LG uvádí unikátní „tapetovou“ OLED TV

vydáno 14. 6. 2017 | autor Pavel Kreuziger | sekce Novinky | téma Televizory

Tagy: 4K, Dolby Atmos, Dolby Vision, LG W7, oled tv, tapetová televize, wallpaper TV

Společnost LG uvádí na trhy v Evropě a USA unikátní „tapetovou“ OLED TV, která je tenká téměř jako papír, konkrétně 2,5 mm.

V současnosti je novinka k dispozici ve vybraných obchodech ve variantě se 65palcovou úhlopříčkou, později v tomto roce by měla ještě přijít 77palcová verze.

Jak již bylo řečeno, je televize pouze 2,5 mm tenká. Kromě toho je podle výrobce tak lehká, že ji ke stěně stačí připevnit magnety. Aby to bylo možné, přesunul výrobce elektronické komponenty včetně časovače i veškeré porty do externího soundbaru, který zároveň oplývá zvukem Dolby Atmos.

Samotný OLED panel vyvinula firma LG.Display, jež je v současné době jediným výrobcem, který je schopen vyrábět OLED panely v masovém měřítku. LG.Display je dceřinou firmou LG, díky které může korejský gigant v téhle oblasti válcovat konkurenci.

Televize, která nese modelové označení W7, disponuje stejnou obrazovou kvalitou jako jakákoliv jiná letošní OLED televize značky LG, včetně 4K rozlišení a HDR (i s podporou Dolby Vision). Z platformy webOS získají zákazníci přístup k aplikacím typu Netflixu, Amazonu a YouTube ve 4K HDR kvalitě.

Zdroj: FlatpanelsHD

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře