Home Cinema Praha 2007: Sony

vydáno 29. 10. 2007 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Z domova

Tagy: BDP-S300, BDP-S500, Blu-ray, BRAVIA, BRAVIA ENGINE PRO, Full HD, Home Cinema Praha, Home Cinema Praha 2007, KDL-70X3500, LCD, Live Colour Creation, Motionflow 100Hz, PlayStation 3, PS3, Sony, Triluminos LED, Wide Colour Gamut (WCG) CCFL, X3500

Na třetím ročníku výstavy o domácí zábavě, který proběhl 18. – 20. října, se letos ve větším množství představily i technologie vysokého rozlišení. Kromě full HD televizorů a projektorů to především byly Blu-ray přehrávače, HD videokamery a samozřejmě i filmové Blu-ray disky.

Z prezentace společnosti Sony jsem připravil krátký článek s několika fotografiemi, představující především LCD televizory BRAVIA a Blu-ray přehrávače.

Speciál Home Cinema Praha 2007 – všechny články

Sony

Sony - logo

Když se řekne Sony a LCD, znamená to samozřejmě BRAVIA. Na výstavě byla představena nová řada X3500, která navazuje na řadu X2000 a stává se novou vlajkovou lodí mezi LCD televizory BRAVIA. Řada zahrnuje modely s úhlopříčkou 40", 46", 52" a nově také 70", všechny podporují plné HD rozlišení 1080p.

HD LCD televozory řady X3500 využívají různé technologie, zdokonalující divácký zážitek. Například technologie Sony Motionflow +100Hz zdvojnásobuje standardní obnovovací frekvenci z 50Hz na 100Hz, přičemž dodatečné snímky z původního signálu dopočítává speciálním algoritmem. To zajišťuje přirozenou plynulost pohybu, který vypadá reálněji než u standardního televizního obrazu.

10bitové zpracování obrazu a 10bitový LCD panel dovolují zobrazit 1024 odstínů v barevných přechodech, přitom běžné 8bitové panely nabízejí odstínů jen 256. To jinými slovy znamená o 400% více barev a tedy značný pokrok na cestě k barevným tónům skutečného světa.

70" model KDL-70X3500 posouvá hranice reprodukce barev ještě dál, disponuje totiž podsvětlovacím systémem Triluminos LED. Díky poli barevných LED, použitých k osvětlení obrazovky místo klasické fluorescenční výbojky (CCF), se škála barev zobrazitelných tímto modelem zvyšuje na nebývalou úroveň, především v červených a zelených oblastech spektra.

Ostatní modely řady X3500 využívají speciálně navrženou fluorescenční výbojku s širokým barevným gamutem (Wide Color Gamut (WCG) CCFL). Tato inovace také posouvá spektrum podsvícení za hranice možností běžných výbojek a opět umožňuje reprodukovat živější a jasnější barvy. Komplexní interakce mezi zpracováním a zdokonalováním signálu systémem BRAVIA ENGINE Pro, výbojky WCG-CCFL a přesně sladěnými barevnými filtry v panelech je souhrnně označována jako LIVE COLOUR CREATION.

Podrobnější informace o této řadě televizorů BRAVIA se můžete dočíst v tiskové zprávě: LCD televizory Sony BRAVIA X3500 s integrovaným tunerem pro příjem HD vysílání.

Kromě televizorů se návštěvníci výstavy mohli seznámit s dvojicí Blu-ray přehrávačů BDP-S300 a BDP-S500. První z nich je díky své ceně 14990,– Kč přístrojem, který by mohl přiblížit formát Blu-ray velkému počtu nových diváků. Model BDP-S500 je pak high-endová verze pro zákazníky, požadující nekompromisní kvalitu obrazu a zvuku – tomu ovšem odpovídá i jeho vyšší cena. Ať už se ale rozhodnete pro jeden nebo druhý model, vaše stávající sbírka DVD se díky němu přehraje ostřeji díky převodu obrazu na 1080p.

Další informace o Blu-ray přehrávačích Sony si můžte přečíst v tiskové zprávě: Sony uvádí na trh dva nové Blu-ray Disc přehrávače.

Jako absolutně nejlevnější alternativa pro zájemce o Blu-ray filmy byla prezentována také herní konzole Sony PlayStation 3. Podle slov zástupce společnosti určité skupině lidí nevadí oblý design a rádi si konzoli pořídí primárně za účelem přehrávání Blu-ray disků. Je to samozřejmě low-end řešení, například kvůli absence oddělených obvodů, lákadlem je v tomto případě ale především cena, která tuto chvíli činí 11100,– Kč.

Tématu použití PS3 jako Blu-ray přehrávače se věnuje zdejší obsáhlý článek SONY PlayStation 3 jako Blu-ray přehrávač s velmi zajímavou diskusí.

Není bez zajímavosti, že právě herní konzole Sony PlayStation 3 zajišťovaly přehrávání Blu-ray filmů v mnoha expozicích ostatních firem v rámci celé výstavy. V tuto chvíli se prostě opravdu jedná o nejdostupnější řešení s více než dostačující kvalitou.

Blu-ray přehrávač Sony BDP-S300 Blu-ray film Vertical limit na LCD Sony Herní konzole Sony PlayStation 3

Speciál Home Cinema Praha 2007 – všechny články

Článek je součástí série, informující o akci Home Cinema Praha 2007 »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře