Hisense uvádí svoje první OLED televize

vydáno 14. 11. 2018 | autor Pavel Kreuziger | sekce Novinky | téma Televizory

Tagy: Austrálie, Hisense X, oled tv, QLED Alliance, Samsung, TCL, ULED

Čínské Hisense má trochu zpoždění oproti konkurenci, ale fakt, že vůbec vydává vlastní OLED televize, stojí za zmínku především proto, že jde o jednoho ze zakládajících členů QLED Alliance – organizace stojící proti OLED. Televize jsou aktuálně dostupné v Austrálii, postupně se přidají i další regiony.

V dubnu 2017 Hisense společně se Samsungem a TCL zformovaly QLED Alliance. Prostřednictvím spojení sil chtěly tyhle tři společnosti učinit z QLED TV – LCD TV s kvantovými tečkami – přímého konkurenta OLED. Díky alianci umožnil Samsung zbývajícím dvěma společnostem používat marketingový pojem QLED TV, byť Hisense raději dávalo přednost označení ULED.

Jenže teď se Hisense rozhodlo, že trochu změní strany – nebo spíše jen diverzifikuje portfolio. Uvádí tedy OLED televize, čímž se řadí po bok podniků jako Bang & Olufsen, Changhong, Grunding, Loewe, LG, Panasonic, Philips, Sony, Toshiba a dalších. Samsung a TCL tak patří mezi hrstku zbývajících větších výrobců televizí, které zatím technologie OLED míjí, ovšem Samsung už svoji vlastní OLED televizi vyvíjí. A Hisense bude i nadále prodávat i LCD televize.

4K OLED televize Hisense jsou postaveny na panelech od LG.Display a jsou vybaveny platformou Vidaa 2.5 s přístupem ke službám jako Netflix, Plex a YouTube. Televize zároveň podporují dva HDR formáty (HDR10 a HLG).

Série OLED televizí Hisense X je již k dispozici v Austrálii v úhlopříčkách 55 a 65 palců za 3 500, respektive 5 000 australských dolarů (58 tisíc, respektive 83 tisíc korun). Další regiony přibydou počátkem roku 2019.

Zdroj: FlatpanelsHD

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře