Keanu Reeves bude obhajovat ďábelského Al Pacina na Blu-ray

vydáno 23. 5. 2012 | autor Štěpán Čermák | sekce Novinky | téma Filmy

Tagy: Blu-ray, Ďáblův advokát, Devil´s Advocate, film, Warner Bros., Warner Home Video

Ďáblův advokát

Ďáblův advokát režiséra Taylorda Hackforda patří mezi nejzajímavější a zároveň nejděsivější horory konce devadesátých let. Děsivý thriller o advokátovi (Reeves), který přijde na to, že pracuje pro samotného Lucifera (vskutku ďábelský Al Pacino), za patnáct let své existence téměř nezestárl a hlavně mu neubylo na děsivosti. Tu si již brzy budeme moct užít také ve vysokém rozlišení.

Warneři americký Blu-ray release slíbili na 18. září a ačkoliv zatím nejsou známy žádné bližší technické specifikace (i když modří vědí, co čekat) a studio neslíbilo ani žádné konkrétní bonusy (doufejme v nějaké výroční), objevila se o chystané edici zajímavá zpráva. Warneři totiž film nabídnou v necenzurovaném režisérském sestřihu. Co to znamená? Tím si není nikdo jistý.

Ďáblův advokát totiž odjakživa existuje v jediném sestřihu, a to v původním, který se objevil v kinech. V rámci VHS a DVD sice bylo alternováno několik scén, v nichž se objevila v kanceláři Lucifera skulptura, na jejíž použití neměli tvůrci práva, to bylo ale jen počítačové nahrazení jinou plastikou, nikoli zásah do sestřihu. Ten ostatně vznikl pod eRkovým ratingem (objevuje se v něm brutalita i „full frontal“ mladé Charlize Theron), vytvářet tedy jakýsi „unrated dircetor´s cut“ by nedávalo smysl.

Devil´s Advocate

Možná se tedy jedná o obyčejné vábení marketingového oddělení Warnerů. Pokud se skulptura na zdi Lucifera „vymění“ za tu původní (což by znamenalo, že studio vyřešilo potíže s právy), samozřejmě by se jednalo o vítanou drobnost. Jenže o téhle kauze doteď téměř nikdo netušil, takže je vysoce pravděpodobné, že si změny nikdo nevšimne. A stavět na tom název edice a vábit na nový sestřih, je dost nefér. Uvidíme, co si studio přichystalo.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře