Huawei se chce do roku 2020 stát největším výrobcem smartphonů

vydáno 19. 11. 2018 | autor Pavel Kreuziger | sekce Novinky | téma Mobilní telefony

Tagy: ambice, CNBC, Huawei, Richard Yu, Rozhovor, Samsung, smartphony, statistiky, technologie, výrobci

Čínská společnost Huawei má ambiciózní plány. Poté, co na druhé příčce mezi světovými výrobci smartphonů porazila Apple, brousí si zuby na příčku první, kterou (zatím) drží Samsung.

Řekl to šéf spotřebitelské divize společnosti v rozhovoru pro televizi CNBC. Zatímco jihokorejský výrobce roste jen minimálně, růst Huawei dosahuje desítek procent meziročně a Číňané tak svého rivala úspěšně dotahují.

Samsung se v poslední době zaměřil na to, aby jako první přinesl světu některé technologie včetně 5G smartphonu či skládacího zařízení (přičemž to druhé se mu už nepovede), ale úplně stejný zájem na tom, uzmout vítězství, má právě i Huawei. Podle Richarda Yu má jeho společnost neobvyklou obchodní strategii v oblasti smartphonů.

Čínský výrobce se vždycky zaměřoval na oblast B2B (business-to-business), takže celý vyšší management společnosti je specializován na tento segment trhu – včetně jeho členů, kteří mají na starosti B2C (business-to-consumer, tedy spotřebitelský) provoz. Což často vede ke sporům, neboť B2B management často nedůvěřuje plánům, které se Richard Yu a jeho tým pokoušejí prosadit.

I přesto je Huawei i nadále silou, se kterou je potřeba počítat, a všeobecně se má za to, že by dosažení ambiciózního cíle nebylo žádným překvapením. V mezičase plánuje Huawei přinést pár inovativních projektů spoléhajících se do značné míry na umělou inteligenci, klíčovou technologii, která má změnit způsob, jakým dnes používáme smartphony.

Zdroj: Phone Arena

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře