Na Avatar do pražského 4DX!

vydáno 17. 9. 2013 | autor Anna Kopecká | sekce Novinky | téma 3D, Filmy, Z domova | 4 komentáře

Tagy: 4DX, Avatar, Cinema City, Cinema City Nový Smíchov, kino, Letadla, Planes, Riddick

Avatar 4DX4DX jsme toho letos napsali už mnoho. Byli jsme se podívat na Podfukářích, sepsali jsme sáhodlouhé dojmy, a podívat jsme se byli i v zákulisí. Co nás ale zaujalo nejvíc byly z velké části i filmy, které již byly pro 4DX v zahraniční upraveny v minulosti a k nám se kvůli teprve letošnímu otevření prvního 4DX kina v Cinema City Nový Smíchov nedostaly.

Řeč je například o Battleship, Avengers, Mission: Impossible – Ghost Protocol (protože není nic lepšího než hopsat po Burj Khalifa a cítit vítr ve vlasech) a nebo o Avataru. A právě u posledního ze zmíněných se nám „sen“ splní už tento čtvrtek. Avatar se v Cinema City Nový Smíchov 4DX bude promítat v omezeném čase od 19. září do 2. října a v programu bude ve všední dny třikrát a o víkendu pak čtyřikrát. Dohromady máte tedy celosvětově nejúspěšnější film možnost vidět až na 46 projekcích. Ve všední dny se Avatar bude střídat s Disneyho Letadly a kdo chce ve 4DX vidět Riddicka, má poslední šanci dnes a zítra.

Avatar

Avatar bude promítán pouze s českým dabingem a vzhledem k leteckým scénám a bujné přírodě si už teď můžeme být jistí použitím větrných efektů či vůní. Dočkat bychom se mohli ale i bublin. Avatar Jamese Camerona by navíc neměl být prvním ani posledním starším titulem, který bude v pražském 4DX nasazen: „Nových filmů je ve 4DX dost, přesto chceme příležitostně do programu nasazovat i starší filmy, řekněme 4DX klasiky. Aktuálně například uvažujeme o uvedení posledního Iron Mana, jehož 4DX verze měla u diváků ve světě skvělé ohlasy“ plánuje marketingový manažer Cinema City Robert Švec. Avatar byl v roce 2010 jedním z prvních filmů převedených do 4DX formátu a stejně jako masivnímu nástupu 3D pomohl k rozvoji i 4DX.

Ve čtvrtek 3. října pak Avatar vystřídá šílený animák Zataženo, občas trakaře 2 a snímek ze zlaté éry Formule 1 Rivalové.

4DX kino v České republice bylo otevřeno 23. května 2013, kapacita sálu je 172 míst. V současné době je v provozu na 50 4DX kin v 16ti zemích světa. Ceny vstupenek se pohybují od 275 do 320 korun a návštěva kina není doporučena lidem se srdečními problémy a dětem do 4 let (100 cm). Děti do 7 let pak mají vstup doporučen jen v doprovodu dospělého.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: Na Avatar do pražského 4DX!

Vložil Stíhač (bez ověření), 18. Září 2013 - 15:15

Obrázek uživatele Stíhač

na rozdíl od autorky není mým snem spát na stromě a běhat po džungli, takže se s radostí o tři stovky neochudím

Re: Na Avatar do pražského 4DX!

Vložil A (bez ověření), 18. Září 2013 - 16:47

Obrázek uživatele A

Nadsázka Vám asi nic neříká, že? Jsem jen jednoduše ráda, že se do 4DX dostanou i jiné tituly než novinky.

Re: Na Avatar do pražského 4DX!

Vložil Stihac (bez ověření), 18. Září 2013 - 18:37

Obrázek uživatele Stihac

Jisteze rika, protoze muj prispevek je nadsazka a nebyl myslen nijak ofenzivne.

Re: Na Avatar do pražského 4DX!

Vložil Petr (bez ověření), 18. Září 2013 - 18:27

Obrázek uživatele Petr

Tenhle 4DX mě vůbec neláká.. Ale na Avatara ve 3D bych ještě jednou do kina zašel. Tentokrát ale jedině do IMAX :)