Nenápadný high-end: Blu-ray přehrávač Integra DBS-6.9

vydáno 18. 9. 2008 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Přehrávače, Ze světa

Tagy: 1080p, AVCHD, Blu-ray, Blu-ray profil 1.1, BonusView, CEDIA 2008, DBS-6.9, Dolby Digital, DTS, DVD, Full HD, HDMI, HDMI-CEC, Integra, JPEG, Onkyo, paměťová karta, přehrávač, SD, TOSLINK

Integra - logo

Na letošním veletrhu CEDIA byla představena celá řada nových „modrých“ přehrávačů. Zcela v tichosti uvedla svůj první Blu-ray přehrávač také Integra, patřící mezi světovou špičku.

Integra je de facto high-endovou modelovou řadou známější značky Onkyo a její výrobky také podle toho vypadají: jsou prosté designem a nadstandardní kvalitou. Ani Blu-ray přehrávač DBS-6.9 není jiný, perfektně koresponduje se stávající řadou AV receiverů značky Integra.

Blu-ray přehrávač Integra DBS-6.9

Bohužel stejně střízlivá jako design je i výbava přehrávače. Nenalezneme v ní podporu BD-Live (Blu-ray profil 2.0), jen BonusView (Blu-ray profil 1.1). Analogový audio výstup je přítomný pouze ve stereo verzi, marně bychom hledali 5.1 nebo dokonce 7.1; digitální audio nechybí, k dispozici je coax i TOSLINK. Z dekodérů zvuku jsou výslovně zmíněny jen Dolby Digital a DTS, ani slovo o nových HD zvukových formátech Dolby TrueHD a DTS-HD – k dispozici by ale měl být bitsream přes HDMI.

To je přítomno ve verzi 1.3a, což znamená především podporu širšího barevného prostoru x.v.Color a také komunikační standard HDMI-CEC pro vzájemné ovládání přístrojů. Výstupní Full HD video podporuje režim 24 snímků za sekundu, přehrávač také dokáže upscalovat DVD až na rozlišení 1080p. Slot pro SD karty je zřejmě určen pro přehrávání JPEG fotografií a AVCHD záznamů z digitálních kamer (to ale není jisté). Ethernetový konektor přehrávač nemá, připojení k internetu není možné.

Blu-ray přehrávač Integra DBS-6.9

S ohledem na tuto řekněme průměrnou výbavu je zarážející předpokládaná cena, která má být $600. Za Blu-ray přehrávač bez BD-Live se to zdá být příliš, je ale nutné vzít v úvahu pozici značky Integra na trhu audio a video techniky – rozhodně se nejedná o tuctové zboží pro každého zákazníka.

Článek je součástí série, informující o akci CEDIA 2008 »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře