Home Cinema Praha 2007: EIZO

vydáno 31. 10. 2007 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Z domova

Tagy: CG241W, Eizo, Full HD, HD2441W, HDCP, Home Cinema Praha, Home Cinema Praha 2007, LCD, Philips, PlayStation 3, S2031W, S2431W, Sony, Zoner software

Na třetím ročníku výstavy o domácí zábavě, který proběhl 18. – 20. října, se letos ve větším množství představily i technologie vysokého rozlišení. Kromě full HD televizorů a projektorů to především byly Blu-ray přehrávače, HD videokamery a samozřejmě i filmové Blu-ray disky.

Z prezentace společnosti EIZO jsem připravil krátký článek s několika fotografiemi, představující špičkové LCD monitory s Full HD rozlišením.

Speciál Home Cinema Praha 2007 – všechny články

EIZO

EIZO - logo

Výhradním zastoupením japonské společnosti EIZO NANAO Corp. je pro český a slovenský trh společnost Avnet s.r.o.. Ta na výstavě demonstrovala výhody profesionálních LCD modelů tohoto výrobce také krátkou přednáškou, ve které byly stručně shrnuty výhody použitých technologií a nové možnosti, které díky nim pro uživatele vznikají. Nejépe to bylo samozřejmě vidět na vlastní oči, výrobky značky EIZO odjakživa patřily k naprosté špičce zobrazovacích zařízení a ani nejnovější LCD na tom nehodlají nic měnit.

Od září 2007 na náš trh EIZO uvádí novou generaci širokoúhlých panelů s pracovní plochou větší až o 35 % proti dosud používaným monitorům stejného zaměření. Společnýmznakem je širokoúhlá plocha s poměrem stran 16:10, integrovaný HDCP dekodér a automatická regulace jasu.

Tato nová koncepce vychází z všeobecných trnedů podpory širokoúhlých formátů ze strany výrobců a navazuje na moderní šíření videosignálů od PC platforem až po TV vysílání a herní konzole.

Širokoúhlé panely rozšíří nabídku pro všechny cílové skupiny zákazníků. Pro oblast kancelářské techniky a návrhových systémů CAD/CAM to jsou 20" a 24" modely S2031W a S2431W. Poprvé se objeví zcela nové 24" modely pro video aplikace s rozsáhlou podporou zpracování různých digitálních formátů a HDMI vstupy. Model HD2441W reprezentuje novou produktovou řadu s označením „HD“ (High Definition, vysoké rozlišení), která představuje nový standard pro příjem a zpracování videa na monitoru. Pro profesionální právi v oblasti digitální fotografie, videa a grafiky nabídne EIZO unikátní 24" monitor CG241W s rozšířeným barevným gamutem a hardwarovou kalibrací.

EIZO se tak stává výrobcem s největším sortimentem širokoúhlých displejů na profesionálním trhu. Nabídku během podzimní prodejní sezóny doplní řada atraktivních akcí, například základní fotomodely budou dodávány spolu se softwarem Zoner PhotoStudio9 – EIZO Edition doplněným o správu barev. Videomonitory budou nabízeny v sadě s DVD přehrávačem Philips pro přehrávání videa ve vysokém rozlišení (upscaling).

Mohu říct, že jsem se do vystavovaných monitorů na první pohled doslova zamiloval. Firemní heslo EYE ♥ EIZO, kterým se honosila i herní konzole Sony PlayStation 3 použitá jako zdroj Full HD signálu, totiž zcela určitě nelže. Co ale oči na první pohled nevidí, to je cena: ta v případě modelu HD2441W přesahuje čtyřicet tisíc korun, CG241W s hardwarovou kalibrací přijde ještě o deset tisíc dráž a dokonce i na „základní“ modely S2031W a S2431W si tisícovek budete muset připravit patnáct, resp. třicet. Kvalitu je prostě nutno nejen poznat, ale také patřičně ocenit.

Full HD LCD monitor EIZO HD2441W LCD monitor EIZO CG241W s HW kalibrací

Speciál Home Cinema Praha 2007 – všechny články

Článek je součástí série, informující o akci Home Cinema Praha 2007 »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře