Na internet unikla videa zrušeného tabletu Vega od Nokie

vydáno 22. 11. 2018 | autor Pavel Kreuziger | sekce Novinky | téma IT a software

Tagy: historie, návrat do minulosti, Nokia Vega, prototyp, tablet, Windows RT

Společnost Nokia v roce 2014 zjevně pracovala na několika tabletech. Následujícího roku se rozšířil tweet od Evana Blasse (@evleaks), který odhalil, že společnost zrušila hned čtyři tablety s kódovými označeními Illusionist, Mercury, Pine a Vega/Atlas.

Loni se na internet dostaly snímky tabletu „Mercury,“ aktuálně je k dispozici hned pět videí, které odhalují prototyp Nokie „Vega“ v akci. Jako první si jich všiml portál MS Power User.

Ve srovnání s dnešními standardy vypadá Nokia „Vega“ (model RX-107) jako relikt minulosti – stačí se podívat na ty okraje. Ani pohled na specifikace by vás dnes neodrovnal, zejména porovnáme-li je s vlastnostmi modelu Surface Pro 6 či nového iPadu Pro od Applu. „Vega“ je vybavena 6,6palcovým displejem a pod povrchem tepe čtyřjádrový procesor Nvida Tegra 3. Ten je doplněn o 2 GB RAM a 32GB rozšiřitelné nativní úložiště. Kromě toho je tablet vybaven 8MP zadním fotoaparátem a 1MP snímačem vepředu. Předinstalován je systém Windows RT, nechvalně proslulý svojí nekompatibilitou s tradičními x86 aplikacemi.

Zrušený tablet Nokia „Vega“ si můžete prohlédnout v pěti videích, přiložených k tomuto článku. Ostatně, čas od času nezaškodí si trochu připomenout minulost, do které Windows RT a vlastně i tablety jako takové patří. A víceméně i Nokia samotná už zažila lepší časy, i když se už díky Androidu odrazila ode dna. Ale i tak jsou její hardwarové novinky vyráběny jen licenčně.

Zdroj: Phone Arena

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře