Mel Gibson (ne)zaplatí Výkupné ve vysokém rozlišení

vydáno 6. 3. 2012 | autor Štěpán Čermák | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa | 1 komentář

Tagy: Blu-ray, Buena Vista, Disney, Ransom, Výkupné

Když se před patnácti lety Mel Gibson se zcela chladným výrazem ve tváři v přímém televizním přenosu rozhodl, že nezaplatí Výkupné za svého uneseného syna, většina diváků skvělého thrilleru Rona Howarda oněměla. Co se zprvu zdálo jako šablonovitý film o únosu, se přeměnilo ve hru brnkání na nervy, v níž vedle Gibsona exceloval ještě skvělý Gary Sinise.

Ransom (Výkupné) - Blu-ray

Disney nám tohle drama hodlá připomenout a především představí film nové generaci diváků. Dosáhnout toho chce jednoduše: uvedením Výkupného na Blu-ray, a to rovnou s čerstvě restaurovaným obrazem, který by se i přes příslušnost ke katalogovým titulům neměl stydět ani vedle nejžhavějších novinek. Žádné podrobné technické specifikace sice nebyly prozrazeny, modří ale vědí, že můžeme vedle FullHD přepisu s OARem čekat také vysokodefiniční audio o šesti kanálech.

Otázkou je, jestli Warneři na Blučko vypustí jen původní kinosestřih, nebo nám dopřejí také o několik minut delší Speciální Edici, která byla uvedena na DVD. Vzhledem k tomu, že se jedná o výroční Blu-ray a tedy jakousi ultimátní prezentaci, dávalo by smysl, kdyby se obě verze na disku objevily. Ale do hlav producentů člověk nevidí.

Díky tomu zatím netušíme ani to, jaké dokumenty budou snímek doprovázet. Opět platí, že budou minimálně portovány bonusy z DVD, když už se ale restauruje, mohl by se natočit nějaký ten retrospektivní dokument a něco málo o samotném procesu digitalizace. Nebo třeba krátký film o Melu Gibsonovi, jeho kariéře a osobních excesech. Ale na to Disney koule mít nebude.

Ransom: 15th Anniversary Edition se chystá na americkou Blu-ray premiéru 5.června. Doufejme také v brzkou tuzemskou.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: Mel Gibson (ne)zaplatí Výkupné ve vysokém ...

Vložil Tomáš Procházka (bez ověření), 7. Březen 2012 - 17:53

Obrázek uživatele Tomáš Procházka

Německý ohař krátkosrstý

je nejznámější ze zarýnských ohařů a zcela běžně je nazýván pouze německým ohařem, aniž by došlo k nedorozumění.

V 15. století říkali v Německu honícím psům brackes, ti však neměli nic společného s dnešními ohaři.

Vzhledem k tomu, že původ německého ohaře je dosti spletitý, je rozumnější říci, že tento pes vzešel ze společného kmene všech stavěcích psů, vylepšeného cizími geny (křížení se španělskými ohaři, pointery, italskými ohaři atd.)

Byl vyšlechtěn v 19. století, nyní se nevyužívá jen k lovu, ale je to i výborný společník, dožívá se 12 až 14 let, v Německu se mu říká Deutscher Kurzhaariger Vorstehhund nebo jen Deutsch Kurzhaar.

http://cs.wikipedia.org/…_krátkosrstý