LG Display chce výrazně zrychlit výrobu OLED TV panelů

vydáno 30. 4. 2018 | autor Pavel Kreuziger | sekce Novinky | téma Televizory

Tagy: LG Display, Nikkei Asian Review, oled tv, panely, plány, výroba

Společnost LG Display chce v roce 2021 vyrábět 10 milionů panelů pro OLED televize ročně. Přitom v roce 2017 jich byly méně než dva miliony. Firma do tohoto segmentu investuje zároveň 18 miliard dolarů.

Podle zprávy Nikkei je dílčím cílem LG Display vyrobit v letošním roce téměř tři miliony OLED displejů. Je třeba zmínit, že v porovnání s celkovým počtem ročně prodaných televizí – okolo 200 milionů kusů – je to jen kapka v moři.

„Jednoduše budeme schopni vyrábět 10 milionů, nebo 20 milionů panelů pro OLED televize, když jsou spotřebitelé ochotni platit za lepší produkty, řekl viceprezident LG Display Lee Sang-hoon pro Nikkei Asian Review. „Letos jich máme v plánu vyrobit 2,8 milionu a cílem je dosáhnout 10 milionů do roku 2021.“

OLED technologie si již ukrojila velký krajíc z trhu prémiových televizí. Podle analytiků tvořily v loňském roce OLED televize až 50 procent objemu trhu prémiových televizí (za 2 tisíce dolarů a více). Tento podíl má v letošním roce dosáhnout 70 procent.

Do roku 2020 má LG Display v plánu do OLED technologie zainvestovat přibližně 18 miliard dolarů. Firma v současnosti buduje továrnu, která bude schopna vyrábět OLED TV s vyšším rozlišením 8K.

Zdroj: FlatpanelsHD

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře