Lawrence z Arábie konečně na Blu-ray!

vydáno 20. 12. 2011 | autor Štěpán Čermák | sekce Novinky | téma Filmy

Tagy: Blu-ray, Lawrence of Arabia, Lawrence z Arábie, Sony Pictures

Lawrence of Arabia (Blu-ray)

Že to ale trvalo! Je to pět let, co nám Sony ve svém prvním Blu-ray promu (můžete na něj mrknout i u nás – samozřejmě v HD) naslibovalo kvanta zajímavých titulů, jejichž releasu jsme se však na Blu-ray po celou dobu existence formátu nedočkali. Proč, to je záhadou, nicméně Sony alespoň částečně své resty dohání, i když nepochopitelně pomalu.

Britská pobočka Sony Pictures prodejcům předběžně oznámila datum BD premiéry Lawrence z Arábie, tedy titulu, v jehož vysokodefiniční premiéru už nikdo nejen nevěřil, ale možná ani nedoufal. Právě Leanova velkolepá klasika měla být jedním z prvních taháků na Blu-ray a podle toho, co Sony tvrdilo ve všelijakých reklamních materiálech, byl jeho remasterovaný přepis připravený už dávno. Jestli po něm docházelo ještě k dalším úpravám, ví jen pověstný čert, každopádně se produkce někde „kapánek“ sekla. Na pět let. Normálka.

S oficiálním datem uvedení (pro britský trh bylo stanoveno na 4.června 2012) však žádné další informace o titulu nedorazily, nevíme tedy žádné technické podrobnosti, stejně jako netušíme o bonusových materiálech, které budou film doprovázet. Dá se ale čekat, že budou minimálně portovány bonusy z několik let staré DVD edice, ve které měl prsty i Steven Spielberg.

Předobjednávka na britském Amazonu vyjde na velice rozumných čtrnáct liber, k nám by měl Lawrence dorazit také, ostatně Sony Pictures je u nás normálně distribuováno. Bát bychom se – vzhledem k tomu, že se jedná o katalogový titul – neměli ani nějakého většího zpoždení oproti světu. Americké datum premiéry zatím známo není.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře