LG investuje 1,75 miliardy USD do linky na OLED displeje

vydáno 29. 7. 2016 | autor Pavel Kreuziger | sekce Novinky | téma Ze světa

Tagy: Apple, flexibilní displej, LG, OLED, továrna

LG pokračuje ve výrazných investicích do OLED technologie, což dokazuje i nově budovaná výrobní linka šesté generace, která má dodávat flexibilní OLED displeje pro hodinky, telefony, tablety a potenciálně i větší zařízení.

LG Display – součást LG, která má na starosti obrazovky – uznává, že ačkoliv vede trh v oblasti velkých OLED televizí, zaostává v menších OLED displejích, kde vede konkurenční Samsung. To je třeba změnit, tvrdí LG.

Společnost v současné době vyrábí flexibilní OLED displeje pro zařízení typu LG Watch Urbane nebo Apple Watch na výrobní lince typu E2 (přechod mezi čtvrtou a pátou generací). LG Display však začala budovat novou linku E5 (šesté generace), která se sériovou výrobou začne v první polovině roku 2017.

Nyní firma oznámila, že vybuduje ještě jednu linku, která nese typové označení E6, nacházet se bude v jihokorejském Paju a investice do ní dosáhnou výše 1,75 miliardy USD (asi 42,6 miliardy korun).

Výrazná expanze je přičítána plánu Applu přejít na OLED displeje ve svém iPhonu. Jestliže by se tak stalo, potřebovala by americká firma tolik OLED panelů, kolik v současné době globální výrobní řetězec není schopen vyprodukovat.

Kromě výše uvedeného jihokorejská firma oznámila, že do budoucna utratí téměř 9 miliard USD do výstavby zcela nového výrobního komplexu P10 (s OLED linkou 9. generace), která bude určena především pro OLED televize.

Zdroj: FlatPanelsHD

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře