LG, Panasonic, Sony a Toshiba na IFA představili nové 4K TV

vydáno 30. 8. 2012 | autor Martin Stančík | sekce Novinky | téma Televizory | 2 komentáře

Tagy: 3D, 3DTV, 4K, 8K, IFA, NHK, Panasonic, pasivní 3D, Sony, Toshiba

Výrobci televizorů se mohou na letošním veletrhu IFA přetrhnout v představování 4K televizorů – svá zařízení zatím uvedly společnosti LG, Sony, Toshiba a Panasonic.

Toshiba 4k

Toshiba představila 84palcovou 4K TV postavenou na enginu CEVO 4K, který má přinést ještě kvalitnější obraz, než kdy dříve. CEVO Engine je založen na tzv. Cell čipech, jež jsou mimo jiné v PlayStationu 3. Televizor se vyznačuje ultratenkým rámem a nabídne všechny Smart TV funkce, které jsou i u dalších televizorů Toshiby. Bližší informace o zařízení bychom se měli dozvědět v lednu na veletrhu CES 2013, na pultech obchodů se pak televizor objeví v první polovině příštího roku.

Další 4K televizor na veletrhu IFA představilo LG. Model s názvem 84LM9600 se již před nějakou dobou začal prodávat v Koreji za cenu okolo 22 000 dolarů, takže určitě nejde o levnou záležitost. Displej má rozlišení 3840×2160 pixelů – čtyřikrát větší rozlišení, než mají současné Full HD displeje – a je opatřen technologií, kterou LG nazvalo 3D sound. Zařízení nabídne 2.2kanálový integrovaný zvuk a 3D obraz založený na pasivní technologii.

LG 4k

Panasonic na letošní IFA představil několik plazmových televizorů. Nejprve šlo o 145palcovou TV s 8K rozlišením, později pak světlo světa spatřila 103palcová 3DTV. Displej gigantické 145palcové plazmy je opatřen rozlišením 7680×4320 pixelů a byl vyvinut ve spolupráci s japonskou společností NHK, která pracovala také na 8K přenosech z Olympijských her a 8K TV od Sharpu. Panasonic představil i novou 103palcovou 3D TV, ke které není třeba používat 3D brýle. Podle pozorovatelů tato televize kvalitou obrazu doslova zahanbila 3D TV od Toshiby. Do třetice všeho dobrého pak Panasonic na IFA vystavuje 20palcový LCD displej se 4K rozlišením. Všechny tři zmíněné displeje od Panasonicu jsou zatím pouze předváděcí a společnost neplánuje jejich výrobu.

Sony 4k

Šéf Sony pak na tiskové konferenci na berlínském veletrhu IFA představil novou 84palcovou 4K Bravia TV. Zařízení s názvem 84X900 je opatřeno desíti reproduktory, takže nabídne kompletní filmový zážitek. Televizor má rozlišení 3840×2160 pixelů a ke zpracování obrazu využívá 4K X-Reality PRO čip. TV podporuje také pasivní 3D technologii a je opatřena Sony Entertainment Network a internetovými službami jako Music Unlimited nebo Video Unlimited. Sony 84X900 vydá na konci roku 2012, cena zatím není známa.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: LG, Panasonic, Sony a Toshiba na IFA představili nové ...

Vložil atlass (bez ověření), 31. Srpen 2012 - 12:52

Obrázek uživatele atlass

este to vidiet na vlastne oci. Inac to vyzera super, len by ma zaujimalo ako na tom vyzeraju HD filmy.

Re: LG, Panasonic, Sony a Toshiba na IFA představili nové ...

Vložil Creator (bez ověření), 2. Září 2012 - 11:16

Obrázek uživatele Creator

A jak by na tom vypadalo běžné vysílání v Česku. Radši ani nemyslet.