Nejdražší sluchátkový systém stojí miliony

vydáno 18. 8. 2016 | autor Pavel Kreuziger | sekce Novinky | téma Hi-Fi audio

Tagy: DA převodník, MSB Select amp, MSB Select DAC II, sluchátka, Stax SR-009, zesilovač

Máte volné tři miliony korun? Pak je můžete utratit buď za nové Porsche… nebo za nejdražší audio systém pro sluchátka na světě.

MSB Select, kombo DA převodníku a sluchátkového zesilovače, pořídíte vcelku zhruba za 130 000 dolarů, tedy něco přes 3,1 milionu korun. Samotný MSB Select DAC II vás vyjde na přibližně 90 tisíc dolarů bez daní a příplatkové výbavy, jeho přidružený sluchátkový zesilovač pak stojí 37 950 USD.

Na akci CanJam v Londýně byla celá sada propojena ještě s napájecí základnou a elektrostatickými sluchátky Stax SR-009, které samy o sobě vyjdou na nějakých 3 825 USD (92 tisíc korun), což už jsou ovšem v porovnání s ostatními náklady spíše drobné. Lidé, kteří si celou sadu měli šanci vyzkoušet, tvrdili, že výsledek je „magický.“ Každý detail je zpracován s mikroskopickou přesností a dokonce prý nemusíte být audiofilem na to, abyste to ocenili. Přesto je otázkou, zda koupě něčeho takového vůbec stojí za to (kromě prestiže z toho, že máte doma něco, co si 99 % smrtelníků nikdy koupit nemůže).

Uvnitř Select DAC se nachází celých šestnáct DA převodníků (osm duálních hybridních DAC), které mají za úkol eliminovat rušení a nepřesnosti. MSB svou techniku demonstrovala v kombinaci s hudebními soubory v konvenční 16bitové CD kvalitě. Chtěla tím evidentně dokázat, že technika je důležitější než formát souborů.

Zdroj: The Verge

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře