High-Def střípky #2: (Nejen) o herních ovladačích

vydáno 19. 1. 2014 | autor Petr Semecký | sekce Novinky | téma Přehrávače, Televizory, Ze světa

Tagy: Microsoft, PlayStation, PlayStation Move, PS4, Samsung, Sony, Steam Machine, Titanfall, Valve, Xbox, Xbox One

Co je nového ve světě techniky?

Chystaný Titanfall dostane na Xboxu limitovaný ovladač

Slovní spojení limitovaná edice už dnes málokdo bere opravdu vážně, přesto se jím výrobci všeho možného od hraček až po videohry neustále zaklínají. Nově například u Electronic Arts, kteří ve spolupráci s Microsoftem připravují v rámci vydání herní novinky Titanfall exkluzivní „xboxácký“ ovladač s motivy jejich nového herního dobrodružství. Inu, vypadá moc pěkně. A my můžeme hádat, který titul se podobné vychytávky dočká jako další.

Xbox One ovladač - Titanfall

Sony si nechala patentovat skládatelný pohybový ovladač

Není většího opruzu, než když si koupíte PlayStation Move a můžete s ním hrát jen určité typy her, abyste nevypadali jako úplní hlupáci. Jedna věc totiž je, pokud vezmete ovladač s pohybovým senzorem do ruky a simulujete pohyby tenisovou raketou, anebo se snažíte střílet z pistole, samopalu nebo bazuky. Uznejte, že to už vypadá při stávajícím designu ovladače poněkud bizarně. U Sony však podle všeho nelení a chystají malý převrat, kdy už nebudeme muset kupovat ani dodatečné nástavce, abychom si připadali jako agenti se služebním kvérem. Nechali si totiž patentovat prototyp ovladače, jenž půjde libovolně měnit na nůž a různé druhy střelných zbraní. Teď jen, jak to bude vypadat a především fungovat v praxi.

Patentovaný ovladač Sony

Valve zrušilo dotykovou plošku na ovladači pro Steam Machine

Když dali chlapci z Valve poprvé vědět o konceptu Steam Machine a představili design svého herního ovladače, rozhodně se jim povedlo vyvolat vlnu zájmu inovativním ovládáním skrze dva trackpady, jež měla doplňovat dotyková ploška, skrze kterou by šlo komunikovat s ostatními hráči, upravovat nastavení a v případě některých her i provádět další úkony. Už u prototypu, jenž byl zaslán některým testerům však došlo ke změně na čtyři čtvercová tlačítka, a nyní byla dotyková část odstraněna oficiálně. Valve plošku nahradí tradičními tlačítky pro ABXY a DPAD, kteroužto volbu obhajuje lepší kompatibilitou a uživatelskou přívětivostí.

Evoluce Steam ovladače

Samsung představil nový dálkový ovladač k televizorům

Ovladače evidentně hýbou světem, protože v posledních týdnech dal o sobě slyšet i jeden z největších výrobců televizorů Samsung, který představil nový dálkový ovladač, jenž do korejské rodiny obrů (ne, vážně, ovladače Samsungu jsou gargantuovské) přináší čerstvý vzduch v podobě nových funkcí a kompaktních rozměrů. Nový oválný ovladač je o 80 procent menší než jeho předchůdce a kromě směsi tradičních tlačítek nabízí i touchpad (samozřejmě doplněný tlačítky, kdyby náhodou nefungoval), pohybové ovládání či ovládání hlasem. Způsob ovládání vašeho nového zobrazovače tak bude jen na vás.

Nový dálkový ovladač televizorů Samsung
Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře