Na webOS TV od LG oficiálně přicházejí placené aplikace

vydáno 4. 10. 2016 | autor Pavel Kreuziger | sekce Novinky | téma Televizory

Tagy: hry, LG, placené aplikace, platforma, televize, webOS

Od prvního říjnového úterka mohou vývojáři z celého světa vydávat placené aplikace a hry pro televizní platformu webOS od LG.

Nová možnost je podporovaná „ve více než 200 zemích více než 140 různými platebními metodami.“ LG doufá, že se jí tímto krokem podaří učinit krok k tomu, aby se z webOS stala atraktivnější, globální TV platforma.

Placené aplikace byly ve vybraných zemích podporovány již dříve, nicméně z pohledu vývojářů dosud webOS nevypadal jako velká příležitost. A LG doufá, že přesně to se změní.

A jak to bude fungovat? Stačí, když do obchodu s aplikacemi (app storu) na vaší televizi s webOS vložíte detaily vaší platební karty. Za televizní aplikace bude ale možné platit i prostřednictvím PC, tabletu či smartphonu s využitím QR kódů a dalších iniciativ.

(Přiznejme si však, že budete-li platit přímo přes televizi (a teď nehovoříme jen o webOS, ale i o konkurenčních platformách), otevírá se zde další, poměrně slušná vertikála výdělku pro potenciální kybernetické útočníky.)

webOS je TV platforma od LG, která byla poprvé uvedena v roce 2014 a od té doby na ní běží televize jihokorejské značky, ačkoliv pouze poslední řada z roku 2016 se dočkala aktualizace na nejnovější verzi softwaru – 3.0.

Zdroj: FlatpanelsHD

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře