MAGIC BOX v říjnu: Godzilla, Cruise, Zloba a prodloužený Leone

vydáno 26. 9. 2014 | autor Petr Semecký | sekce Novinky | téma Filmy, Z domova | 4 komentáře

Tagy: Blu-ray, film, Magic Box

Godzilla (Blu-ray futurepak) V uplynulém měsíci září se největší tuzemský distributor Magic Box věnoval převážně české kinematografii (disky k Pelíškům či Fair Play se již točí v mechanice a na řadu přijde i velebený Temný případ, nebojte), v říjnu nám to ovšem vynahradí výhradně přehlídkou zahraničních titulů velkých měřítek.

Již první týden bude stát zato. Na Blu-ray se totiž ve třetím rozměru vrátí Zemeckisův epos Beowulf a především nastoupí na scénu slavná Godzilla režiséra Garetha Edwardse. Ta sice řadu diváků „nakrkla“, neboť jim nenabídla tolik bitek mezi mohutnými netvory z hlubin, kolik si mnozí představovali. Osobně ji však považuji za jeden z nejlepších titulů roku, neboť se v ní šikovně spojují jak odkazy na původní japonskou sérii, tak reflexe amerického blockbusteru. Godzilla k nám navíc dorazí i v nádherně embosovaném futurepaku s vyraženým ocasem slavného monstra na přední i zadní straně. Což z ní dělá cenný artikl i pro filmové sběratele. Byť cena 799 korun není nejmenší.

Pokud máte raději full-frontal akci a velebíte Toma Cruise, pak vás rozhodně více nadchne sci-fi Na hraně zítřka, které vlétne na poličky obchodů 8. října. Tom Cruise zde bude likvidovat armády šmejdů z vesmíru a do toho se bude neustále vracet čase po každém usmrcení ze strany nepřítele. Je to fajn akční chuťovka, byť v závěru trochu udýchaná a nelogická. A stejně jako v případě Godzilly se lze těšit na sběratelský Futurepak s cenovkou 799 korun.

Na hraně zítřka (Blu-ray futurepak)Pro „umělečtěji“, respektive klasičtěji zaměřené jedince je poté jasnou povinností Prodloužená režisérská verze Leoneho historické fresky Tenkrát v Americe. Trochu zamrzí, že na přebalu bude podle všeho vytištěn špatný čas stopáže, která nemá být 253, ale 251 minut. To je však drobný detail. Mnohem bizarnější je – jak informoval před pár dny server Zóna – situace ohledně jazykové výbavy disku. Nakonec se totiž na rozšířenou verzi podívá i český dabing. Jenže protože úplný dabing k takto velké verzi filmu neexistuje, budou nové pasáže doplněny českými titulky. Případní diváci se tak mohou těšit na podivné přepínání mezi scénami, případně mezi záběry. Uvidíme, jestli se z disku nestane sběratelská rarita.

Říjnová Blu-ray nabídka Magic Boxu skončí již v polovině měsíce, když se 15. října doplazí na Blu-ray průměrná variace na Šípkovou Růženku Zloba – Královna černé magie s uhrančivou Angelinou Jolie v hlavní a poněkud zfetovanou a věčně vysmátou Elle Fanning ve vedlejší roli. A zároveň s ní i výroční a dlouhou dobu nejistá edice kultovního Interview s upírem, na níž nebude chybět ani zcela nový bonusový materiál rozebírající film a knižní předlohu jako fenomén.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: MAGIC BOX v říjnu: Godzilla, Cruise, Zloba a ...

Vložil Kamil (bez ověření), 27. Září 2014 - 18:30

Obrázek uživatele Kamil

Úplně stejně jako u Tenkrát v Americe byl řešen i dabing Lawrence z Arábie, tedy s vloženými titulky. Takže žádná novinka to není.

Re: MAGIC BOX v říjnu: Godzilla, Cruise, Zloba a ...

Vložil Psema (bez ověření), 28. Září 2014 - 14:54

Obrázek uživatele Psema

Taky nikdo nepíše, že je to novinka. :D Podobně se řešily i filmy před Lawrencem. Což ale neznamená, že to není divné řešení.

Re: MAGIC BOX v říjnu: Godzilla, Cruise, Zloba a ...

Vložil Kamil (bez ověření), 28. Září 2014 - 16:34

Obrázek uživatele Kamil

uznávám :-)

Re: MAGIC BOX v říjnu: Godzilla, Cruise, Zloba a ...

Vložil Kamil (bez ověření), 28. Září 2014 - 16:38

Obrázek uživatele Kamil

I když teď mě napadlo, že ani dodabování není šťastné řešení, pokud nejsou k dispozici titíž dabéři. U Nebožtíci přejí lásce to Magic Box udělal a tahalo mě to hodně za uši. Přitom to je jeden ze skutečně mála filmů, kde český dabing je lepší než originál.