IFA 2010: První 3D televize Sharp s Quattron technologií

vydáno 3. 9. 2010 | autor Sharp | sekce Tiskové zprávy | téma 3D, Televizory

Tagy: 3D, 3D LCD, Aquos, HDTV, IFA 2010, LCD, LED, Quattron, RGBY, Sharp, Super Edge LED, UV2A

SHARP - logo

Budoucnost televizí je třírozměrná: po plochých obazovkách a později HDTV je nejnovějším trendem na trhu s televizemi 3DTV. Japonská společnost Sharp pravidelně stanovující standardy v segmentu LCD televizí nyní oznamuje vstup na trh první 3D televize s Quattron technologií na světě.

V tomto novém systému dodává čtvrtá pixelová barva (žlutá) rozhodující prvek pro doposud nejlepší 3D obraz dosažený televizemi s plochou obrazovkou. Vstup na trh v České republice a na Slovensku je plánován na třetí čtvrtletí roku 2010.

V následujících dnech bude Sharp prezentovat své první 3D LCD televizní panely. Výrobky založené na této technologii nabízejí pro 3D televize nevídanou kvalitu obrazu. Zejména podání barev je výjimečně jasné a čisté.

Navíc byl Sharp schopný, díky innovativním LCD TV technologiím jako jsou UV2A, Quattron a Super Edge LED podsvícení, snížit na minimum nežádoucí dvojité obrysy obrázků – tzv. duchy. Sharp využívá technologii zatmívání pro vytvoření dojmu 3D obrazu. Diváci proto musí pro sledování 3D nosit speciální brýle.

Sharp - Miss IFA 2010

Kombinace nejnovějších displejových technologií od Sharp poskytuje ve výsledku nejlepší kvalitu obrazu doposud dostupnou pro televizory s plochou obrazovkou. Například UV2A systém vyvinutý Sharpem zaručuje optimální zarovnání molekul tekutých krystalů v displeji.

Televizní obraz je proto optimalizovaný a má vyšší světelnou propustnost panelu. Tato světelnost, která je zvýšena světlem z podsvícení, poskytuje ideální základ pro kompenzaci ztráty jasu způsobené střídavým levo-pravým přepínáním zatmívacích brýlí.

S Quattron systémem přidal Sharp žlutou jako čtvrtou subpixelovou základní barvu a dále tak vylepšil kvalitu obrazu u svých displejů. Také obnovovací frekvence je perfektně přizpůsobena 3D panelům.

A konečně i průkopnický a extrémně energeticky účinný systém Super Edge LED podsvícení od Sharpu zaručuje perfektní prosvětlení displeje a tím pádem ještě dokonalejší obraz.

Kromě pozornosti věnované co nejvyšší kvalitě obrazu se Sharp soustředí i na energetickou úspornost svých výrobků. Ekologičnost produktů byla brána v potaz i při vývoji 3D LCD televizí: sledování televize přes 3D brýle způsobuje, že se obraz jeví jako mírně tmavší a proto Sharp reagoval vyrobením displeje, který nabízí 1,8krát vyšší jas než klasické 3D televize.

Sharp AQUOS 3D Quattron

Perfektní součinnost UV2A a Quattron technologií umožňuje, že se stejnou intenzitou podsvícení ztratí méně světla při průchodu panelem. Displej proto nabízí vyšší jas bez zvýšení spotřeby energie.

Tzv. zatmívací technologie je metoda, která prozatím nabízí ten nejlepší 3D obraz. Proto 3D LCD televize Sharp fungují v kombinaci se zatmívacími 3D brýlemi.

Televize a brýle jsou perfektně synchronizovány. 3D brýle mají skla z tekutých krystalů a střídavě se zatmívají a propouštějí obraz tak, aby levé oko sledovalo pouze sudé snímky určené pro levé oko a pravé liché.

Jednotlivé snímky zobrazovány střídavě v rychlých sekvencích. Lidské oko nedokáže vnímat rychlé střídání jednotlivých obrázků nabízených pravým a levým okem. Místo toho si vytváří perfektní 3D efekt.

Nejlepší dostupný 3D obraz pro ploché obrazovky kombinovaný s výjimečnými ekologickými vlastnostmi je nyní zabalen do nového AQUOS designu. Na veletrhu IFA se budou moci prodejci, experti a zákazníci sami na vlastní oči přesvědčit, že nové 3D LCD televize Sharp AQUOS poskytují nejlepší dostupný 3D zážitek.

Vstup na trh je naplánován pro třetí čtvrtletí roku 2010, což se shoduje s termínem největšího světového veletrhu spotřební elektroniky IFA 2010.

Článek je součástí série, informující o akci IFA 2010 »

Související články

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře