Na Blu-ray nás čeká soumrak mrtvých

vydáno 14. 7. 2009 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa

Tagy: BD-Live, Blu-ray, BonusView, DTS-HD Master Audio, film, Shaun of the Dead, Soumrak mrtvých, Universal, Universal Pictures, Universal Studios

Soumrak mrtvých (Shaun of the Dead, 2004)

Klasických zombie hororů už na Blu-ray vyšla celá řada, dobrou zombie komedii nebo parodii ale aby pohledal. V září se dočkáme hororové komedie Soumrak mrtvých (Shaun of the Dead, FDb.cz), za níž stojí autorská dvojice Edgar Wright (režie, scénář) a Simon Pegg (scénář a hlavní role). Typický britský humor samozřejmě nebude chybět.

Film, který získal několik především žánrových ocenění (Saturn Award, Bram Stoker Award, IHG Award), připravuje na Blu-ray studio Universal. V regionu A (USA) vychází 22. září na dvouvrstvém 50 GB disku s DTS-HD Master Audio 5.1 zvukem, necenzurovaným audiokamentářem, vynechanými scénami, fotogalerií a rozhovory s herci, nebudou chybět ani dosud nezveřejněné záběry z castingu a testů zombie „make-upu“, videodeník Simona Pegga a další drobné bonusové materiály včetně BonusView trivia obrazového komentáře a BD-Live funkcionalita (My Scenes Sharing).

Studio Universal svá Blu-ray vydání regionálně nekóduje, disky z regionu A tedy bude možné přehrávat i u nás v Evropě. Českou jazykovou podporu na nich ale nemusíme očekávat, ta by se mohla případně objevit až na evropské edici, ale ani to samozřejmě není jisté.

Soumrak mrtvých (2004)

Shaunův život se již delší dobu ubírá odnikud nikam. Celé dny tráví v hospodě Winchester s nejlepším přítelem Edem, hádá se s matkou a svou přítelkyni Liz přehlíží jako širé lány. Když jej Liz pošle k vodě, zacloumá to s ním tak, že se rozhodne získat srdce své dívky zpět, napravit ve vztahu s matkou co se dá a vůbec ke svému životu přistupovat zodpovědněji. Jenže to ještě není konec…

Soumrak mrtvých (Shaun of the Dead, 2004)

Mrtví se v hrobech nudí a mají nezřízenou chuť na čerstvé maso. Shaun zrovna prochází údobím velkých změn a tato nově vzniklá situace pro něj není žádnou velkou překážkou. Tváří v tvář epidemii po zuby ozbrojených zombií se Shaun spřáhne s Edem, aby mu byl po ruce při záchraně matky a Liz. A když už to musí být, tak i nevlastního otce a Liziných kamarádů Davida a Dianne. Cílem je probít se do nejbezpečnějšího místa na světě – hospody Winchester.

Článek je součástí seriálu Blu-ray filmy na obzoru »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře