LG na CES uvede nový 4K short-throw projektor

vydáno 25. 12. 2018 | autor Pavel Kreuziger | sekce Novinky | téma Projektory

Tagy: CES 2019, Las Vegas, LG HU80KA, LG HU85L, projektor, ultra short-throw

Veletrh CES je sice ještě nějakou dobu před námi, ale jednotliví výrobci už nám dávají nahlédnout pod pokličku toho, co si pro nás v Las Vegas chystají.

Konkrétně jihokorejská LG tak prozradila, že zde odhalí druhou generaci svého laserového short-throw projektoru CineBeam, jehož generace první byla představena právě před rokem.

Stejně jako předchůdce s označením HU80KA umožňuje i Ultra Short Throw technologie modelu HU85L přenést rozměrný obraz na jakýkoliv povrch – ať už stěnu, podlahu či strop. Uživatelé mohou vytvořit 90palcový obraz ze vzdálenosti pouhých dvou palců (5 centimetrů) od stěny a úhlopříčku zvětšit dokonce až na 120 palců přesunem na 7palcovou vzdálenost (18 cm).

HU85L si zároveň zachovává 4K rozlišení a maximální jas 2 500 lumenů z předchozího modelu. A ačkoliv tisková zpráva nezmiňuje HDR – což je funkce, kterou model HU80KA oplýval – je zde odkaz na „širokou barevnou škálu.“

Kromě klasických možností konektivity typu USB, Ethernetu nebo HDMI přichází projektor i s operačním systémem webOS 4.5, umožňujícím uživatelům přístup k Netflixu, Hulu a dalším streamovacím službám. Kromě toho projektor nabízí i bezdrátovou podporu externích periferií typu klávesnice a myši.

LG do zařízení stejně jako do svých moderních TV a smartphonů implementovala technologii umělé inteligence ThinQ, která umožňuje ovládání hlasem.

Cenu projektoru ani datum jeho vydání zatím neznáme, je ovšem jisté, že bude levnější než srovnatelně velké OLED televize. Pro srovnání – HU80KA, který dokáže vytvořit 150palcový obraz a má HDR, měl v době uvedení cenovku 3 tisíce dolarů.

Více se dozvíme na veletrhu CES, který začíná v úterý 8. ledna 2019. Zdroj: Techspot.com

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře