LG vydalo open source verzi WebOS

vydáno 8. 3. 2018 | autor Pavel Kreuziger | sekce Novinky | téma Televizory

Tagy: LG, open source, operační systém, otevřený, platforma, webOS

Společnost LG vydala open source verzi svého operačního systému pro televizory. Jihokorejský podnik doufá, že se „webOS Open Source Edition“ přesune i mimo televizory na zcela nové typy produktů.

Systém webOS byl fakticky otevřený už v době, než ho LG koupilo – jeho vývoj kdysi vzdala firma HP. Takže se krokem LG v podstatě uzavírá kruh.

Vydání otevřené verze webOS je „součástí širší snahy zpřístupnit webOS ještě více dnešním spotřebitelům i podnikům,“ napsala společnost. „Když LG v roce 2013 přejalo systém webOS pro naši populární řadu smart TV, učinilo tak s vědomím, že webOS má ohromný potenciál,“ řekl Dr. I.P. Park, technický ředitel LG Electronics. „webOS od té doby ušel kus cesty a nyní je vyspělou a stabilní platformou připravenou na přesun mimo televize a připojení se k velmi exkluzivní skupině operačních systémů, které byly úspěšně komercializovány na takto masové úrovni. S tím, jak přecházíme od prostředí založeného na aplikacích k prostředí založenému na webu, věříme tomu, že skutečný potenciál webOS se ještě plně neprojevil.“

LG využívá webOS ve většině svých televizí, ale vývoj v posledních letech výrazně zpomalil. Na CES 2018 firma LG webOS dokonce ani nezmínila, a to ani při uvádění nové řady TV pro rok 2018. Operační systém je založen na jádru Linux a frameworku HTML5 a CSS3.

Zdroj: FlatpanelsHD

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře