Lawrence z Arábie v restaurované podobě v Cannes, Blu-ray opět odložen

vydáno 29. 4. 2012 | autor Štěpán Čermák | sekce Novinky | téma Filmy | 1 komentář

Tagy: Blu-ray, film, Lawrence of Arabia, Lawrence z Arábie, Sony Pictures

Cesta legendárního dobrodruha Lawrence z Arábie do vysokého rozlišení je hodně kostrbatá, roky slibované Blučko, na které se těší snad každý filmový fanoušek, totiž ne a ne dorazit. Dokonce i s tou britskou premiérou, která byla slíbena na 4. června, to vypadá docela bledě – o údajně za měsíc vycházející placce se zatím neobjevily žádné dodatečné informace. Není tedy divu, že se každá zpráva o stavu Lawrence z Arábie cení zlatem.

Lawrence of Arabia (Blu-ray)

Film se čerstvě chystá na obnovenou kinopremiéru, kterou si odbude ve francouzském Cannes pod sekcí Official Selection – Cannes Classics. Naprostou samozřejmostí, jak už je u obnovených premiér zvykem, je k té příležitosti provedená restaurace (i když, resturační práce nezačaly ke příležitosti obnovené premiéry, nýbrž při oslavách padesátého výročí). Film je tedy připraven v digitální podobě a měl by vypadat lépe, než kdy předtím, což každého automaticky vede ke spekulacím o Blu-ray.

Pokud ten dorazí do britských obchodů už na začátku června, bude se jednat o drobný zázrak. Mnohem pravděpodobnější je však celosvětová BD premiéra během podzimu, pravděpodobně v září, kdy se obvykle objevují větší katalogové tituly. Ostatně britský Amazon už zrušil předběžné objednávky na onen červen a film opět vede pod „Sign up to be notified when this item becomes available“, zašle tedy uživateli upozornění, pokud se Lawrence z Arábie stane dostupný.

Jak to tedy v listopadu vypadalo nadějně, že bychom se v letních dnech mohli Lawrence dožít, teď se zdá, že si budeme muset počkat až do dnů podzimních, ne-li do zimy samotné. Premiéra v Cannes budiž jakýmsi uklidněním, že film restaurací opravdu prošel a někde v soňáckém sejfu čeká na to, až se nějaký producent konečně rozhoupe k jeho vypuštění na domácí trh.

Do té doby můžeme leda protáčet staré DVDčko a vysokodefiničního Lawrence z Arábie i nadále uvádět jako jeden z největších failů Sony Pictures Entertainment, které ho slibuje více než pět let.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: Lawrence z Arábie v restaurované podobě v Cannes, ...

Vložil marko (bez ověření), 30. Duben 2012 - 20:09

Obrázek uživatele marko

dik za informacie! dufajme ze to vyjde… zial som tento film nevidel a dvd nemienim kupovat pockam si na kvalitu