluray. Clovek ktery byl zodpovedny za toto dvd je ocividne amater ktery sve praci vubec nerozumi. Neni to filmovy fanousek ani clovek na svem miste. Nejedna se o amatersky film party nadsencu. O to vic je nepochopitelne ze se tady takovychto pocinu nekdo zastava.

Re: Hejt digibooku Plán útěku: Děsivá první ...

Vložil marko (bez ověření), 7. Duben 2014 - 19:50

Obrázek uživatele marko

napisem svoj nazor ako to vidim JA: digigook je dobry pocin, proti vydaniu som nemal namietky ale je zrobeny „na rychlo“ grafici to s prepacenim odsrali a to: zle zalomenie/zarovnanie textu malo udajov pri hercoch vid Sylvester Stallone. Takze do buducna by sa mali grafici poucit a ty co pisu zivotopisne udaje. Digibook nevlastnim ale mal som moznost ho drzat v ruke a pri cene 27,–e ma presla chut si ho zakupit!!! Precital som si clanok a nikde nie je napisane, ze sa to tykalo eshopov Filmareny alebo Filmgame.

Re: Hejt digibooku Plán útěku: Děsivá první ...

Vložil jarda007 (bez ověření), 7. Duben 2014 - 22:37

Obrázek uživatele jarda007

Zdravím,

původně jsem si říkal, zda mám na tento článek reagovat a nedá mi to a skutečně musím… Když pominu a nebudu rozvádět to, že v případě výroby se podílel ten či onen eshop a na některý je pozitivní či negativní reklama a že se dotyčnému digibook nelíbí, štve mě tento ´HEJT´. Ano, v textu jsou chybky, ani já jsem je nepřehlédl, někomu může připadat, že ho je tam málo, ale já beru celek a když si vezmu, že mohu mít za rozdíl cca 90 Kč (to mi zase nepřijde tak markantní, jak je psáno v článku), plastovou krabičku nebo vytvořený digibook, na kterém se snažilo a podílelo vícero lidí, které mám to štěstí a znám je (neočekávám, že to tady bude brát každý jako plus), tak mě strašně mrzí jedna věc a to ostrá kritika, jak jsem psal výše, nemusí to někomu sednout, ale tady je to podané, jako ultra SH.T, který nemá obdoby a pár lidí to vytvořilo doma za večer. A kam jsme se tím dostali? Vím to naprosto přesně, opět se ukazuje (stejně jako autor píše v článku), my ČEŠI! Pouze někteří lidé dokáží ocenit alespoň snahu, jinak kritizujeme a kritizujeme a jsme tam, kde jsme. Další věc je k lokalizaci, ano, máme češtinu a opět ČEŠI! Tady se chtělo vydat něco hlavně pro náš trh a většina lidí byla nadšená (a to nejen tvůrci tohoto DB. že bude přeložen) a najednou je to špatně a měl být anglicky, aby se prodával do světa?! No a v neposlední řadě, nevím, jaký má autor zkušenosti s prodejem filmů, ale vzhledem k tomu, že tento snímek není pro všechny a má svou ´oldschoolovou´základnu, nemůže se samozřejmě prodat tak rychle jako například jednoho z nejočekávanějších filmu posledních x-let Gravitace, každopádně prodeje jsou více než dobré a mám takový dojem, že brzy již nebude a schválně ať si někdo zjistí, kolik a čeho se prodalo za poslední dobu… Závěrem mohu říci, za sebe jsem s první vlašťovkou spokojen a děkuji všem, kteří se na tomto kousku podíleli a samozřejmě vždy je co zlepšovat, jen se to nemusí takto hned vyhodit téměř do koše, jak největší humus… Já si jakkékoli práce lidí, ať v případě vzniku tohoto blučka, psaní různých článků, recenzí nebo diskutování s fanoušky či zařizování různých srazů vážím a to nemyslím jen v případě FilmAreny, ale i třeba Moviezone, kdy mi to prostě utkvělo v paměti a až dnes jsem vlastně zjistil, že se vlastně známe ;-)

Re: Hejt digibooku Plán útěku: Děsivá první ...

Vložil Obregon (bez ověření), 11. Duben 2014 - 0:38

Obrázek uživatele Obregon

Jardo, snaha je fajn, ale nemá cenu 539 Kč. Kdybyste je rozdávali na fanouškovském srazu těch dvou fosílií, neřeknu ani *****. Ale takhle je to napřesdržku.

Re: Hejt digibooku Plán útěku: Děsivá první ...

Vložil jarda007 (bez ověření), 8. Duben 2014 - 11:14

Obrázek uživatele jarda007

K těm eshopům, tam mi chybí ještě slovo jestli, poměrně důležité, jelikož ta věta poté vyzní úplně jinak ;-)

Re: Hejt digibooku Plán útěku: Děsivá první ...

Vložil Anonym (bez ověření), 9. Duben 2014 - 14:47

Obrázek uživatele Anonym

dost dobre nechapem tuto diskuziu tu. Polovica ludi tu melie cosi o nejakych shopoch co tak sa zamerat na to o com ten clanok je? Je to graficky zmrvene a textovo chude. To ze niekto sa rozhodne robit nieco o com figu vie sa da brat v pohode, nakoniec je to jeho cas a peniaze. Nemoze sa ale cudovat, ak niekto iny povie, ze to nie je ono. Ak nesuhlasi tak cakam argument. Nie nejake narazky o tom kto s kym je spriazneny a podobne zastieracie recicky. Ak je naozaj autor prepojeny s niekym tak cakam okrem vykrikov nejaky konkretny fakt kde rovnaku vec od svojho „shopu“ pochvalil a tuto istu od „konkurenice“ zhodil.