IFA 2009: Toshiba a... Blu-ray!

vydáno 4. 9. 2009 | autor Štěpán Čermák | sekce Novinky | téma Přehrávače

Tagy: AVCHD, BD-Live, BDX2000, Blu-ray, DivX, DivX HD, Dolby TrueHD, DTS-HD Master Audio, HDMI-CEC, IFA 2009, přehrávač, REGZA-Link, SDHC, Toshiba, válka formátů

Toshiba - logo

O tom, že Toshiba naskočila do Blu-ray vlaku, jsme psali nedávno. Na IFA teď společnost svůj historicky první Blu-ray přehrávač představila naživo a kruh se díky tomu může uzavřít. Pojďte se s námi na jejich Blu-ray drobečka v rychlosti podívat – máme pro vás první fotky, specifikace a galerii z celé toshibácké expozice.

První Blu-ray přehrávač od Toshiby, nesoucí název BDX2000, ja tak trochu ošklivé kačátko. Ostatně designově se příliš neliší od HD DVD staroušků nebo současných modelových řad DVD přehrávačů Toshiba, což v praxi znamená, že se přední panel schovává za kouřový kryt.

Disk tedy můžete zasunout až po jeho odklopení, což není nic tak hrozného – horší je, že designově přístroj opravdu vypadá nudně. Jeho strohost nezachrání ani fakt, že vedle nejnovějších LED televizorů Regza příjemně ladí, v člověku totiž budí dojem, že by ladil i vedle černobílého CRTčka.

Blu-ray přehrávač Toshiba BDX2000

Ale design samozřejmě není všechno, vždyť u Toshiby neustále dokazují, že o lásku na první pohled jim rozhodně nejde – jejich expozice je jednou z nejnudnějších na celé IFA. Hlavně ať to hraje. A zdá se, že tohle přání společnost i přes to, že Blu-ray stále určitě nefandí (vlastně ho musí nenávidět), hodlá splnit.

Toshiba BDX2000 bude na dnešní poměry klasicky vybavený Blu-ray přehrávač, to znamená, že bude umět BD-Live, rozlouskne DTS-HD Master Audio i Dolby TrueHD (o bitstreamu se Toshiba sice zatím nezmiňuje, ale dá se očekávat), bude podporovat funkci Deep Colour a REGZA Link (HDMI-CEC). A má SDHC slot.

Blu-ray přehrávač Toshiba BDX2000 Blu-ray přehrávač Toshiba BDX2000 Blu-ray přehrávač Toshiba BDX2000 Blu-ray přehrávač Toshiba BDX2000

TIP: Rozsáhlou fotogalerii z veletrhu spotřební elektroniky IFA 2009 pro vás online aktualizujeme v rámci stránky HDmag.cz na Facebooku. Registrace není nutná, ale potěší nás.

Víceméně tedy standardní výbava, překvapuje až přehráváním AVCHD a hlavně přítomností DivX kodeku. DivX certifikaci sice přístroj nemá, formát ale přehraje včetně – a to je konečně zajímavé – jeho DivX HD mutaci. Cena zatím není stanovená, přístroj bude dostupný v lednu 2010.

Tak co na něj říkáte? Koupili byste si vůbec Blu-ray přehrávač od firmy, která se snažila „modrý“ formát několik let potopit? (Viz válka formátů, resp. její konec)

Článek je součástí série, informující o akci IFA 2009 »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře