K iniciativě HDR10+ se přidávají další členové

vydáno 26. 12. 2018 | autor Pavel Kreuziger | sekce Novinky | téma Ze světa

Tagy: ARM, HDR10+, Hisense, Rakuten, Samsung, standard, TCL, technologie

Iniciativa HDR10+ už má 45 členů včetně výrobců televizí, poskytovatelů obsahu, hollywoodských studií a dalších společností. K těm nejčerstvěji přidaným patří TCL, Hisense, Rakuten a ARM.

Těsně před veletrhem CES 2019 to oznámil Samsung. HDR10+ je HDR formát videa bez nutnosti licencování (respektive platby za licenci) a je koncipován jako přímá alternativa k Dolby Vision.

„HDR se ukazuje být jako jedna z nejdůležitějších technologií pro ultra vysokou kvalitu obrazu a v souvislosti s tím je formát HDR10+ od Samsungu stále uznávanější,“ řekl Hyogun Lee, výkonný viceprezident divize Visual Display Business společnosti Samsung Electronics. „HDR10+ byl již přijatý významnými společnostmi z různých oborů. Samsung na tom bude i nadále stavět a upevní naše vedení na poli technologií pro standardy HDR (…).“

K vydávání obsahu v HDR10+ se zavázala například studia 20th Century Fox a Warner Bros. Pokud jde o první z nich, zde zatím příliš informací nemáme, ale Warner Bros Home Entertainment vytvořil dosud přes 70 titulů kompatibilních s HDR10+ a počátkem příštího roku má v plánu mít více než 100 titulů dostupných pro digitální distribuci v HDR10+.

K iniciativě HDR10+ se přidali i výrobci televizí TCL a Hisense, ale podle všeho se to alespoň prozatím bude týkat jen čínského trhu.

Zdroj: FlatpanelsHD

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře