Microsoft možná chystá herní tablet Xbox Surface

vydáno 14. 11. 2012 | autor Štěpán Čermák | sekce Novinky | téma Přehrávače, IT a software, Mobilní telefony | 4 komentáře

Tagy: Microsoft, Microsoft Surface, Surface, Xbox, Xbox 360, Xbox 720, Xbox Surface

Microsoft Surface

Není to poprvé, kdy se takové spekulace objevují, nicméně teprve teď by mohlo platit, že se z nich během několika příštích měsíců vyklube skutečný produkt. Serveru The Verge totiž několik nezávislých zdrojů obeznámených s redmondskými plány potvrdilo, že Microsoft připravuje herní verzi svého tabletu Surface. Bude mu říkat Xbox Surface a jak samotný název napovídá, mobilní zařízení by mělo žít v ekosystému sdíleném s „velkým bráškou“, tedy s Xboxem 360.

Xbox Surface by měl být postavený na ARM procesorech s vysokorychlostní RAM designovanou speciálně pro herní účely. Tyto specifikace by se však mohly změnit – v Micosoftu uvažují také o Intel SoC, tablet je totiž vyvíjen bez závislosti na konkrétní architektuře. Co je pak zajímavé, tablet by neměl běžet na plnohodnotné verzi Windows 8, systém Xboxu Surface by měl být podstatně omezenější a zaměřený právě na hraní.

Od klasických Surface tabletů ho nebude těžké odlišit, ten xboxácký by totiž měl mít sedmipalcovou úhlopříčku. Podrobnosti o displeji známy nejsou, ale vzhledem k „displejové politice“ Microsoftu, který u svých nových tabletů nešel přes 720p, po stránce rozlišení žádné zázraky nečekejte (i když to budou zobrazovače bezpochyby kvalitní).

Xbox 360

Spekulace o Xbox Surface dávají smysl v mnoha ohledech. Mobilní odvětví herního světa zažívá na moderních telefonech a tabletech ohromný boom, Microsoft se netají tím, že po Surface přijde s dalším vlastním hardwarem, současné Surface zařízení navíc po herní stránce značně strádají, což napovídá, že by si redmontští mohli svá herní esa schovávat pro jinou příležitost.

Tablet by měl být představen ještě před uvedením „Xbox 720“ a mohl by tvořit jisté překlenutí mezi novou a starou herní konzolí. A samozřejmě bude plně kompatibilní s Xbox Live. To letos slaví deset let od svého startu a jelikož jsou u Microsoftu banda nostalgiků, vydávají k té příležitosti speciální edici této herní mašinky.

Nejen to, svým nejvěrnějším chce Microsoft tyhle upravené konzole poslat zadarmo. Co musí člověk splňovat, aby je dostal? Být mezi prvními a tím pádem i nejvěrnějšími uživateli Xbox Live. Redmontská firma samozřejmě konzole nebude posílat všem takovým, proto limitovanou edici k oslavě desátého výročí nabídne také v běžném prodeji.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: Microsoft možná chystá herní tablet Xbox Surface, ...

Vložil Yattaman (bez ověření), 15. Listopad 2012 - 0:09

Obrázek uživatele Yattaman

Ať jde Microsoft do prdele s tabletem a kouká radši zajistit pro X360 dostatek exkluzivních her. Momentálně se plácá v dětských hovadinách pro Kinect a la Wii a ti zmrdi u PS3 se pravděpodobně můžou potrhat smíchy, když zrovna nepaří pecky jako Uncharted, God of War nebo Heavy Rain…

Re: Microsoft možná chystá herní tablet Xbox Surface, ...

Vložil BouncesCZ (bez ověření), 15. Listopad 2012 - 21:27

Obrázek uživatele BouncesCZ

Co to tady meleš?

Re: Microsoft možná chystá herní tablet Xbox Surface, ...

Vložil Hexxis (bez ověření), 16. Listopad 2012 - 12:32

Obrázek uživatele Hexxis

má pravdu :-)

Re: Microsoft možná chystá herní tablet Xbox Surface

Vložil Perücken (bez ověření), 30. Duben 2013 - 12:58

Obrázek uživatele Perücken

You most decisively have made this blog into certain thing that's eye unfastening and important