HTSA bude podporovat výhradně Blu-ray

vydáno 25. 9. 2007 | sekce Novinky | téma Ze světa | 1 komentář

Tagy: Blu-ray, Home Theater Specialists of America, HTSA

Americká asociace specialistů na domácí kina (HTSA) oznámila, že bude na základě průzkumu mezi svými zákazníky nadále jako HD formát podporovat pouze Blu-ray. 92 % všech HD přehrávačů, prodaných členy asociace, bylo totiž právě Blu-ray, zbylých 8 % tvořily HD DVD a duální přehrávače. HTSA přitom není žádná lokální organizace, její vliv je na poli domácích kin značný.

Asociace Home Theater Specialists of America se v současnosti skládá z 62 členů (firem) po celé Americe, z nichž každá musí mít podle členských podmínek minimální roční obrat 5 milionů dolarů. Celkový roční obrat všech členů HTSA je tak okolo půl miliardy dolarů a to už je slušný kousek trhu.

Všichni členové asociace se navíc specializují na audio a video techniku a především na domácí kina, navíc se ve většině případů jedná o firmy, zabývající se highendovými přístroji nebo instalující taková domácí kina, která si svůj název skutečně zaslouží: často se totiž jedná například o sál pro několik desítek lidí s projektorem a profesionálním ozvučením. Je tedy jasné, že jejich zákazníci mají patřičný kupní potenciál, takže rozhodnutí přiklonit se k jednomu nebo druhému HD formátu může řádně zahýbat celkovou situací na HD trhu.

Volba tedy padla na Blu-ray. Výkonný ředitel HTSA Richard Glikes v této souvislosti vyzdvihnul oproti konkurenčnímu HD DVD především větší kapacitu, lepší rozlišení, větší podporu u výrobců a dostupnější obsah. I když všechno z toho není tak docela pravda, faktem je, že Blu-ray pomalu ale jistě vítězí na většině front a tohle by mohla být ta poslední kapka, potřebná ke konečnému vítězství.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: HTSA bude podporovat výhradně Blu-ray

Vložil Jari becker (bez ověření), 26. Září 2017 - 13:41

Obrázek uživatele Jari becker

This is HTSA, Keep supporting Blu-ray, Love to hear it Thank you for sharing this